27/9/16

Διοικητής τζιχαντιστών της Συρίας: Οι ΗΠΑ μας παρέχουν βοήθεια

Συνέντευξη στον Γερμανικό Τύπο Ανατινάζει  την Κυρίαρχη Προπαγάνδα
Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Τούρκοι, Σαουδάραβες, Καταριανοί αξιωματικοί  καθοδηγούν τις δυνάμεις των Τζιχαντιστών και τους εκπαιδεύουν στον χειρισμό αμερικανικών βαρέων όπλων.
Ανταπόκριση του  έγκυρου αμερικανικού μη-συστημικού οικονομικού πρακτορείου  Zero Hedge μταδίδει:
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
Σε μιαν εντυπωσιακή συνέντευξη στον Γερμανό δημοσιογράφο Γιούργκεν Τοντενχέφερ, που δημοσιεύεται σήμερα σε πολλά όργανα του γερμανικού Τύπου, περιλαμβανομένης της  προβεβλημένης εφημερίδας Focus, ένα διοικητής των τζιχαντιστών  τρομοκρατών της Συρίας δηλώνει ότι κυβερνήσεις που στηρίζει η Ουάσιγκτων παραδίδουν αμερικανικά όπλα στην οργάνωση Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα και ότι Αμερικανοί εκπαιδευτές στη Συρία πραγματοποιούν την εκπαίδευσή των πολεμιστών της.

«Ναι,  οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς, αλλά όχι απ’ απευθείας.  Βοηθούν τις χώρες που μας στηρίζουν, αλλά δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι μ’ αυτή τη βοήθεια», εδήλωσε  ο Αμπού Αλ Εζ, διοικητής μονάδας της  Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα, σε συνέντευξη στην Κέλνερ Στάατ Αντζάϊγκερ, από την πόλη της Αλέπο. Κατά τον διοικητή οι μαχητές της οργάνωσης θα έπρεπε να εφοδιάζονται «με πιο εξελιγμένα όπλα» από τους υποστηρικτές τους για να πετύχουν εναντίον της συριακής κυβέρνησης.
Για όσους βιάζονται για την ουσία, ιδού περιληπτικά τι είπε:
-      - Βοηθούνται άμεσα από τις ΗΠΑ                                                                     - Τους προμήθευσαν τανκς και άλλα βαρέα όπλα, μέσω Λιβύης και Τουρκίας.                                                                                   –Δέχθηκαν αξιωματικούς και εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Τουρκία μέσα στην Αλέπο.                                              – Οι διοικητές του Ισλαμικού Κράτους καθοδηγούνται από τις Δυτικές μυστικές υπηρεσίες.                                                                          – Είναι αντίθετοι στις ανακωχές και τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.                                                                            – Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό μας.
Στη πλήρη συνέντευξη ο τζιχαντιστής διοικητής δηλώνει ότι: « Η μάχη είναι δύσκολη Το καθεστώς είναι ισχυρό και βοηθείται από τη Ρωσία… Η Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα κέρδισε μάχες χάρις στις  στους αντιαρματικούς πυραύλους TOW. Χάρις σ’ αυτούς τους πυραύλους πετύχαμε ισοπαλία με το καθεστώς. Τα  τανκς μας ήρθαν από την Λιβύη και την Τουρκία, μαζί με τους εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων (ΒΜ-21).»
« Θα πολεμήσουμε μέχρι την πτώση της κυβέρνησης (΄Ασαντ). Το Μέτωπο Αλ Νούσρα θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος, που θα κυβερνάται σύμφωνα με το Νόμο της Σαρία. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κανένα κοσμικό κράτος.»
«Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ένα πλεονέκτημα χάρις στην αεροπορία και τις εκτοξεύσεις πυραύλων, αλλά εμείς έχουμε τους αμερικανικούς  αντιαρματικούς TOW και η κατάσταση, σε ορισμένες περιοχές, παραμένει υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο Αμπού Αλ Εζ.
Αλλά η πιο εκπληκτική ομολογία προέκυψε όταν ρωτήθηκε εάν οι αντιαρματικοί πύραυλοι TOW αρχικά προορίζονταν για την Αλ Νούσρα ή αν η οργάνωση τους προμηθεύθηκε από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» ( των μετριοπαθών αντικυβερνητικών μαχητών). Ο τζιχαντιστής το ξεκαθάρισε: «΄Όχι, οι πύραυλοι  δόθηκαν κάτ’ ευθείαν σ’ εμάς».                                Δήλωσε επίσης ότι όταν η Αλ Νούσρα  ήταν πολιορκημένη,. «είχαμε εδώ αξιωματικούς από την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Αμερική. Ειδικούς στη χρήση των δορυφόρων, των ρουκετών, των αναγνωρίσεων και των θερμικών καμερών»
Μια άλλα δραματική ομολογία προέκυψε όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε ειδικώτερα εάν οι Αμερικανοί εκπαιδευτές ήταν πράγματι παρόντες ανάμεσα στις τάξεις των τζιχαντιστών και ο Αμπού Αλ Εζ απάντησε: « Οι Αμερικανοί είναι στο πλευρό μας.»
Είπε ακόμη ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα πληρωνόταν για να πετύχει ειδικούς στρατιωτικούς στόχους στη συριακή σύρραξη:  «Πήραμε 50 εκατομμύρια συριακές λίρες ( γύρω στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια) από τη Σαουδική >Αραβία. Για να καταλάβουμε τη Σχολή Πεζικού στην Αλ Μουσλιμία, πριν χρόνια, πήραμε από το Κουβέιτ 1,5 εκατομμύρια Δηνάρια Κουβέιτ ( γύρω στα 500.000 δολάρια) και από τη Σαουδική Αραβία 5 εκατομμύρια δολάρια. Τα λεφτά προέρχονταν από τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών, όχι από ιδιώτες» είπε ο Αμπού Αλ Εζ.
Μια από τις πηγές χρηματοδότησης που ανέφερε είναι το Ισραήλ: «Το Ισραήλ μας βοηθεί επειδή βρίσκεται σε πόλεμο με την Συρία και με τους Εσμπολάχ» είπε ο διοικητής μονάδας της Αλ Νούσρα. Ανέφερε ότι η Δύση διευκόλυνε τους τζιχαντιστές να έλθουν από άλλες ώρες στη Συρία, λέγοντας «έχουμε πολλούς αγωνιστές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Αμερική, από όλες τις δυτικές χώρες». Και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Μόσχας και την Δαμασκό  ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν την ανακωχή, που συμφώνησαν Ρώσοι και Αμερικανοί στις 9 Σεπτεμβρίου, για να ετοιμάσουν νέαν επίθεση.
«Δεν αναγνωρίζουμε την ανακωχή- είπε. Θα ανασυντάξουμε τις μονάδες μας. Θα εξαπολύσουμε σε λίγες μέρες τη νέα συντριπτική επίθεσή μας εναντίον του καθεστώτος. ΄Εχουμε ανασυντάξει τις δυνάμεις μας σε όλες τις επαρχίες, περιλαμβανομένων της Χομς, της Αλέπο, της Ιντλίμπ και της Χάμα.»
( Σημ. Η συνέντευξη πάρθηκε προ δεκαημέρου, δηλαδή προ του  αμερικανικού φονικού βομβαρδισμού κατά συριακών δυνάμεων στο Ελ Ζορ, που ανατίναξε τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία ανακωχής.)
Πρόσθεσε ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα δεν θα αφήσει φορτηγά με βοήθεια να μπουν στην Αλέπο, όσο οι δυνάμεις του καθεστώτος βρίσκονται στον Δρόμο του Καστέλο, στο Αλ Μαλάν και στις βόρειες επαρχίες. Το καθεστώς πρέπει να αποχωρήσει από όλες τις περιοχές και τότε θ’ αφήσουμε τα φορτηγά να περάσουν. Εάν ένα φορτηγό τα καταφέρει να περάσει θα συλλάβουμε τον οδηγό».
Ο διοικητής επίσης αποσαφήνισε ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα δεν δέχεται την ιδέα μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία:  « Δεν δεχόμαστε κανέναν από το καθεστώς ΄Ασαντ ή από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, που τον χαρακτηρίζουν μετριοπαθή. Σκοπός μας είναι η ανατροπή του καθεστώτος και η εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με την ισλαμική Σαρία», δήλωσε.
΄Οσο για τα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν τη συριακή αντιπολίτευση στη συνομιλίες της Γενεύης, ο Αμπού Αλ Εζ είπε ότι « αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύναμοι, έχουν πολλά λεφτά, έχουν πουληθεί.»
Αποκαλυπτικά ήταν και όσα είπε για τις σχέσεις με την Αλ Κάϊντα και με τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.)
Ο διοικητής μονάδας της Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ότι η οργάνωση «είναι τμήμα της Αλ Κάϊντα».

