13/8/16

Τουρκοκύπριοι καλλιτέχνες ξεσπούν - «Δεν θέλουμε τουρκικές εγγυήσεις»

Ανησυχία γιατί, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν τα κατεχόμενα ως ένας νομός της Τουρκίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ένωσης Τ/κ καλλιτεχνών και συγγραφέων, Ουμίτ Ινατσί, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των εγγυήσεων.
Σύμφωνα με την Αφρίκα, σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου ο κ. Ιναντσί είπε ότι οι “σκοπιές δημοκρατίας” μετά την απόπειρα της 15ης Ιουλίου παίρνουν την έννοια μιας φασιστικής κοινότητας και εξέφρασε ανησυχία για το ότι αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζονται ως να είναι το ψευδοκράτος ένας νομός της Τουρκίας.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Κύπριοι είναι να καθορίσουμε την ίδια μας τη μοίρα, επικεντρωμένοι στην όσο το δυνατόν συντομότερη λύση του Κυπριακού, πρόσθεσε. «Κάνοντάς το αυτό, πρέπει απαραίτητα να απαλλαγούμε από την καθοδήγηση της ‘μητέρας-πατρίδας’ και να κτίσουμε ένα μέλλον το οποίο να προστατεύει τα συμφέροντά μας. Οι μητέρες-πατρίδες οι οποίες δεν υπολόγισαν τη συμφωνία εγγυήσεων και έφεραν στο νησί το πραξικόπημα και την κατοχή, με το να θέλουν ακόμα τις εγγυήσεις, σημαίνει ότι δεν επιθυμούν τη λύση», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Οι Τουρκοκύπριοι, πλην λογικών ως ο Λεβέντ, θέλουν να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

    Δηλαδή λένε μερικοί ότι δεν θέλουν τουρκικά στρατεύματα αλλά παράλληλα δεν θέλουν ενιαίο κράτος. Πράγμα που με ή χωρίς τουρκικά στρατεύματα "εγγύησης", οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εκτουρκισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.