3/9/16

Έκτακτο - Άλλα 20 άρματα της Τουρκίας σε δεύτερο μέτωπο στη Συρία

Μετά την εισβολή των τουρκικών αρμάτων και των ειδικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας, τις 254 Αυγούστου, άλλα 20 άρματα του τουρκικού στρατού εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι στη Συρία, ανοίγοντας δεύτερο μέτωπο, υποτίθεται εναντίον του ISIS.

Είχε προηγηθεί βολή τριών ρουκετών από το έδαφος της Συρίας σε χωριό του νομού Κίλις, και με βάση αυτό, η Τουρκία, κάνοντας χρήση του δικαιώματος καταδίωξης τρομοκρατών που προσβάλλουν το έδαφός της, εισέβαλε στο έδαφος της Συρίας.
Το πιο πιθανό είναι η όλη επιχείρηση να σχετίζεται με το σχέδιο της Τουρκίας να κινηθεί εναντίον της πόλης Ελ Μπαμπ από δυο κατευθύνσεις, μια από το μέτωπο της Τζαραμπλούς και μια από το μέτωπο άνοιξε σήμερα, εισβάλλοντας στην περιοχή Ράι, κοντά στην κωμόπολη Τσομπάνπεϋ, που είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

6 σχόλια:

  1. Θα προσπαθήσουν να ενωθούν μεταξύ τους σε 1η φάση. Έπειτα, ίσως πιέσουν και άλλο νοτιότερα, άγνωστο σε ποιο βάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς τρέχουν να προλάβουν τους Κούρδους για την Ελ Μπαμπ. Πάντως Σάββα, δεν μπορώ να καταλάβω την απουσία του Ισραήλ από την όλη ιστορία. Τι συμβαίνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ισραήλ δεν απουσιάζει...Αν δεις τα γεγονότα και τις εξελίξεις είναι εκεί και παρακολουθεί-Ποιος νομίζεις ότι συντονίζει τις συμμορίες των ισλαμιστών-ΙΚ/ΑΛ ΝΟΣΡΑ/κλπ κλπ?Αξιωματικοί της Μοσσάντ βρίσκονται στη Συρία όπως και εξοπλισμός...Δε σου χει κάνει εντύπωση ότι οι ισλαμοφασίστες δεν αναφέρονται καθόλου μα καθόλου στο Ισραήλ???Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

      Διαγραφή
  3. Με 20 άρματα καθαρίζουν πόλεμο; Κάτι δεν πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είναι δικοί τους το Ισλαμικό κράτος-πολλά είναι τα 20 άρματα..

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να υπάρχει σαφής συμφωνία για το πλήθος των δυνάμεων που μπορούν να στείλουν και για την περιοχή στην οποία μπορούν να κινηθούν.Συμφωνία με τη Ρωσία και τη Συρία.Εξ ου και οι δηλώσεις Λαβρόφ για αθέτηση της συμφωνίας από τους Τούρκους.Ακόμα δεν έχουν πετύχει κανένα στρατηγικό στόχο οι Τούρκοι βέβαια.Από τη στιγμή που πέρασαν οι Κούρδοι τον Ευφράτη είναι τεραστίας δυσκολίας η επιχείρηση τους.Άργησαν επικινδύνως που λέει και κάποιος γνωστός μου...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.