9/6/16

Η Κίνα σχεδιάζει επενδύσεις στην Κύπρο

Νατάσα Ευριπίδου
Ιδιαίτερα ζεστό είναι το ενδιαφέρον κινέζικων εταιρειών για επενδύσεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Ανδρέα Δημητριάδη. 
Στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής στις πόλεις Liyang και Changzou της Κίνας. ο κ. Δημητριάδης, παρουσίασε τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος για μεγάλα αναπτυξιακά έργα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.
Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, κ. Άγγελο Λοΐζου και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου, επισκέφθηκε και το Πεκίνο, όπου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της μεγαλούπολης, ενημερώθηκαν για τη νέα διαδικασία έκδοσης άδειας εισόδου Κινέζων πολιτών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Η Κίνα αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κυπριακή οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων.

Πρόσθεσε πως «οι κινέζοι επενδυτές επιδεικνύουν ιδιαίτερα ζεστό ενδιαφέρον για τα έργα του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, αλλά και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ευρύτερα».

Ο Ανδρέας Δημητριάδης είπε, ακόμη, ότι «οι σχέσεις Κύπρου-Κίνας είναι άριστες και η επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξή τους στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και του εμπορίου είναι κοινή. Ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με εξωστρέφεια. Η άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό είναι μονόδρομος αν θέλουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αναπτύξεις».

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.