11/6/16

Αγώνας δρόμου με τσαρούχια


Συμμετέχεις σε έναν αγώνα δρόμου.
Υπάρχει ο κλασσικός μαύρος Αμερικάνος με τα μούσκουλα και το αγριεμένο βλέμμα που θα βγει πρώτος.
Υπάρχει ο Κινέζος με τα τρομερά συστήματα προπόνησης και την Ασιατική ντόπα που θα βγει δεύτερος.
Υπάρχει και ο αέρινος Ρώσος με την τεχνική του κατάρτιση που θα βγει τρίτος.
Εσύ όμως δεν κυνηγάς αυτούς. Αυτοί είναι εκτός συναγωνισμού.
Εσύ κυνηγάς τον Βούλγαρο, τον Ρουμάνο, τον Ούγγρο, τον Αλβανό κλπ.
Κάτι σαν Βαλκανικοί αγώνες ένα πράγμα.
Ο Βούλγαρος και οι υπόλοιποι μετά από πολλά χρόνια κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν κι έτσι κατεβαίνουν στους αγώνες, με κατάλληλα παπούτσια δρομέα, με αεροδυναμικές φόρμες, με πολύ εντατική προπόνηση, διατροφικό πρόγραμμα και ξένο προπονητή.

Και ξαφνικά εμφανίζεσαι εσύ ο Έλληνας φορώντας τσαρούχια, φουστανέλα, τρώγοντας κοκορέτσι και με τη μάνα σου από πίσω σε χρέη προπονητή να σου φωνάζει "τρέχα Μανωλάκη...τρέχαααα...για την τιμή όλου του χωριού...τρεχάαα...για τον παππά, για τον δάσκαλο, για την θειά σου την Παρασκευούλα...τρεχάααα".


Τώρα ειλικρινά πιστεύεις πως υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσεις?
Ο γείτονάς σου ο Βούλγαρος και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι με τις σύγχρονες μεθόδους τους απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο.
Εσύ πρέπει να βγάλεις τα τσαρούχια και τη φουστανέλα, ώστε να μπορέσεις όλο κι όλο να τρέξεις το ίδιο γρήγορα με αυτούς. Και αν το κάνεις αυτό το μόνο που θα έχεις πετύχει θα είναι να πάψει να αυξάνεται η απόσταση ανάμεσά σας.

Για να αρχίσεις να μειώνεις αυτή την απόσταση και κάποια στιγμή να τους προσπεράσεις θα πρέπει να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Για την ώρα μένεις ολοένα και πιο πίσω.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα, στη ζωή και στην οικονομία.

Ο Βούλγαρος έχει 10% φορολογία και πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών. Μόνο και μόνο για να τον φτάσεις θα πρέπει να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Από εκεί και πέρα για να φέρεις επενδύσεις προς το μέρος σου θα πρέπει να κάνεις κάτι ακόμα περισσότερο.

Τώρα ειλικρινά φαντάζεται κανείς πως η Ελλάδα θα μπορέσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, να αυτοματοποιήσει πλήρως τις διαδικασίες της, να πατάξει την γραφειοκρατία, να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους που έχουν θέση μόνο και μόνο εξαιτίας της γραφειοκρατίας, να επιταχύνει την απονομή δικαιοσύνης και να αποκτήσει απόλυτα σταθερό φορολογικό σύστημα?

Κι άντε και τα καταφέραμε όλα αυτά μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Δεν θα έχουμε κάνει τίποτα παραπάνω απ' ότι έχουν ήδη κάνει οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Κύπριοι και οι υπόλοιποι.

Αλλά ακόμα θα έχουμε υπερβολικά υψηλή φορολογία σε σχέση με αυτούς.
Φαντάσου λοιπόν μια κυβέρνηση να βγει και να πει στον μέσο Έλληνα πως πρέπει να ρίξουμε την φορολογία των κακών επιχειρηματιών που του πίνουν το αίμα στο 10% μόνο και μόνο για να φτάσουμε τους άλλους! Κι αν θέλουμε να μειώσουμε και την απόσταση θα πρέπει να την μειώσουμε ακόμα χαμηλότερα.

Ο περήφανος και αδούλωτος μέσος Έλληνας θα γκρεμίσει το σύμπαν στο άκουσμα ενός τέτοιου νέου.

