26/9/16

Απειλές του οργανωμένου εγκλήματος εις βάρος του Γενικού Εισαγγελέα


Υπό ειδικά μέτρα φρούρησης και περιφρούρησης της σωματικής ακεραιότητας έχει τεθεί τις τελευταίες μέρες ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανικής Δημοκρατίας, Αντριατικής Λάλα (Adriatik Llalla). Η οικογένεια του, σύζυγος σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και τα δύο παιδιά τους, έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό και με τη μέριμνα σύμμαχου κράτους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, φιλοξενούνται υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.
Ενώ κρατούνταν απόρρητη η βεβαρυμμένη αυτή κατάσταση στο χώρο της απονομής δικαιοσύνης και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, τα δημοσιεύματα από Παρασκευή το μεσημέρι (23 Σεπτεμβρίου) κάνουν γνωστό ότι εδώ και δύο μήνες και κατ επανάληψη ο Γενικός Εισαγγελέας έχει γίνει δέκτης τόσο γραπτών μηνυμάτων στο τηλέφωνο του όσο και τηλεφωνημάτων με απειλές κατά της ζωής του και της οικογενείας. Τα μηνύματα αυτά κρίθηκαν σοβαρά και από δομημένες εγκληματικές ομάδες και ως εκ τούτου ο μηχανισμός προστασίας κρατικών λειτουργών και υψηλών προσώπων έχει ενεργοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα. Φαίνεται η διαρροή στα μέσα ενημέρωσης της είδησης έγινε κατόπιν εντοπισμού συχνών ταξιδιών του Εισαγγελέα στο εξωτερικό προκειμένου να συναντάει τα μέλη της οικογενείας του.

Τα ρεπορτάζ εστιάζουν πλέον στις περιπολίες στην κατοικία του ανώτερου κρατικού λειτουργού και επίσης στα αυξημένα μέτρα ελέγχου κατά την έξοδο και είσοδο αυτοκινήτων στους χώρους της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας.
Ο Μπερίσα με σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook άφησε να εννοηθεί ότι οι απειλές εις βάρος του Γενικού Εισαγγελέα προέρχονται από τις φυλακές και από άτομα που έχουν την εύνοια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών. Η χώρα τους τελευταίους μήνες και με δεδομένο την μαζική καλλιέργεια ναρκωτικών φυτειών και την διακίνηση και εμπορία της έχει βυθιστεί σε ένα κλίμα διαρκούσης αντιπαράθεσης των πολιτικών δυνάμεων με ακραίες κατηγορίες για ανάμειξη τους στην εμπορία ναρκωτικών.
Η εξέλιξη αυτή σε ότι αφορά στον Γενικό Εισαγγελέα καταδεικνύει πόσο επικίνδυνα έχει διολισθήσει η χώρα και πόσο εφικτή είναι μια εσωτερική αναταραχή με αφορμή τη σύγκρουση των ομάδων που ελέγχουν τον τομέα της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών. Η αστυνομία μέχρι σήμερα μάλλον τα καταφέρνει να συγκρατεί υπό έλεγχο τις ομάδες προκειμένου να μην ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ τους. Οι δήθεν επιχειρήσεις της στα χωράφια και τις φυτείες δεν έχουν καταφέρει συλλήψεις παρά μόνο ατόμων που υπό συνθήκες σκλαβιάς εργάζονται σ’ αυτές. Κοινό μυστικό είναι εξ άλλου ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «επισκέπτονται» και καταστρέφουν φυτείες στις οποίες έχει γίνει η συγκομιδή της φούντας.

3 σχόλια:

