5/9/16

Ο ισχυρός Μαδούρο και η εξουσία της άδειας κατσαρόλας


Ισχυρός μπορεί να θεωρηθεί ένας άνθρωπος όταν έχει την δύναμη να κάνει τους ανθρώπους να τον υπακούουν ακόμα και παρά την θέληση τους. Η εξουσία είναι κάτι διαφορετικό. Εξουσία σημαίνει ότι  οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις εντολές σου. Η διαφορά έγκειται στη νομιμότητα. Η εξουσία στηρίζεται στη συγκατάθεση των ανθρώπων. Δεν μπορεί να επιβληθεί. Δίνεται ή όχι από αυτούς που επιθυμείς να καθοδηγήσεις, κυβερνήσεις, εξουσιάσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε τον Μαδούρο, την κυβέρνηση και τις κλιμακούμενες πανικόβλητες προσπάθειες τους να επιδείξουν την οποία δύναμη τους έχει απομείνει.
Ρίχνουν τον ένα ηγέτη της αντιπολίτευσης μετά τον άλλο στην φυλακή, μπλοκάρουν τις εθνικές οδούς, κλείνουν το μετρό σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τον κόσμο να κατεβεί στις πορείες και απελαύνουν δημοσιογράφους των διεθνών μέσων ενημέρωσης για να μην γράψουν για όλη αυτή την κατάσταση στη χωρά. Ναι o Νικολάς Μαδούρο είναι ισχυρός αν το δεις μέσα από το πρίσμα όλων αυτών των γεγονότων. Ελέγχει απολυτά την οικονομία, τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χωρά, τον στρατό, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο και τους Δικαστές. Είναι τόσο ισχυρός που αναγκάζει έναν ολόκληρο λαό να κάνει πράγματα που δεν τα επιθυμεί. Μας αναγκάζει να στεκόμαστε για ώρες ατελείωτες στις ουρές για δυο ρολά χαρτιού υγείας και για ένα λίτρο γάλα, μας αναγκάζει να ζούμε στην προσωπική μας φυλακή μετά την δύση του ηλίου κυριολεκτικά έγκλειστοι στα ιδία μας τα σπίτια. Αλλά η δύναμη του έχει όρια αφού δεν στηρίζεται στην νομιμοποίηση και την στήριξη του λαού που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις πορείες διαμαρτυρίας την 1η του Σεπτέμβρη, το 1.000.000 των ανθρώπων που ειρηνικά βροντοφώναξαν την επιθυμία τους για αλλαγή είναι η εκκωφαντική απόδειξη της έλλειψης νομιμοποίησης του Μαδούρο και της κυβέρνησής του.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. ειναι σαφες...ηγγικεν ο καιρος της αμερικης κιεδω...http://www.tribune.gr/world/news/article/279344/proin-gimnostitho-montelo-forese-bourka-ke-flertari-islamiko-kratos-foto.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.