2/8/16

Για να καταλάβουμε το επίπεδο του ξεπεσμού - Η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη με τους πρόσφυγες, όπως την απειλούσαν οι Κοτζιάς και Καμμένος

Γκάμπριελ: Η Τουρκία δεν πρέπει να εκβιάζει στο ζήτημα της βίζας


Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εκβιάζονται από την Τουρκία, δήλωσε ο αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ, με αφορμή τις συζητήσεις σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
«Εξαρτάται από την Τουρκία αν θα γίνει η απελευθέρωση» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος καλωσόρισε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου να εμποδίσει την απευθείας μετάδοση μηνύματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης την Κυριακή στην Κολωνία.




















Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου είχε εκφράσει την πρόθεση της Τουρκίας να υποχωρήσει από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών σε περίπτωση που αυτή δεν ανταποκριθεί στην κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
Πηγή: Reuters

29 σχόλια:

  1. Πότε ακριβώς η κυβέρνηση απειλούσε την Γερμανία (όπως και η Τουρκία) και σε ποιό ακριβώς θέμα που είχε σχέση με τους πρόσφυγες ;

    Ποιό είναι το επίπεδο του ξεπεσμού (της κυβέρνησης προφανώς) που πρέπει να δούμε και τι ακριβώς έχει ξεπέσει ;

    Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας από χθές αφορά την απαγόρευση μετάδοσης με βίντεο μηνύματος του Ερντογάν σε Τούρκους της Γερμανίας, με φόντο τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

    Ο τίτλος του άρθρου είναι παντελώς άσχετος και με το κείμενο του Reuters και με την τρέχουσα ειδησεογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος "Ντιμίτρη". Ἄν θυμάμαι καλά, ὁ Καμμένος ἀπειλοῦσε (τήν ΕΕ ἤ τίς χῶρες τῆς Εὐρωζώνης), νομίζω σχετικά μέ τίς διαπραγματεύσεις τοῦ Α ἑξαμήνου τοῦ 2015 (πού ἐν τω μεταξύ δέν ἔγιναν παρά γιά νά χάσουμε, ὅπως ἀπεδείχθη), με τό επιχείρημα ὅτι ἄν δέν ὑποχωρήσουν, θά ανοίξουμε τά σύνορά μας γιά νά στείλουμε τούς μετανάστες στήν Γερμανία κλπ.
      Καί ἔλεγα ὅτι ὁ ἀνθρωπος τρελλάθηκε σύν ὅτι δέν ἔχει καταλάβει τί ἐκδικητικότητα μπορεῖ νά σοῦ δείξουν οἱ Εὐρωπαῖοι καί ΜΟΝΟ πού τούς ἀπειλεῖς. _ Ψάξε στό γιοῦ τούμπ. ῾

      Διαγραφή
    2. Socrates Alexandrinos

      Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στις όντως καυστικώτες δηλώσεις του Καμμένου στις αρχές του 2015, σε Εγγλέζικη εφημερίδα, όπου καταφέρθηκε κατά των Ευρωπαίων για την προσπάθεια τους να αποσταθεροποιήσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση, κάτι που βέβαια δεν αποτελεί και κανένα μυστικό.

      Τότε ο Καμμένος είχε όντως μηνύσει στην σφηκοφωλιά ότι η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης θα φέρει αναταραχή στο προσφυγικό και θα δώσει ευκαιρίες στους τζιχαντιστές να εισέλθουν κατά μάζες στην Ευρώπη. Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τις απειλές της Άγκυρας για την μη μέχρι σήμερα απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας από την ΕΕ.

