23/9/16

Νέες τουρκικές προκλήσεις μια μέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν

Επιστροφή στην γνωστή τακτική αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, μια ημέρα μετά την συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη, αλλά και μετά τα θερμά λόγια με τα οποία αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές  σχέσεις από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός.
Η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής αμφισβητεί το δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή που βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων σε πολύ μικρή απόσταση από τις νότιες ακτές της Κω, στην περιοχή των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων του Ακρωτηρίου Αγίου Φωκά.
Οι ελληνικές αρχές στις 12:15 της Παρασκευής  έλαβαν σήμα για σκάφος με μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο στην συγκεκριμένη περιοχή με συντεταγμένες  365000N0271900E  εντός του FIR Αθηνών και ανήγγειλαν επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης σε ακτίνα 5 ν.μ. μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Με την ΝΟΤΑΜ Α2042/16 οι ελληνικές αρχές ανήγγειλαν ότι υπεύθυνο για  τον συντονισμό των ερευνών είναι το κέντρο του Πειραιά (PIRAEUS JRCC) και λόγω υψηλής επικινδυνότητας κάλεσε όλα τα αεροσκάφη που θα εισέλθουν στην περιοχή, να έρθουν προηγουμένως σε επαφή με τον Πειραιά.
Μια ώρα αργότερα στις 13:22 οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α4116/16 με την οποία δηλώνεται ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται  τον καθορισμό της περιοχής Ερευνάς  και Διάσωσης  σε συνάρτηση με το FIR Αθηνών.


Για τη συνέχεια liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.