22/6/16

Σημερινή έκθεση:o στρατός απελευθέρωσε 57τ.χλμ από την ISIS στην προέλαση του για την απελευθέρωση της βάσης της al Tabqa στη Ράκκα

Syrian Army Forces Push back ISIS Militants from Oil-Rich Region Southwest of Raqqa
H ισχυρή σθεναρή άμυνα των συριακών δυνάμεων δεν επέτρεψε στους τρομοκράτες της ISIS να προχωρήσουν στις περιοχές που είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου στην al-Résafé νότια της αεροπορικής βάσης ‘al-Tabaqa σύμφωνα με πηγές που προσθέτουν ότι η ISIS άφησε δεκάδες μέλη της νεκρά κι αποτραβήχθηκε.
« Οι επιθέσεις της  ISIL να εισχωρήσει στα οχυρά του συριακού στρατού στο πετρελαικό πεδίο al-Thowrah και κατά μήκος του οδικού άξονα Ithriya-al-Résafé απωθήθηκαν από τους άνδρες του στρατού , » ενώ οι πηγές προσθέτουν : « Αριθμός των μελών της ISIL σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις αποτυχημένες επιθέσεις και ένας από αυτούς αιχμαλωτίστηκε από το συριακό στρατό ».



Σήμερα πιο νωρίς οι αναφορές τόνιζαν ότι  ο συριακός στρατός και οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας απελευθέρωσαν 57 τ.χλμ  από την ISIS στην προέλασή τους προς την αεροπορική βάση al-Tabaqa κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.
« Οι σύριοι στρατιώτες, Μονάδες Εθνικής Άμυνας κι άλλοι μαχητές στην αντιτρομοκρατικής τους επιχείρηση  κατά μήκος του δρόμου που συνδέει Ithriya στη Hama με al-Tabaqa εντός της επαρχίας της Raqqa, απελευθέρωσαν ως τώρα 57 τ.χλμ από την ISIS, »είπαν οι πηγές προσθέτοντας : «η ISIS υπέστη ένα βαρύ απολογισμό και ο στρατιωτικός της εξοπλσιμός υποβλήθηκε σε σημαντικές ζημιές κατά τις επιθέσεις του στρατού στην περιοχή « , μετέφερε το FNA.alalam 21.6.16
Kατά το syrianperspective ο συριακός στρατός έχει προχωρήσει πάνω από 70 χλμ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών.στην προέλασή του για την  al-Tabaqa.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες 

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της al Tabqa έχει περάσει εξ ολοκλήρου υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο του συριακού στρατού και της μονάδας του ελίτ των Γερακιών της Ερήμου και των ρώσων συμμάχων.Το ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση αυτό οφείλεται αποκλειστικά σ΄ ένα μέτρο ασφαλείας και υπάρχει διάχυτη η προσμονή ότι θα υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις.
dimpenews.com

Ο στρατός πάντα στα 8 χλμ από το αεροδρόμιο της Tabqa, ανέκτησε το πεδίο αερίου Thawra κι απέκρουσε επίθεση της ISIS στην επαρχία της Ράκκας

13514275_1076471469067495_440197423_n

με πύραυλο εδάφους-εδάφους ο συριακός στρατός ανοίγει δρόμο προς τη Ράκκα

Μετά από βίαιες συγκρούσεις με την (ISIS), ο στρατός ανέκτησε το πεδίο αερίου Thawra στην ΒΑ επαρχία της Raqqa.Το πεδίο αερίου Thawra, που βρίσκεται στην δυτική επαρχία της Raqqa, ήταν υπό τον έλεγχο της ISIS για πάνω από 2 χρόνια.
« Ο στρατός εκδίωξε την Daesh [ISIS] από το πεδίο αερίου al-Thawra,« ανέφερε αξιωματικός του συριακού στρατού ο Haider Hammoud σε συνέντευξή του στο ARA News. »H oργάνωση υποβλήθηκε σημαντικές απώλειες στο έμψυχο δυναμικό της και στον εξοπλισμό πριν ν΄αναδιπλωθεί στο πεδίο της μάχης »,είπε.
Οι συριακές ορδές συνέχισαν την προέλασή τους προς τα δυτικά του στρατιωτικού αεροδρομίου της Tabqa στη Raqqa, με την αεροπορική κάλυψη των ρώσων.«Για μας η αεροπορική βάση της Tabqa είανι ένας πρωταρχικός στόχος στη στρατιωτική μας εκστρατεία στη Raqqa, » είπε στο ARA.Ο Haider πρόσθεσε όιι η ρωσική αεροπορία διαδραμάτισε ένα μεγαλειώδη ρόλο στην προέλαση του στρατού στην δυτική επαρχία της Raqqa.«Είμαστε μόνο 8 km από την αεροπορική βάση. Η απελευθέρωση  της Tabqa θα έρθει σύντομα « ,ανέφερε. ARA news 21.6.16
Moνάδες του συριακού στρατού σε συνεργασία με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας συγκρούστηκαν την τελευταία νύχτα με τρομοκρατικές ομάδες που έχουν διασυνδέσεις με την ISIS και που επιτέθηκαν στις θέσεις του στρατού σε Anbaj και Zakiyeh/ Deir Hafer διασταύρωση στον δρόμο Atherya / al-Tabqa στην δυτική περιοχή της επαρχίας της Raqq ανέφερε στρατιωτική πηγή στο SANA.
Οι μάχες τελείωσαν με την απώθηση της επίθεσης και έναν αριθμό τρομοκρατών να σκοτώνονται και να τραυματίζονται ενώ καταστράφηκαν και οχήματά τους,όπλα και πυρομαχικά. sana 21/6/16
Επίσης χθες με εντολή του Bachar al-Assad, ο σύριος αρχηγός στρατού στρατηγός Ali Abdullah Ayoub, επισκέφθηκε πολλές μονάδες και θεσεις του στρατού στο Χαλέπι στα περίχωρά του και στον οδικό άξονα Atheriya-Tabqa στη Ράκκα.
UPDATE σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες 
Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της al Tabqa έχει περάσει εξ ολοκλήρου υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο του συριακού στρατού και της μονάδας του ελίτ των Γερακιών της Ερήμου και των ρώσων συμμάχων.Το ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση αυτό οφείλεται αποκλειστικά σ΄ ένα μέτρο ασφαλείας και υπάρχει διάχυτη η προσμονή ότι θα υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.