      Σε κάθε περίπτωση εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι όποιες δηλώσεις της κυβέρνησης, δια του ΥΠΕΘΑ είναι ξεπεσμός σε σύγκριση με τις δηλώσεις της Τουρκικής κυβέρνησης ;

      Διαγραφή
    3. Γιατί η τύφλα που μας δέρνει, δεν μας επιτρέπει να δούμε ξεκάθαρα τον απόλυτο ξεπεσμό όταν το κάνουν οι δικοί μας, τον οποίο τον αντιλαμβανόμαστε τώρα, που κάνουν το ίδιο οι Τούρκοι, ομολογουμένως με πιο κομψό τρόπο.
      Δεν λένε στους ευρωπαίους "θα σας γεμίσουμε τζιχαντιστές", όπως είπε ΚΑΙ ο Κοτζιάς ΚΑΙ ο Καμμένος, αλλά το:
      Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου είχε εκφράσει την πρόθεση της Τουρκίας να υποχωρήσει από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών σε περίπτωση που αυτή δεν ανταποκριθεί στην κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

      Όταν σ' αυτή τη χώρα επικρατήσει η ευθυκρισία, τότε μπορούμε να ελπίζουμε.
      Όσο υπάρχουν εγκάθετοι, τυφλωμένοι από ιδεοληψίες και εξουσιαστικά συμφέροντα, η χώρα θα σέρνεται στα τάρταρα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Καλεντερίδη

      επειδή δεν είναι καθόλου τυφλός, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που βρίσκεται ο ξεπεσμός, διότι συνεχίζετε να μην μπορείτε να το τεκμηριώσετε.

      Αυτά που είπε ο Καμμένος είχαν σαν βάση την διαπίστωση ότι η σφηκοφωλιά θέλει να ρίξει την κυβέρνηση.

      Αυτά που λέει ο Τούρκος έχουν σαν βάση ότι η ΕΕ δεν φαίνεται διατεθειμένη, μολονότι το συμφώνησε !!!!, να άρει την βίζα.

      Γιατί οι δηλώσεις της κυβέρνησης είναι ξεπεσμός ;

      Ποιοί είναι οι εγκάθετοι και οι τυφλωμένοι με ιδεοληψίες ;

      Αυτοί που έχουν άποψη διαφορετική από την δική σας ;

      Μήπως υπερβάλλετε λιγάκι ;

      Διαγραφή
    5. Ναι, ναι υπερβάλλω και μόλις τώρα είδα το φως το αληθινόν, των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και των ψεκασμένων και συνήλθα.
      Ας κρίνουν οι αναγνώστες και οι σχολιαστές.

