13/8/16

Ερντογάν: Βίζα για τους Τούρκους ή συμφωνία για τους πρόσφυγες γιοκ

  • Εκβιάζει ξανά για τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό ο Τούρκος πρόεδρος (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Τούρκου προέδρου)
Αν δεν επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας, δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία με την ΕΕ για την επανεισδοχή προσφύγων, προειδοποιεί για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους για τη στάση τους έναντι της χώρας του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
«Σε αυτή τη φάση, στις σχέσεις με την Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικά θέματα η συμφωνία επανεισδοχής και η απελευθέρωση της βίζας. Αυτά είναι βεβαίως βήματα που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Και η Ευρώπη δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή της σε αυτό το πλαίσιο», υποστηρίζει ο Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα RTL και N-tv, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην ίδια συνέντευξη που θα προβληθεί το Σάββατο, προσθέτει: «Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα ταυτόχρονα. {...} Eίναι σημαντικό σε σχέση με την απελευθέρωση της βίζας, αν βεβαίως αυτή δεν γίνει, τότε κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το βήμα για τη συμφωνία επανεισδοχής».
Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνει την στάση των Ευρωπαίων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα του, λέγοντας ότι θα επιθυμούσε η Ευρώπη να στεκόταν στο πλευρό της Τουρκίας σε μια απόπειρα πραξικοπήματος. «Έτσι όπως συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, όπως εξέφρασαν εκεί τα συλλυπητήριά τους, θα έπρεπε να είχαν στείλει και στην Τουρκία εκπροσώπους. Θα έπρεπε να δουν το τουρκικό κοινοβούλιο. Δεν το έκαναν», τονίζει.
Αναφερόμενος δε συγκεκριμένα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνει ότι του τηλεφώνησε έπειτα από τρεις ημέρες, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε μαζί του αμέσως.
«Η Ευρώπη άφησε την Τουρκία μόνη της», συμπληρώνει. Επιμένει τέλος στην επαναφορά της θανατικής ποινής, ενώ απορρίπτει κάθε κριτική για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία.

1 σχόλιο:

  1. Και ο σουλτάνος που δεν μπορεί (ακόμη!) να γίνει χαλίφης, παραπονιέται: «Η Ευρώπη άφησε την Τουρκία μόνη της».
    Πού και πότε; Όταν παίζονταν τα συνήθη εσωτερικά παιχνίδια επικράτησης ανάμεσα στις γνωστές σκληρές ομάδες εξουσίας που με διάφορα ονόματα και σχήματα το κάνουν αυτό στην περιοχή τής Μικράς Ασίας εδώ και περίπου έξι αιώνες.
    Αλλά η αναίδειά του φτάνει στην γραφικότητα: «έπρεπε να είχαν στείλει και στην Τουρκία εκπροσώπους». Γιατί; μα για να γίνουν δεκανίκι τού ιαταμού εκβιαστή που επί τόσον καιρό πρωταγωνιστεί στις σφαγές μέσα στην Συρία και υποδύεται κατόπιν και τον "προστάτη" των εμπερίστατων φυγάδων που προκαλούν οι ενέργειές του. Και απορεί προκλητικά και αναιδέστατα:
    «Γιατί δεν τούς παίρνετε στις χώρες σας να τούς προστατεύσετε;»
    Πετώντας δε την προσωπίδα τού σοβαροφανούς πολιτικού δείχνει το αληθινό επίπεδό του για μιαν ακόμη φορά:
    «Ή μού δίνετε την δωρεάν βίζα, ή σάς τούς στέλνω πακέτο».
    Αλλά βρε μπουνταλά, ποιός δεν ξέρει ότι και αν σού δώσουμε την βίζα που ζητάς, πάλι θα μάς στέλνεις όσους θέλεις να ξεφορτωθείς και μάλιστα και δήθεν νομότυπα:
    «Με βίζα τής Ε.Ε., από την Türkiye Cumhuriyeti».
    Το τραγικό είναι ότι έχει υποστηρικτές και συνήγορους και με Ελληνικά ονόματα. Ξεχνάνε όμως και ο σουλτάνος και οι οι συμπαραστάτες του ότι το τραγούδι του έχει εδώ και καιρό τελειώσει στις Ευρωπαϊκές Όπερες και η αυλαία έχει πια πέσει οριστικά.

    Υ.Γ. Και να δεις που ο Ιζνογκούντ όχι μόνο δεν θα γίνει ποτέ χαλίφης, αλλά (το πιθανότερο )σε λίγο δεν θα είναι ούτε καν σουλτάνος. Θα τού μείνουν για αναμνηστικό (;;) τα τσάμπα νταηλίκια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.