25/8/16

Περιμένετε την ανάπτυξη...


Καλησπέρα Θάνο,

Μέσα σε αυτή της λαίλαπα, είχα αποφασίσει να αυξήσω το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησής μου με καταβολή μετρητών. Όχι, δεν είμαι ανόητος ή αιθεροβάμων, ούτε έχω μαύρο χρήμα να ξεπλύνω. Είμαι αυτό που λέγεται επενδυτής, αν και τα ηλίθια κοπρόσκυλα που μας κυβερνούν (είπαμε, η «πολιτική ορθότητα» απέναντι σε αυτούς τους αλάστορες, είναι πλέον ενδοτισμός και αντιπατριωτική στάση!) προσπαθούν να πείσουν τους πάντες οτι «επενδυτής» και «βλαξ» είναι συνώνυμα, σε αυτή τη χώρα.
Πράγματι, καθώς η ΠΦΑ έκανε τις τράπεζες ζόμπι, η μοναδική αιμοδοσία των επιχειρήσεών μας, είναι το δικό μας αίμα, και των παιδιών μας. Με προσωπικές στερήσεις κατάφερα να μαζέψω ένα ποσό να ρίξω στη δουλειά μου – να σημειωθεί δε, οτι η μικρή μου εταιρία, δε χρωστά ούτε ένα εκπρόθεσμο ευρώ σε τράπεζες, δημόσιο, προμηθευτές ή προσωπικό…
Ήδη από το 2013, ως γνωστό, η κυβέρνηση του Σαμαρά επέβαλε φόρο 10% στα μερίσματα (την ίδια στιγμή που τα κέρδη της επιχείρησης, πριν τη διανομή μερίσματος, είχαν φορολογηθεί στην πηγή με επαχθέστατο συντελεστή 26% + 100% προκαταβολή φόρου επόμενης χρήσης, δηλαδή 26%+26%=52%). Τούτο φυσικά ισοδυναμεί με διπλή φορολόγηση, κανείς όμως αλητοδημοσιογράφος-τηλεβοθροστάρ δεν το είχε αναδείξει. Το πιο κουφό από όλα όμως ήταν, οτι ακόμα και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η επένδυση δηλαδή, εφορολογείτο και αυτή με 10%!. Δηλαδή, αν ένας επενδυτής(=βλαξ, γι’ αυτούς) αποφάσιζε να ΜΗΝ εισπράξει τα κάτισχνα εναπομείνοντα κέρδη (μετά την δήμευση του 52%), αλλά να τα ρίξει στη δουλειά του, να αυξήσει δηλ. το μετοχικό κεφάλαιο, πλήρωνε πρόστιμο 10%!!!

Και μετά, τα πάσης αποχρώσεως καθάρματα και θεωρητικοί της δυστυχίας, είχαν το θράσος να μιλούν για επενδύσεις και ανάπτυξη!
Όμως, τούτοι εδώ οι ανθέλληνες βρωμεροί απολογητές του Μαδούρο, του Κάστρο και του Κιμ Γιονγκ Ουν, θεώρησαν οτι η (διπλή) φορολογία του μερίσματος-εισοδήματος του επενδυτή (ή και της ίδιας της επένδυσης, δηλ. της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου), δεν ήταν αρκετή…
Με απέραντη οργή και έκπληξη άκουσα σήμερα το λογιστή μου να με ενημερώνει οτι, ο φόρος που θα πλήρωνα για τη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αυξήθηκε κατά ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (50%), δηλαδή ο (ήδη άθλιος, ανήθικος, και αναποτελεσματικός) συντελεστής φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών (είτε ως μέρισμα, είτε ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου), έγινε 15% από 10% = αύξηση 50%
Τα σχόλια περιττεύουν. Αντί να αυξήσω το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μου εδώ, νομίζω πως πρέπει να μεταφέρω αμέσως την έδρα στη Βουλγαρία.
Δε θέλω να αφήσω όμως την πατρίδα μου στους βρυκόλακες που ρουφούν το αίμα των εργαζόμενων Ελλήνων, για να το δίνουν στους κηφήνες (ανάμεσα στους) δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους ετών 45-50.

Ας είναι καταραμένοι. Όταν θα περάσουν από ειδικό δικαστήριο, και καταδικαστούν στην εσχάτη των ποινών, θα χορέψουμε εμείς πλέον στο Σύνταγμα, Θάνο, κι εσύ θα παίζεις μουσική. Και μετά θα ανασκουμπωθούμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα. Για χάρη του Αχιλλέα σου. Και του Βασίλη μου. Και όλων των μικρών αγγέλων.

Γιώργος Π.



1 σχόλιο:

  1. Τα έγραψε ΟΛΑ με την παρακάτω παράγραφο.
    Απλά υποκλίνομαι.

    "...Δε θέλω να αφήσω όμως την πατρίδα μου στους βρυκόλακες που ρουφούν το αίμα των εργαζόμενων Ελλήνων, για να το δίνουν στους κηφήνες (ανάμεσα στους) δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους ετών 45-50..."

    Από τα 2.700.000 συνταξιούχους που έχουμε...και ναι να τους χαιρόμαστε...και ναι να ζήσουν μέχρι τα 100τους(όπως και εμείς θα θέλαμε να ζήσουμε όταν έρθει η σειρά μας...
    Περισσότεροι από τους μισούς-μισές βγήκαν στη σύνταξη(την πλήρη βεβαίως-βεβαίως) ΚΑΙ από τα 40(σαράντα)τους και όχι μόνο απο τα 45-50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.