      Διαγραφή
    6. Άκουσε "Ντιμίτρη", αυτά που είπε ο Καμμένος στό σάητ https://www.youtube.com/watch?v=-bf328K8NG4 που αναφέρει ανωτέρω ο Νάτιβιστ.
      Δέν εἶχε ἡ αντίδραση τοῦ κ. Καμμένου, τίποτα σχετικό μέ ὅ,τι ἰσχυρίζεσαι, δηλαδή δεν εἶχαν αυτά που εἶπε "σαν βάση την διαπίστωση ότι η σφηκοφωλιά θέλει να ρίξει την κυβέρνηση" (ποιά "σφηκοφωλιά"; σέ τί ἀναφέρεσαι;).
      Ἀλλά, εὐθέως ἀπείλησε ὁ κ. Καμμένος, ὅτι ἄν θίξουν (προφανώς οἱ Γερμανοί κι ὄχι κάποια σφηκοφωληά) την Ἑλλάδα, τότε θά στείλει η Ελληνική Κυβέρνηση τούς μετανάστες στό Βερολίνο, αφού αναστείλει την συνθήκη τῆς Ευρωπαϊκῆς Ἑνὠσεως "Δουβλίνο ΙΙ" καί τούς δώσει ταξιδιωτικά ἔγγραφα.
      _ Πέραν τῆς ἀπαράδεκτης πολιτικῆς ἀμετροέπειας πού ἀπηυθύνθη πρός δυτικοευρωπαίους, εἶναι προφανές ὅτι ἦταν κακώς πληροφορημένος ὁ κ. Καμμένος σχετικά μέ τό τί προβλέπει τό διεθνές δίκαιο στην Συνθήκη περί προσφύγων, ὡς πρός τό ποία χώρα πρέπει νά κρατήση τόν πρόσφυγα:
      Δέν εἶναι ὅπως νόμιζε ὁ κ. Καμμένος ἡ χώρα ὅπου ἐπιθυμεῖ νά πάει ὁ πρόσφυγας - ὅπως διέδιδε μία παραφιλολογία, αἴωλη, περί πιθανού μελλοντικοῦ διεθνούς δικαίου, κατά τά ἰδεολογικά δὀγματα διευκολύνσεως μετακινήσεων ἐργατικῶν μαζῶν τόσο πρός μακροπρόθεσμη καί ἀμφίβολη ἐνδυνάμωση ἀριστερῶν κινημάτων, ὅσο καί πρός ἄμεση ἐξυπηρέτησητοῦ τοῦ ἀκραἰου διεθνιστικοῦ λιμπεραλισμοῦ - ἀλλά ἡ πρώτη ἀσφαλής χώρα ὅπου ὀ πρόσφυγας εἰσέρχεται, διαφεύγοντας τήν δίωξη ἤ τήν καταδίωξη. Δηλαδή η Ἑλλάδα.
      _Τά Δουβλίνα Ι καί ΙΙ, προσέθεσαν κυρίως, ὅτι, ἄν ὁ πρόσφυγας ἀπό τήν πρώτη χώρα εἰσόδου, πάει σέ ἄλλη χώρα τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, τότε μπορεῖ νά ἐπιστραφῆ "πακέτο"στήν Ἑλλάδα, καί ἡ Ἑλλάδα ὀφείλει νά τόν δεχθῆ πίσω. Τοῦτο, ἀνεξαρτήτως τοῦ ἄν τελικά τόν κρατήσῃ χορηγώντας του καθεστώς πρόσφυγος ἤ τόν ἀπελάσῃ σέ ἀσφαλή γι'αὐτόν χώρα ἤ περιοχή χώρας, ὅπως τῆς χώρας προελεύσεώς του ἤ τῆς χώρας ἀπό τήν ὁποία εἰσῆλθε παρανόμως στήν Ἑλλάδα (κυρίως τήν Τουρκία).
      Καί ἐνώ αὐτά ἴσχυαν, μέ προπαγάνδα, εἶχαν γεμίσει τά κεφάλια ὁρισμένων καί δυστυχῶς τούς πίστευσε καί ὁ Ὑπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ὅτι μᾶς παρεχόταν ἡ δυνατότητα νά στείλουμε μετανάστες στήν Μέρκελ... Προχειρότητες καί ἐλλιπής πληροφόρηση.

      Διαγραφή
    7. Δημήτρη
      ειλικρινά λυπάμαι γιατί υπάρχει στην Ελλάδα τέτοια κατάπτωση αξιών.
      Τύφλα, φανατισμός, κατωτάτου επιπέδου πολιτικός λόγος.
      Κρίμα...

      Ν. Κοτζιάς: Η Ε.Ε. θα γεμίσει μετανάστες και τζιχαντιστές εάν η Ελλάδα καταρρεύσει
      http://www.naftemporiki.gr/story/923880/n-kotzias-i-ee-tha-gemisei-metanastes-kai-tzixantistes-ean-i-ellada-katarreusei

      Κοτζιάς: «Εαν καταρρεύσει η Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές»

      http://www.tanea.gr/news/politics/article/5216541/apisteyth-dhlwsh-kotzia-ean-katarreysei-h-ellada-h-eyrwph-tha-gemisei-tzixantistes/

      Έξαλλη η Αυστρία για τις δηλώσεις Καμμένου-Κοτζιά: Θα τους στείλουμε πίσω τους μετανάστες!

      Αδιανόητα ολισθήματα οι ελληνικές δηλώσεις, λέει η Αυστριακή ΥΠΕΣ!
      http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=267984&artTitle=exalli_i_afstria_gia_tis_diloseis_kammenou_kotzia_tha_tous_steiloume_piso_tous_metanastes

      Διαγραφή
    8. Κύριε Καλεντερίδη

      η κατάπτωση των αξιών υφίστανται όντως και άφορά αυτούς τους πολιτικούς που διέλυσαν την χώρα υποκύπτοντας στις εντολές της Ευρωμαφίας, και στα δολοφονικά προγράμματα λεηλασίας της χώρας όπως απεδείχθη περίτρανα με την τελευταία έκθεση που αποτελεί και επίσημη θέση πλέον του ΔΝΤ. Ως εκ τούτου ο ξεπεσμός ανήκει σ΄ αυτούς.

