9/9/16

Υπόγειο φράχτη κατασκευάζει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ξεκινήσει την κατασκευή ενός υπόγειου φράχτη κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να αποφευχθεί η δυνατότητα των Παλαιστινίων να σκάψουν σήραγγες στο ισραηλινό έδαφος, όπως δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο BBC στη ρωσική γλώσσα.

Σύμφωνα με πηγές, η κατασκευή άρχισε πριν από λίγες εβδομάδες. Αναμένεται ότι ο υπόγειος μονολιθικός φράχτης θα εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων- περίπου 70 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης το 2014, μέλη του κινήματος της Χαμάς, αρκετές φορές κατάφεραν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος μέσω ενός συστήματος σηράγγων.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει τις παλαιστινιακές σήραγγες ως ‘στρατηγική απειλή’ για τη χώρα.

Συνολικά έχουν εντοπισθεί και καταστραφεί  περισσότερες από 30 υπόγειες διαβάσεις.
--

1 σχόλιο:

  1. Με αυτους εδω λοιπον,εχουμε κοινα στοιχεια.Το θεμα ειναι να εντοπισουμε σαφως ποια ειναι αυτα.Και το λιγοτερο κοινο ,κατα την αποψη μου ,ειναι οι περιβοητοι αγωγοι.
    Το μειζον δε,ειναι ο γεωπολιτικος-γεωστρατηγικος κινδυνος που διατρεχουμε απο τους μουσουλμανους εν γενει.Εμεις ομως διαλεγουμε ακομη μια φορα,να κλεινουμε ματια κιαυτια στο ονομα του κερδους και δη του κερδους που αφορα τους λιγους.Ε, νομιζω οτι οντως εχουμε σοβαρο ελλειμμα οχι ηθικης απλα ,αλλα μυαλου πουναι σοβαροτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.