13/9/16

Νέα φρασεολογία από την πΓΔΜ έναντι της Ελλάδας

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται εορτασμοί στην πΓΔΜ για τα 25 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της. Με την ευκαιρία αυτή, σειρά συνεντεύξεων πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Nikola Poposki, αναφερόμενος στη διεθνή θέση της χώρας του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα και ποια είναι η σημερινή θέση τους.
Ο κ. Poposki στις συνεντεύξεις αυτές, χωρίς να αποδέχεται τις ελληνικές θέσεις, αφήνει υπόνοιες ότι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα και μια στροφή της πολιτικής της έναντι της Ελλάδας, τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο, καθώς και στο επίπεδο αναγνώρισης δημόσια του γεγονότος πως χωρίς την ελληνική συναίνεση δεν είναι δυνατή η συμμετοχή της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Δηλώσεις Poposki
Μιλώντας στην ιστοσελίδα «FAKTOR», ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας, ερωτώμενος: «Μέχρι σήμερα διεξάγεται μία μάχη χαρακωμάτων με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας. Γιατί δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό με τον νότιο γείτονά μας; Λόγω της αδιαλλαξίας της Αθήνας ή λόγω της εθνικιστικής ρητορικής και της διαδικασίας εξαρχαϊσμού»;

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.