      Επί της ουσίας όμως όση τύφλα έχω εγώ άλλη τόση έχετε και σείς, όσο φανατισμό έχω εγώ άλλο τόσο έχετε και εσείς, όσο κατώτατο πολιτικό λόγο έχω εγώ άλλο τόσο έχετε και εσείς.

      Δυστυχώς όμως δεν υφίσταται η ζυγαριά που κρίνει ποιός έχει δίκιο και ποιός έχει άδικο στα γραφόμενα του, επομένως έτσι είναι η ζωή και έτσι θα συνεχίσουμε.

      Η διαφορά είναι ότι εγώ δεν έχω διανοηθεί ποτέ να χαρακτηρίσω έναν πολίτη εγκάθετο για τις απόψεις του, όπως εσείς συνεχώς κάνετε, εκεί που συνήθως δεν έχετε τεκμηριωμένη άποψη.

      Κρίμα....

      Διαγραφή
    9. Θα διαφωνήσω κ. Καλεντερίδη στο "έχω δίκιο" δια λόγους ελεημοσύνης.

      Έχω άποψη και ένσημα στην συντηρητική παράταξη από το 1965, και θέλω διάλογο γιατί μόνο οι βλάκες τα ξέρουν όλα.

      Και αφού διαλέγεστε με τους σχολιαστές δώστε του να καταλάβει μέχρι το τέλος.

      Διαγραφή
    10. Ένσημα στη δεξιά τότε και τώρα στους εθνοαρνητές. Γκρούεζας κι εσύ. Πιο πολύχρωμος από τον αυθεντικό αλλά Γκρούεζας.

      Διαγραφή
    11. @ ΑΚΙΣ δηλαδή ποιο ακριβώς είναι το κακό να έχει κανείς "ένσημα" στη δεξιά "τότε" τα οποία τον καθιστούν ένα είδος "Γκρούεζα"; Εγώ αγαπητέ μου περισσότερο φοβάμαι κάτι όψιμους νεοδεξιους στις μέρες μας, που έχουν για χόμπι την υπογραφή μνημονίων...

      Διαγραφή
    12. Το να υποστηρίζεις το ενα άκρο το 1965 και να έχεις ταχθεί με το άλλο άκρο το 2015 θυμήζει αυτούς που προσέφεραν την στήριξη τους στον δυνατό κάθε φορά. Ανάλογα με την προοπτική εξουσίας πάνε και τα ένσημα. Ο Γκρούεζας είναι μια μορφή που στοιχιώνει το πολιτικό μας παρελθόν γιατί ξέρουμε τι θα ψήφιζε και στο μέλλον. Αυτόν που περνιέται για δυνατός και φέρνει μνημονια,κοφτες,99 χρονια υποταγή και είναι ένας ακραίος νεοφιλελευθερος. Αν διαβάσεις ότι εγραψες θα δεις ότι συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    13. ΑΚΙΣ

      Αυτό που δεν καταλαβαίνεις εσύ, και πολλοί άλλοι έδώ μέσα, είναι η διαφορά ανάμεσα στο τι είναι κυβέρνηση και τι είναι κόμμα.

      Αρχίζετε με τα κυβερνητικά, πετάγεστε στα κομματικά και ξανά τα ίδια. Τουρλουμούσι και μηδέν συμπέρασμα.

      Όχι το 2016 δεν είμαι φιλελεύθερος, σε καμμία περίπτωση, γιατί αυτό το "εργαλείο" σήμερα δεν έχει καμμία σχέση με το τι σήμαινε φιλελευθερισμός το 1989 όταν η κυβέρνηση προσπάθησε στο λίγο χρόνο της να ξηλώσει το καθεστωτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ που λεηλατούσε την χώρα μέσω των κρατικών επιχειρήσεων. Και μετά ήρθε ο Αντώνης.....

