7/9/16

Νέο χαράτσι ακινήτων με δια βίου πληρωμή μηχανικών!

Οι πολίτες που έχουν κάθε είδους ακίνητα, ακόμα και χωρίς κτίσμα, θα μισθοδοτούν σταθερά και για όσα χρόνια κατέχουν τα ακίνητα, ακόμα και σε περίπτωση δωρεάς, τους μηχανικούς, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν ένα νέο τσουχτερό χαράτσι για τα ακίνητά τους, το οποίο έχουν πληρώσει άλλες δυό φορές!
Αυτό προβλέπει το άρθρο 64 του σχεδίου νόμου, που βρίσκεται καθ οδόν προς τη Βουλή για ψήφιση και εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα χωρίς να έχει σχέση μ αυτά!
Πρόκειται για μια διπλή κίνηση της κυβέρνησης που στην ουσία επιβάλλει ένα νέο διπλό χαράτσι και βρίσκει μόνιμη και άκοπη δουλειά στους συναδέρφους των κυρίων Τσίπρα, Σπίρτζη, Φλαμπουράρη και των άλλων παιδιών με υποχρεωτικούς εργοδότες τους πολίτες.
  1. Ξαναφέρνει, αλλά σαν καινούργια αυτή τη φορά, την «ταυτότητα κτηρίων», για την οποία οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει δισεκατομμύρια και στο κράτος και στους μηχανικούς όταν καθιερώθηκε ως «ενεργειακή ταυτότητα κτηρίων» στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά και όταν έγινε η καταγραφή των κτηρίων στο κτηματολόγιο.
  2. Επιβάλλει να πληρώνουν οι πολίτες διπλή αμοιβή στους μηχανικούς, μία εφ άπαξ και μία δια βίου για τα ακίνητά τους!
Η εφ άπαξ αμοιβή, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, θα πληρώνεται στους μηχανικούς για να υποβληθεί ηλεκτρονικά φάκελος με τα στοιχεία του κατ όνομα μόνο κτηρίου, επειδή στην υποχρέωση υπάγονται μέχρι στιγμής και τα οικόπεδα, αργότερα δε, αν δε φτάσουν τα λεφτά, μπορεί και τα χωράφια.

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Αντί η ωραιότατη και με το καλύτερο κλίμα στον κόσμο χώρα μας, να γίνει η επενδυτικά ελκυστικότερη και πλουσιότερη ακόμα και από την Χαβάη, οι ανίκανοι πολιτικοί μας την κατήντησαν χώρα του τρίτου κόσμου.

    Υποχρεωτικές παραστάσεις δικηγόρων, βεβαιώσεις μηχανικών, η υπερφορολόγηση, το πόθεν έσχες, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, το ΕΝΦΙΑ με τις ΰπερβολικά υψηλές αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα, έχουν παραλύσει τις αγοροπωλησίες ακινήτων.
    Δεν χτίζεται πλέον τίποτα, η οικοδομική δραστηριότητα έχει σταματήσει.

    Το ότι τα μέτρα που παίρνουν οι πολιτικοί μας έχουν ρημάξει την χώρα, φαίνεται από την κατάρρευση του ΑΕΠ, πού τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατά 28% περίπου.

    Οι μηχανικοί πρέπει να σχεδιάζουν και να κτίζουν και όχι να κάνουν ανούσιες καταγραφές. Αυτό είναι το νόημα της παραγωγικής εργασίας. Η δημιουργία έργου και όχι η καταγραφή μίας κατάστασης.

    Πρέπει ρεαλιστικά να είμαστε πάρα πολύ απαισιόδοξοι.
    Δέν υπάρχει καμμία ελπίδα οικονομικής βελτίωσης από τους άσχετους που κυβερνάνε αυτή την χώρα.
    Ο Σόρος είχε δίκιο, όταν είπε για το Μνημόνιο, τον Απρίλιο του 2010, ότι η Ελλάδα μπήκε σε ένα “death spiral".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λογιστές θα μεταλαχθουν οι μηχανικοί. Όλα στον φορομπηχτικο διαλογισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το σοβιετικό κράτος δοξάζεται εδώ 25 χρόνια μετά τον θάνατο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε καπως πρεπει να ζησουν κιαυτοι...εξαλλου τις βεβαιωσεις για την περιβοητη ενεργειακη ταυτοτητα των διαμερισματων, την εγκαινιασε επισημα η κυβερνηση σαμαρα αν δεν απατωμαι και παντως μεστην περιοδο των μνημονιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ταυτότητα κτηρίων είναι παλιά υπόθεση, για την οποία πανηγύριζε και ο Γιωργάκης προ αμνημονεύτων ετών.
    Όταν λοιπόν νομοθετούνται κάτι τέτοια πονηρά, το αφελές πόπολο νόμιζε ότι θα είναι κάτι σαν τις αστυνομικές ταυτότητες, μια φωτογραφία μαυρόασπρη του σπιτιού ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής και θα παραδίδεται στον ιδιοκτήτη ένα πλαστικοποιημένο χαρτάκι.
    Αμ δε!
    Τώρα, να που ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και πάμε:

    Όσοι έχετε υποβάλει ρύθμιση αυθαιρέτου (νόμος 4178/2013), δέστε ξανά το χαρτάκι που έχετε.
    Εκεί κάπου στις περιγραφές αυθαιρεσιών υπάρχουν κάποιες με πράσινο χρώμα, κάποιες με πορτοκαλί χρώμα και κάποιες με "ΚΟΚΚΙΝΟ".
    Αυτές οι τελευταίες είναι το κουνελάκι από το καπέλο.

    Α! και για να χαρείτε περισσότερο, κατόπιν προσωπικής έρευνας, θα ήθελα να ενημερώσω το φιλοθεάμον κοινό ότι το σύνολο της πολεοδομικής νομοθεσίας (στοιχεία από την Δομική Ενημέρωση) είναι 51.000 σελίδες ...μόνο
    (http://www.domiki.gr/domiki/proionta/Domiki%20prospectus.pdf).
    Συμπέρασμα:
    Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα φτωχοκομεία
    οι μηχανικοί στο Δαφνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.