  1. Είναι βέβαιο πως η χώρα 'βρίσκεται 'σε κλυδωνισμό και ότι τα λόγια δεν επαρκούν για να τονίσουν την αναγκαιότητα διεθνούς στηρίξεως και αρωγής για να αποφευχθή ένας ακόμη εμφύλιος,συμμοριτοπόλεμος,ενδοφυλετικών συρράξεων για να ικανοποιηθή,έστω και προς ώρας,το περί δικαίου αίσθημα και να πορευθή με σοβαρούς βηματισμούς προς συμμαχίες και συμφωνίες με την Ευρώπη και το σύστημά της(εκδημοκρατισμός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε διετυπώθη το ως άνω πρώτο σχόλιο όπως θα έπρεπε και αναγκάζομαι να το 'ξαναγράψω(με μερικές όμως μόνον προσθήκες)εδώ πέρα.
    Είναι βέβαιο πως η χώρα 'βρίσκεται 'σε κλυδωνισμό και ότι τα λόγια δεν επαρκούν για να τονίσουν την αναγκαιότητα διεθνούς στηρίξεως και αρωγής για να αποφευχθή ένας ακόμη εμφύλιος,συμμοριτοπόλεμος για να ικανοποιηθή,έστω και προς ώρας,το περί δικαίου αίσθημα και να πορευθή με σοβαρούς βηματισμούς προς συμμαχίες και συμφωνίες με την Ευρώπη και το σύστημά της(εκδημοκρατισμός).
    Ο κίνδυνος επαναλήψεως ενδοφυλετικών συγκρούσεων είναι πρόδηλος και η όξυνση μιας ''οικογενειακού(εθιμικού)δικαίου''αντιπαλότητος με εκατέρωθεν κάθε φορά κατηγορίες για να βυθιστή η χώρα 'στην αναρχία και τον εμφύλιο ελλοχεύει(όπως ακριβώς συνέβη και επί εποχής Πυραμίδων)και οφείλει να προβληματίση σοβαρώς και επαρκώς(φρονηματίση)τόσον τους πολιτικούς της όσον και αυτούς,τους ανθρώπους της δικαιοσύνης που επιτελούν έργο συνεπές προς τη Θέμιδ',ακριβοδίκαιον και 'σε ορθή βάση προς τον (πλήρη) εκδημοκρατισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού βίου των κατοίκων και πολιτών της.Ο κίνδυνος υφίσταται 'μπροστά μας και μένει να αποσοβηθή έστω και κατά την υστάτη ώρα για να 'δούμ',επί τέλους,απτά βήματα και χειροπιαστά δείγματα απολύτου σεβασμού των μειονοτήτων και απολαύσεως των θεμελιωδών των δικαιωμάτων.Τέλος.ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ 'ΣΤΟ (ΜΟΝΟ) ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόχος επίθεσης έγινε ο Ν. Νεράντζης στη Χιμάρα

    Το κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

    Το βαρύτατο επεισόδιο σε ότι αφορά στη δημόσια τάξη και ασφάλεια ζωής, αλλά της πολιτικής διάστασης, όπου πρόσωπο με δημόσια δραστηριότητα και επιχειρηματίας, όπως ο κ. Νικόλαος Νεράτζης, στην ίδια την ιδιαίτερη πατρίδα του στη Χιμάρα, έγινε στόχος επίθεσης και απειλήθηκε για τη ζωή του, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της βαριάς κατάστασης την οποία η χώρα βιώνει.

    Ως ΚΕΑΔ έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει για το πώς η κατάσταση καθημερινά φθείρεται και επίσης για τις προσπάθειες σκοτεινών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Χιμάρα ώστε να προκαλέσουν φόβο και απογοητεύσουν τους κατοίκους της ώστε ενεργοποιηθούν κατά της προσπάθειας υφαρπαγής της περιουσίας τους και την πολεοδομική καταπίεση που είναι σε καθημερινή εξέλιξη. Για την περιοχή εκείνη και την αυτόχθονα κοινότητα της συμπεριφορές αυτού του είδους είναι ξένες. Ξένο χέρι στοχεύει την πρόκληση εσωτερικών διενέξεων.

    Η πράξη που επιχειρήθηκε κατά του κ. Νεράτζη επιπλέον φέρνει στο φως της κοινής γνώμης τις διαστάσεις των επικίνδυνων χειραγωγήσεων που επιχειρούν στη Χιμάρα και όλη την αλβανική κοινωνία προκειμένου να ελέγξουν τις συνειδήσεις και παραβιάσουν το δικαίωμα της δημόσιας αντίδρασης έναντι των κυβερνητικών πολιτικών.

    Το ΚΕΑΔ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε όλους εκείνους που ατομικά ή σε δραστήριες κοινοτικές συλλογικότητες αγωνίζονται για τη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία, της αστικής συμμετοχής στο δημόσιο βίο και της προάσπισης ειδικά των κοινοτήτων των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές, πολιτιστικές ή θρησκευτικές μειονότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.