      Και αυτό γιατί άλλη η δεξιά και το κόμμα τότε, καί άλλα ισχύουν σήμερα. Καμμία σχέση.

      Το 1965 δεν ήταν άκρο, ήταν η συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος και των θεσμών (λέμε με παλάτι) να διοικήσουν την χώρα. Καμμία σχέση με την σημερινή πολιτική κατάσταση που επίσης δεν είναι άκρο, όπως δεν ήταν άκρο και η κυβέρνηση Τζανετάκη το 1989.

      Το θέμα δεν είναι τα κόμματα, είναι η κυβερνητική δράση γιατί εκεί βρίσκεται η ουσία.

      Διαγραφή
    14. Ντιμίτρι αφού θες ανάλυση θα σου πω ότι η δεξιά το 1965 ήταν το απόλυτο άκρο γιατί εκπροσωπούσε τη βία και νοθεία του 1961 και βασικά το Παλάτι. Στην αντίπερα όχθη ο Σύριζα εκπροσωπούσε το άλλο άκρο της κοινωνικής πολιτικής,πρόνοιας και επαναφορά της εξουσίας σε ελληνικά χέρια και όχι σε μνημονιακά. Η πραγματική διάφορα είναι ότι η δεξιά δεν πρόδωσε κανέναν σε ότι πίστευε ενώ ο Σύριζα πούλησε τα πάντα για την καρέκλα. Και τα πουλάει. Άρα εσύ που ήσουν το 1965 στη δεξιά και το 2015 στο Σύριζα πήγες από το ενα άκρο στο άλλο το πουλημένο. Θα ήθελα να ξερα, στην ενδιάμεση πορεία από δεξιά στο Σύριζα έκανες και άλλες 'στάσεις';

      Διαγραφή
    15. @ ΑΚΙΣ όχι το να υποστηριζεις το 2015 το άλλο "άκρο" (δική σου έκφραση δεν συμφωνώ με αυτή) δεν σημαίνει τίποτε από αυτά που λες, σημαίνει πως απλά και πέρα από τις πολυλογιες τελείωσαν τα κορόϊδα ιδίως τα ιδεολογικά, ο καθείς μετακινείται πολιτικά ανάλογα με τα συμφέροντα του αλλά καμμία φορά υπακούοντας και στο θυμικο του (στο θυμό του γιατί όχι;) Γι' αυτό και έχει ελπίδες επανεκλογής ξέρεις ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε κι αν γίνουν οι εκλογές, είναι πολλοί οι θυμωμένοι φίλε μου σε αυτή τη χώρα και πολλοί που δεν έχουν και πολλά να χάσουν ξέρεις, παρά πολλοί πίστεψε με!

      Διαγραφή
    16. Γκιάννη όποιος πάει να ψηφίσει με θυμό ή για τα συμφέροντα του (δική σου φράση,δε συμφωνώ) και όχι για το εθνικό συμφέρον, καλύτερα να μη πάει καθόλου. Οι πολλοί που λες ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αν πάνε με αυτά τα κίνητρα του θυμού και της οργής για ψήφο, δε θα μιλάμε για εκλογές αλλά για μαζική αυτοκτονία.