Κι όμως στη Βουλγαρία οι άνθρωποι ζουν με 320€ κατώτατο μισθό και παρόλαυτά αποδέχονται η φορολογία των επιχειρήσεων να είναι 10% χωρίς να αισθάνονται πως τους πίνει το αίμα το κεφάλαιο.

Γι αυτό αυτοί οι άνθρωποι προοδεύουν και θα προοδεύσουν ακόμα περισσότερο.
Γι αυτό παλιά μας καθάριζαν τα σπίτια, αλλά πολύ σύντομα θα καθαρίζουμε εμείς τα δικά τους σπίτια.

Γιατί πέρασαν από 50 χρόνια Σοσιαλισμό και κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν.

Εμείς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Γι αυτό και ΔΕΝ υπάρχει καμία ελπίδα για την Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια. Γιατί τόσο θα μας πάρει να καταλάβουμε.

Γι αυτό και όποιος θέλει να ζήσει οφείλει στον εαυτό του και τα παιδιά του να φύγει από εδώ.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Άσχημη αλλά αυτή είναι.

Υ.Γ. Και μην ακούσω για τα περίφημα "συγκριτικά πλεονεκτήματα" που έχουμε εμείς σαν χώρα και σαν λαός. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν έχουμε τίποτα απολύτως. Λίγο ήλιο έχουμε που μας φέρνει τόσο τουρισμό όσο έχει το Παρίσι από μόνο του κάθε χρόνο.

17 σχόλια:

  1. νεοφιλελεύθερο brainworm vs μαρξιστικό brainworm.

    Κάποιος να μας ψεκάσει, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ισχυρό εντομοκτόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ανωτέρω αφήγηση, πλάϊ στη "μάνα" (σε χρέη προπονητή), τον "παππά", τον "δάσκαλο" και την "θειά Παρασκευούλα", λείπει μια σημαντική μορφή της σύγχρονης ΝΕΟελληνική κοινωνίας. Ο "σιγουράκιας"!

    Ο "σιγουράκιας" είναι αυτός που όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται οτι κάτι πάει στραβά, αλλά την ώρα που φουστανελάς δρομέας προσπαθεί να αγωνιστεί με ότι μέσα έχει, αυτό του φωνάζει από την κερκίδα:

    "...Εεεε! Μην ζορίζεσαι και τρέχεις σαν παλαβός! Ο όσιος τραγοπάπιος ο ασκητής το είπε ξεκάθαρα οτι όλοι οι άλλοι οι άπιστοι, λίγο πριν τον τερματισμό θα σκοντάψουν, θα πεσουν κατω και με τη Χάρη του Ενός και Μοναδικού - και φυσικά ολοΔικού μας - φανταστικού φίλου με τα λευκά γένια από τον ουρανό, το Χρυσό μετάλλιο θα έρθει στα δικά μας χέρια με τρόπο θεάρεστο και υπέροχο. Θα το κερδίσει μεν ο Ρώσσος, αλλά επειδή δεν θα ξέρει τι να το κάνει, θα μας το δώσει σε εμάς ετσι επειδή εμείς είμαστε μάγκες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν γίνει έτσι, φίλε...? θα κάτσεις μετά να φας το καπέλο σου -συγνώμη, το τσαρούχι σου-...? εξυπνάκια...?

      Διαγραφή
    2. @ Tatiani Melidoni,

      Όσο εσύ θα χαφτεις τα παραμυθακια του "σιγουράκια" και τα δήθεν ονείρατα του κάθε εσχατολόγου όσιου τραγοπάπιου, οι αθλητές του στίβου τρέχουν - και ο φουστανελάς Έλληνας βασιζόμενος στις εικασίες για ένα μαγικό χέρι που θα ερθει από τον ουρανό να τον σώσει, δεν το κουνάει από τη θέση του και δεν τρέχει καν.

      Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν και μιλώντας ειλικρινά, έχεις έστω και την παραμικρή απόδειξη ή έστω ένα ελάχιστο δείγμα οτι αυτό το μαγικό χέρι θα έρθει τελικά από τον ουρανό να ανατρέψει τη φυσική ροή των πραγμάτων? Θυμάσαι έστω και μία φορά στην Ιστορία να συνέβη έστω και κάτι ανάλογο και από το πουθενά, να ανατράπηκε το Σύμπαν προς το συμφέρον μας - ενώ εμείς καθόμασταν αραχτοί περιμένοντας βοήθεια άνωθεν - και ένα μαγικό χέρι να εμφανίσθη από το πουθενά όπως το είχε δει στον ύπνο του κάποιος προφήτης και ορμηνευτής?

      Τέλος, με το χέρι στην καρδιά πάντα, τι πιθανότητες δίνεις να εμφανιστεί αυτό το μαγικό χέρι από τον ουρανό τώρα - ενώ δεν έχει εμφανιστεί ΠΟΤΕ και αποτελεί απλά ένα παραμυθάκι λιγότερο αξιόπιστο κι από τον Santa Claus? Αν παιζόταν η επιβίωσή σου και η τύχες των παιδιών σου, τι θα έκανες? Θα περίμενες το μαγικό χέρι να ερθει από τον ουρανό διότι έτσι το υποσχεθηκαν οι προφήτες Ή θα ετρεχες με όλη σου τη δύναμη για να συναγωνιστείς τους άλλους αθλητές?

      ...όσο εσύ θα προσέυχεσαι και θα περιμένεις, οι αθλητές τρέχουν!

      Διαγραφή
    3. ...και κάτι ακόμη!

      Κατά τα άλλα, στην δήθεν "σύγχρονη" Ελλάδα του 21ου αιώνα, την χώρα που δέχτηκε κύμα προσφύγων μαμελούκων ισλαμιστών που έφεραν δικές τους νοοτροπίες και (δικαίως) μας φοβίζει το γεγονός οτι οι θρησκευτικές τους αντιλήψεις, προέρχονται από τα μεσαιωνικά χρόνια, εμείς οι Ελληναράδες που θέλουμε να το παίζουμε προοδευτικοί και σύγχρονοι με την εποχή μας, κάνουμε ακριβώς τα ίδια, αν όχι χειρότερα.

      Πχ. Αντι να οργανώσουμε τομέα ΥΓΕΙΑΣ και να θωρακίσουμε τα νοσοκομεία μας με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και επαρκες σε αριθμό ιατρικό προσωπικό, περιφέρουμε στα νοσοκομεία μας κοκκαλάκια και υπολείματα σάρκας πεθαμένων "αγίων" ελπίζοντας οτι ίσως με κάποιο μαγικό τρόπο οι ασθενείς γιατρευτούν. Ε, λοιπόν, σας έχω νέα: Εάν οι ασθενείς γιατρευόταν με λιτανείες, κοκκαλάκια και θαυματουργες σαγιοναρες, η σύγχρονη Δυτική ιατρική δα διδασκόταν στις Ιερατικές σχολές και στα κατηχητικά και όχι στα πανεπιστημια. Όσο εμμένουμε στην προσμονή κάποιου θαυματος από το πουθενα και σε αναπόδεικτες αλήθειες, οι ασθενείς θα πεθαίνουν σαν τις μύγες.

      Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, ο ανεκδιήγητος Υπουργός Εθνικής Άμυνας μοιράζει φυλαχτα, θαυματουργα χαϊμαλιά και εκπονεί ολόκληρες μελέτες για το ποιόν άγιο ή αγία θα φέρουν στην στολή τους οι στρατιώτες. Ε, λοιπόν σας έχω νέα: Οι εικονίτσες και τα "θαυματουργα" χαϊμαλιά, δεν σταματούν τις σφαίρες ούτε κερδίζουν πολέμους. Η Εκπαίδευση και η επάρκεια όπλων το κάνει. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση παγκοσμίως σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία που τα όπλα ενός στρατού αχρηστευτήκαν επειδή οι αντίπαλοι φορούσαν χαϊμαλιά.

