3/8/16

Προκαλεί η Τουρκία για το Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ - Tα βάζει και με τις ξένες εταιρείες

Δόνα Καπαρτή
Νέα πρόκληση από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά, μέσα από δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς. 
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Γ’ γύρου αδειοδoτήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Μπιλγκίτς ισχυρίστηκε, πως σημαντικό μέρος του οικόπεδο 6 ανήκει στην τουρκική ΑΟΖ.
Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για να υπάρξει δίκαιη, διαρκή και συνολική λύση στην Κύπρο,  πρέπει να τεθεί το θέμα των φυσικών πόρων του νησιού, τόνισε στην συνέχεια.

«Η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να θεωρηθεί ως ισότιμος εταίρος στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ενεργούν ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού. Μας ανησυχούν οι μονομερείς τους πρωτοβουλίες σε αυτόν τον τομέα. Είναι παράνομο οι διεθνείς εταιρείες να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην οικονομική ζώνη της Κύπρου» δήλωσε ο Μπιλγκίτς.
Θα πάρουμε όλα τα προληπτικά μέτρα, καταλήγει.

Διαβεβαιώσεις στο Νταβός
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Πέμπτη ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε δηλώσει από το στούντιο του Ράδιο Πρώτο και την εκπομπή «Όλα στο Φως», ότι δεν πρέπει να συνδέονται κυπριακό και φυσικό αέριο.
Διασκέδασε, ακόμη, τις ανησυχίες σε περίπτωση επανεμφάνισης του «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής ΑΟΖ, λέγοντας, ότι θα γίνουν μεθοδικές και σωστές κινήσεις, "όπως πράτταμε μέχρι σήμερα". Ακολούθως, επανέλαβε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Επ’ αυτού, τόνισε, ότι κατά τις συναντήσεις στο Νταβός με αρχηγούς κρατών και εταιρείες ο Προέδρος Αναστασιάδης είχε λάβει διαβεβαιώσεις για στήριξη κατά τον Γ’ γύρο αδειοδότησης.
Σημερινή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.