      Διαγραφή
  2. Και οι μεν και οι δε παιγνίδια παίζουν.
    Τους λαθραίους Αφροασιάτες, με όργανο τους τον Αλέξη τους (τα περί προσφύγων είναι η δικαιολογία) τους θέλουν με βάση το σχέδιο "The Coudenhove-Kalergi plan - The genocide of the Peoples of Europe"
    Απλά κάνουν τώρα μια διακοπή λόγω εκλογών της Μέρκελ και Ολλαντρέου.
    Για αυτό τους εκβιάζει ο Ερτογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή η ευρώπη δικαιούται "δια να ομιλεί" όσον αφορά το θέμα με τους πρόσφυγες; Ποιος δημιούργησε ολα αυτα τα..."ωραία ερείπια" στις χώρες προέλευσης τους, κυρίως στη Συρία; Αυτοί οι άνθρωποι δυστιχως αποτέλεσαν εργαλείο στα χέρια αμερικανών και δυτικών γενικότερα, δε νομίζω όμως πως η χώρα μας είχε ποτέ την αληθινή διάθεση ή τη θέλησή να τους χρησιμοποιήσει, περισσοτερο για μπλόφα μοιάζει όλη αυτή η ιστορία που ανέφεραν πιο πάνω διάφοροι σχολιαστες παραθέτοντας παλιότερα δημοσιευματα με διάφορες δηλώσεις των κρατούντων κατά την άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ξαφνικά αρχίζουν οι αερολογίες τύπου "δεν τα είπε ποτε αυτά η εθνική μας κυβέρνηση" και "αυτά που είπε ο κύριος Μπρουλέ είχαν άλλην βάση" και γινόμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.
    Και η ατμόσφαιρα απογειώνεται με την ανθοδέσμη και τα σοκολατάκια ("έχω άποψη και ένσημα στην συντηρητική παράταξη από το 1965").
    Οπότε λέει ο απορρών νηφάλιος μέσος πολίτης: "Καλά, οι δηλώσεις Κοτζιά και Μπρουλέ Μάγκαϊμιτασιόν είναι καταγραμμένες. Οι δηλώσεις και οι απειλές τού Μουσολινσουλτανίσκου και της συμμορίας του επίσης. Οι ομοιότητες εξώφθαλμες (κοινώς "βγάζουν μάτι"). Οι κλασσικές απειλές θρασύδειλων που κρύβονται πίσω από φουστάνια και μαντήλες γυναικών θυμάτων τής βίας των δουλεμπόρων ανατριχιαστικές και εξοργιστικές. Η αισχρή υποκρισία και ανάλγητη απανθρωπιά τής συμμορίας τού ερντογανικιού παρακράτους που σπεκουλάρει σε θανάτους νηπίων γίνεται αναξηγτα, ξαφνικά έμμεσο εργαλείο στα χέρια πότε "υπεύθυνων Ελλήνων πολιτικών" και πότε στα αμετροεπή χείλη τού γνωστού βλαμμένου τής Άγκυρας. Σαφή όλα αυτά και ξεκάθαρα. Τα ένσημα δεξιοφροσύνης πού κολλάνε; και πώς μετράνε στην αποτίμηση των ευθυνών Ελλήνων που γίνανε ένα με τούς μεμέτηδες θεομπαίχτες;"
    Θυμίζει το ψυχροπολεμικό ανέκδοτο με τον αμερικανό τουρίστα, στον οποίο ο καγκεμπίτης ξεναγός, όταν διαφεύδονται όλες οι ρεκλάμες του, τού είπε (λέει): ναι αλλά εσείς στις Η.Π.Α. καταπιέζετε τούς νέγρους".
    Στον ένα φταίνε οι Ευρωπαίοι (μέχρι Ερρίκο Β') για την βαρβαρότητα των τουρκικών δουλεμπορικών κυκλωμάτων (κάτι δηλαδή σαν το lebensraum τού αλήστου μνημης Αδόλφου και τού δόγματος "η φύση μισεί το κενό"): μοιραία φέρονται έτσι οι τούρκοι.Ο άλλος όταν ο Καλεντερίδης τού προσκομίζειτα links με τις δηλώσεις που εκείνος αρνιόταν, τού ζητάει τα ρέστα για το Δ.Ν.Τ. και επικαλείται τα ένσημά του από το 1965.
    Μα; από το 1965; και πώς κόλλαγε ένσημα; "Γκρουεζικά"; όπως εύστοχα ρώτησε ένας άλλος. Εμ;! Άλλην δουλειά φαίνεται δεν πρόλαβε να μάθει και προφανώς τα ένσημα δεν φτάνουν ακόμα για την σύνταξη, οπότε; λες να τού κολλάνε ακόμα και άλλα ένσημα, εκτός τής "συντηρητικής παράταξης"; Λες να;;
    Γι' αυτο λέω: Συχνά πυκνά όταν ο Σάββας Καλεντερίδης ανεβάζει κάτι καυτό έως τσουρουφλιστό, πετάγονται κάποια ενσηματωμένα άτομα και δημιουργούν "μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα".
    Μα , πολύ ωραία σού λέω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίττων Καπαδόκης

      Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, παρόλα τα κατεβατά είναι :

      Που βρίσκεται ο ξεπεσμός, όταν η κυβέρνηση λέει αυτό που λέει, και ταυτόχρονα ο Τούρκος λέει αυτά που λέει.