      Μεχρι λοιπόν να συνειδητοπιήσουμε σαν λαός οτι είναι άμεση ΑΝΑΓΚΗ να βάλουμε το νιονιό μας να λειτουργήσει και να σκεφτούμε εξυπνα και όχι σαν ταλιμπαν, να μην μας προκαλεί έκπληξη που ΟΛΟΙ οι λαοί θα μας προσπερνανε και θα τρώμε τη σκόνη τους. Μην σας φανεί περίεργο εάν σε λίγα χρόνια Αφρικανοί Κογκολέζοι και λοιπόι τριτοκοσμικοί μιλούν απαξιωτικά για εμάς. Ξερετε... όταν όλοι οι άλλοι μας ξεπερνούν, δεν μπορεί να φταιει ο γυαλός που είναι στραβός - μάλλον εμείς φταίμε που αρμενίζουμε στραβά!

      Διαγραφή
  3. ...και τέλος,

    @ Tatiani Melidoni,

    Αν ποτε αρρωστήσεις (μακρυά από εμάς δεν ευχομαστε σε κανεναν), μην κανεις τον κόπο να ζητήσεις βοήθεια ιατρού, μην παρεις φαρμακα και μην υποστείς τις προβλεπόμενες θεραπευτικές μεθόδους που ορίζει η Ιατρική επιστημη. Απλά προσευχήσου και περίμενε την ίαση να έρθει από τον ουρανό - άλλωστε ο όσιος τραγοπάπιος ο θαυματουργός, το υποσχέθηκε καιτο είδε στον ύπνο του οτι αν προσευχηθείς σε καποιον φανταστικό φίλο με λευκα γενια, θα γίνεις τελειως καλά. Σίγουρα σου λέω... μην αμφιβάλεις. Ε, κι αν δεν γίνεις καλά με προσευχή, δεν τρεχει και τίποτα - απλά θαπουμε οτι "δεν προσευχήθηκες αρκετα"

    Αναλόγως, αν ποτέ ξένη δύναμη επιτεθεί στην χώρα, μην πας να πολεμήσεις και μην στείλεις γιο, σύζυγο και λοιπούς αρσενικούς της οικογενείας να αναμετρηθούν σε μάχη με τους αντιπάλους. Απλά, μαζευτείτε σε μια γωνιά και προσευχηθείτε η πίστη σας να είναι πιο δυνατή από τις βολίδες των όπλων και το εκρηκτικό γέμισμα των βομβών του εχθρού. Ε, κι αν δεν πιάσει η προσευχή και σας σκοτώσει ο οχτρός, δεν πειράζει θα πουμε οτι "δεν προσευχηθήκατε με πραγματική πίστη".

    Εν ολίγοις, στον προαναφερθέντα στίβο με τους αθλητές, όπως και να το κάνουμε νικητής είναι αυτός που τρέχει πιο γρήγορα - όχι αυτός που πίνει φραππε περιμένοντας ένα θαυμα από το πουθενα. Στην πραγματικότητα η τελευταία φορά στην ανθρώπινη Ιστορία που συνέβη ένα υπερφυσικό θαυμα τόσο απίστευτο και εξωπραγματικό όσο αυτό που ελπίζουμε σήμερα ήταν... χμ, ποτε! Μα ποτε!

    Καλή σου νύχτα και όνειρα γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τπτ από τα παραπάνω δεν έχει την παραμικρή βαρύτητα...
    Τα πράγματα θ' αλλάξουν... για σένα, όταν θα πάψεις να άγχεσαι, να γράφεις "σεντόνια" και να πιστεύεις ότι κανείς δεν σε αγαπάει...
    Κάτσε και σκέψου... υπήρξε κάποιος ποτέ που να σε αγάπησε πραγματικά...? Αν υπάρχει... εστιάσου σ' αυτό και προσπάθησε να δεις... τι πήγε στραβά...
    Αν δεν το βρεις αυτό... θα ζεις συνέχεια εκτονώνοντας τον μάταιο θυμό σου και προσβάλλοντας τους άλλους...
    Σε αγαπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ αγαπητή Tatiani Melidoni,

      Από περιέργεια έκανα κλικ στον σύνδεσμο που έχεις δημιουργήσει στο https://plus.google.com/110163068967359749761/posts

      Χμμμ ναι, εντάξει. Τώρα εξηγούνται όλα... Και να φανταστείς πως πριν δω τις αναρτήσεις σου, ήμουν σχεδόν πεπεισμένος οτι τα θρησκοληπτικά σχόλια ήταν απλώς χιούμορ. Δυστυχώς, δεν είναι... τα εννοούσες. Να σαι καλά και καλή λευτεριά να ευχηθώ.