      Μήπως είναι ξεπεσμός έναντι του Τούρκου ;

      Αν μπορείς γράψε δυό κουβέντες, ειδάλως άσε τις πολυλογίες του αέρα.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή Κρίτων Καππαδοκης όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι αυτομάτως "ενσηματωμένος" του κολλάνε κομματικά ένσημα δηλαδή; Ωραία αντίληψη περί δημοκρατικού διαλόγου έχεις!

      Διαγραφή
    3. Giannis G.3 Αυγούστου 2016 - 11:11 π.μ.
      "όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι αυτομάτως "ενσηματωμένος" του κολλάνε κομματικά ένσημα δηλαδή;".
      Όχι και "αυτομάτως".
      Υπάρχει σχολιαστής που κατέθεσε αυτήν την πληροφορία για το άτομό του. Δικαιούμαι να θεωρήσω ότι ακριβολογεί για τον εαυτό του. Αν θεωρείς ότι αυτό ισχύει και για σένα, δική σου είναι η ερμηνεία.
      Καλόβράδυ.

      Διαγραφή
  5. Και για όσους λένε ότι δεν κατάλαβαν: Είναι πράγματι ξεπεσμός για μιά Κυβέρνηση πολιτισμένης υποτίθεται χώρας να εκβιάζει ως βασιβουζούκος τούς εταίρους της, επισείοντας απειλές συναρτώμενες με την περιπέτεια και τις θανάσιμες ταλαιπωρίες εμπερίστατων ανθρώπων. Και για κάποιους που έχουμε σε κάποια ιδιαίτερη υπόληψη την Ελλάδα, είναι ξεπεσμός έναντι των αξιών και των ιδεωδών που υποτίθεται ότι χαρακτηρίζουν (ή θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν) τις πολιτικές επιλογές της, να βλέπουμε υπουργούς της να φέρονται ως τούρκοι.
    Και φειδόμενος τού χρόνου τόσον τού infognomonpolitics όσο και των σχολιαστών (εμού περιλαμβανομένου), το κατ' εμέ αρκούμαι σε αυτά.
    Καλήν ημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημειώνω την περίληψη του ξεπεσμού για κάθε μελλοντική χρήση.

    "Όταν η κυβέρνηση τα χώνει στους εταίρους είναι ξεπεσμός έναντι αξιών και ιδεωδών, οπότε και οι υπουργοί που ανοίγουν το στόμα τους φέρονται ώς Τούρκοι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προξενεί απορία γιατί μετά ολόκληρες πέντε ημέρες και πέντε νύχτες (μιλάω πάντα για χρόνο σχολιαστών) κάποιος που φέρεται ως σχολιαστής με το ψευδώνυμο Dimitri κατέβαλε προσπάθεια να διαστρεβλώσει ένα σχόλιό μου.
    Ας προσπαθήσω και εγώ να τον βοηθήσω να καταλάβει τι έγραψα. Έτσι απλά από αισθήματα αλληλεγγύης, που είναι και τής μόδας από το 2012 που λανσάρησε την ειδική χρήση τού όρου ο George Soros.
    Λοιπόν αναφέρθηκα σε συμπεριφορά τραμπούκικου εκβιασμού, κοινό παρονομαστή εξομοίωσης προς τούρκικη συμπεριφορά. Η Εθνική Μας Κυβέρνηση (αριστερή πάντως) δεν “τα χώνει” όταν απειλεί πως θα στείλει στις άλλες χώρες μέλη τής Ε.Ε. τούς εμπερίστατους φυγάδες που μετά και τις διευκολύνσεις που προσέφερε η ίδια (η Εθνική μας Αριστερή μας Κυβέρνηση) αυξήθηκαν στα εδάφη μας κατά γεωμετρική πρόοδο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα ολέθριων διεργασιών που έστησαν στην ευρύτερη περιοχή τής Μέσης Ανατολής κυρίως οι Η.Π.Α. και τούρκικα κυκλώματα σε συνεργασία και με άλλες χώρες (περιλαμβανομένων και ευρωπαϊκών). Και είναι ανθρώπινες υπάρξεις που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και κυριολεκτικώς δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Με την τύχη (και) αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει κανείς. Ή τουλάχιστον κανείς που δηλώνει και ανθρωπιστικών προσανατολισμών ˙ για τον τούρκο είναι σύνηθες να περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και να τις παίζει κλωτσοσκούφι. Όταν όμως ένας υπουργός κυβέρνησης (και μάλιστα προοδευτικής, αριστερής, ανθρωπιστικής τρομάρα τους) επισείει την απειλή αυτή ως κρατική Ελληνική επιλογή, έχει αναιρέσει ουσιαστικά την πολιτική του νομιμοποίηση και υπόσταση: Διότι αυτές οι απειλές λέγονται μόνον ιταμότητα, μικροπρέπεια και κομπλεξικός ανόητος θρασύδειλος κουτσαβακισμός. Κοινώς πολιτική αλητεία. Δεν λέγονται διεθνής πολιτική Ελληνικής Κυβέρνησης που εκπροσωπεί τον λαό που μολονότι βλάπτεται από την παρουσία όλων αυτών των αναρίθμητων προσφύγων, μεταναστών κ.λπ., τούς αντιμετωπίζει με σεβασμό, αν όχι και με στοργή σε κάποιες περιπτώσεις. Όταν μάλιστα με τις Τασίες και άλλες ανοησίες συνετέλεσες στην καθιέρωση τής Ελλάδας ως πρώτου προτιμώμενου προορισμού σε όλους τούς προσφυγικούς καταυλισμούς τής Μεσογείου και τής ενδοχώρας της, εγγίζει τα όρια τής χυδαιότητας και τού αυτεξεφτιλισμού να λες κατόπιν στους εταίρους σου “θα σας τούς στείλω πακέτο” !
    Αυτά δεν χαρακτηρίζονται με τον όρο “τα χώνει η κυβέρνηση”.
    Θα ήθελε ίσως ο κατά δήλωσή του (2 Αυγούστου 2016 - 7:35 μ.μ.) “ενσηματωμένος” Dimitri, να είχε η Εθνική μας Κυβέρνηση (και αριστερή, μάλιστα, είπαμε) το κύρος, το ανάλογο υψηλό επίπεδο και την επιχειρηματολογία, να είχε τα κότσια για να τα χώνει, στους εταίρους, αλλά δυστυχώς μόνο για να “τούς τα παίρνει” πασχίζει και αυτό ανεπιτυχώς.
    Και ναι οι δυό ευτραφείς πασάδες τής Εθνικής μας Κυβέρνησης φέρθηκαν πράγματι ως τούρκοι τραμπούκοι, όταν άνοιξαν το στόμα τους και είπαν αυτά που είπαν, χρησιμοποιώντας ως μέσον εκβιαστικής απειλής των εταίρων μας, την μεταχείριση ανθρώπων εμπερίστατων, που βρέθηκαν στα εδάφη μας, κυρίως λόγω βιαίας απόσπασης από τις εστίες τους, αλλά και σε συνδυασμό προς επιτυχή διαφημιστική καμπάνια Τασίας και σίας .
    Και νομίζω ότι το σχόλιο Dimitri 8 Αυγούστου 2016 - 10:18 μ.μ. είναι κακόβουλο, κατά το ότι παραποιεί αυτά που έγραψα, εφ' όσον η έννοια τους είναι σαφέστατη και δεν καταλείπεται περιθώριο για χρήση τού όρου "η κυβέρνηση τα χώνει στους εταίρους", αντίθετα δε αυτό αποτελεί στασιαζόμενο ισχυρισμό τού παραπάνω "σχολιαστή" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.