      Διαγραφή
  5. @ αγαπητή Tatiani Melidoni,

    Πιστεύω αυτά που μπορώ να εξηγήσω και μόνο - ήτοι σημαίνει αποδέχομαι πλήρως τον επιστημονικό τρόπο σκέψης, την έρευνα, την εξήγηση και την εξαγωγή συμπεράσματος.

    Εάν εσύ υποβιβάζεις τον εαυτό σου ωστε να μην σκεφτεσαι και να αποδέχεσαι ως ισχύουσες "αναπόδεικτες αλήθειες" που δεν έχουν καμία βάση, δεν τις έχουμε δεί ποτέ (μάντεψε γιατί - ίσως επειδή δεν υπάρχουν?), εγω δεν έχω πρόβλημα. Ανόητοι πάντα υπήρχαν, αλλά να είσαι σίγουρη οτι ο άνθρωπος δεν έφτασε να ταξειδευει στο διαστημα επειδή ένας φακίρης ή ένας μάγιστρος ισχυριζόταν (και απαιτούσε να γίνει πιστευτος) εξωπραγματικές ανοησίες.

    Τέλος, εάν εξ απαλών ονύχων σου είχαν διδάξει για παράδειγμα οτι οι γαϊδαροι πετούν (παρα το γεγονός οτι δεν εχεις δει ποτέ κανενα γάϊδαρο να πετά), να είσαι σίγουρη οτι θα εφτανες στην ενηλικίωση, τη μέση ηλικία και ακόμη παραπέρα, έχοντας την πεποίθηση οτι οι γάϊδαροι πετούν. Λυπάμαι που θα σε απογοητευσω... δεν πετούν. Επίσης, δεν συμβαίνουν αυτά τα "θαυματα" και άλλα φακιρικά που ισχυρίζονται οι παπάδες/ιμάμηδες/μάγιστροι των (περίπου) 3500 επισήμων θρησκειών στον κόσμο. Είναι ψέμα κι εσύ είσαι τόσο εγκλωβισμένη σε αυτό το ψέμα που αρνείσαι λόγω πλύσεως εγκεφάλου που έχεις υποστεί να αντιληφθείς την αλήθεια.

    ...καλά ξυπνητούρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, ναι... οι γάιδαροι πετούν, φίλε μου...
    και παρ' όλα αυτά... συνεχίζουμε να σε αγαπάμε...

    Υ.Γ. και... κολακεύομαι που έψαξες για μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ αγαπητή Tatiani Melidoni,,

      Σου το είπα και πριν. Αν πιστευεις οτι οι γαϊδαροι πετούν - αν και ποτέ δεν εχουμε δει κανενα γαϊδαρο να πετά - σου ευχομαι καλή νύχτα και όνειρα γλυκά. Κι αν ποτέ ξυπνήσεις και επανέλθεις στη λογική θα σου πω και καλά ξυπνητούρια.

      Διαγραφή
  7. Καλή ΣΟΥ νύκτα. Κι όταν ξυπνήσεις με το καλό, εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντέχεις... ούτε τον καλό λόγο...
      Και δε θα σου συνιστούσα ψυχανάλυση καθώς είναι παρωχημένη και βλαβερή...
      Πάντως, κάτι πρέπει να κάνεις... κι η εξομολόγηση απ' ό,τι κατάλαβα, δεν σου πάει...
      Όμως, μια κι έκανες όλον αυτό τον κόπο... κάνε και μια βόλτα από 'δω... μήπως εμπνευστείς... για τη συνέχεια...
      https://www.facebook.com/tati.melidoni

      Διαγραφή
    2. @ αγαπητή Tatiani Melidoni,,

      Σου ευχήθηκα "καλή ΣΟΥ νύκτα", τι άλλο να σου πω? Ε, κι όταν ξυπνήσεις με το καλό, εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε - μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια.

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Τράβηξε πολύ κι είναι χαζό... γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, είναι πράγματι χαζό. Από τη στιγμή που όπως εσύ η ίδια έγραψες (17 Ιουνίου 2016 - 6:22 μ.μ.) πιστευεις οτι "οι γαϊδαροι πετούν", τι περίμενεις? Να σε λάβω σοβαρά υπ΄όψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.