«Στην πραγματικότητα- είπε- είμαστε μέσα σε μια ομάδα μαζί με το Ι.Κ. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος εχρησιμοποιείτο ανάλογα με  τα συμφέροντα και τις πολιτικές επιδιώξεις των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Αμερική, και η ομάδα ξέφυγε από τις αρχές μας. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες του ΙΚ δουλεύουν με τις μυστικές υπηρεσίες και αυτό για μας είναι ξεκαθαρισμένο. Εμείς, το Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα, έχουμε τον δικό μας δρόμο.»http://www.moonofalabama.org/2016/09/todenh%C3%B6fer-interview-with-al-nusra-commander-the-americans-stand-on-our-side.html

14 σχόλια:

 1. Διαψεύστηκε η είδηση. Ανοίξτε το διαδίκτυο και ψάξτε. Μην πατάτε μπανανόφλουδες που υπάρχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΚΙΣ
   Βάλε τον σύνδεσμο της διάψευσης.

   Διαγραφή
  2. Ανοίξαμε το διαδίκτυο και βρήκαμε:

   "Experts" Fail To Debunk Todenhöfer Al-Qaeda Interview
   http://www.moonofalabama.org/2016/09/experts-fail-to-debunk-todenh%C3%B6fer-al-qaeda-interview-.html

   Διαγραφή
 2. https://twitter.com/tobiaschneider/status/780770612167995393

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. - Ποιος είναι ο Jürgen Todenhöfer:

   https://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCrgen_Todenh%C3%B6fer ,

   < He became a member of the Christian Democratic Union of Germany (CDU) in 1970 and was a member of the Bundestag from 13 December 1972 to 20 December 1990 (five election periods) where he represented Tübingen and was affiliated with the hard-line right-wing Stahlhelm-Fraktion.[1] He also acted as party spokesman for development policy and arms control. He was vice chairman of the executive board of German media company Hubert Burda Media until 2008.<

   και https://www.facebook.com/pages/J%C3%BCrgen-Todenh%C3%B6fer/12084075837

   - Ποιος είναι ο Tobias Schneider: : «Reluctant defense policy analyst by day. Usual SSSS. Thinking, tanking, rarely in power».
   Τίποτα άλλο δεν υπάρχει.

   - Ποιος είναι ο «ΑΚΗΣ»;;;

   Διαγραφή
  2. Κύριε Θεοδωρόπουλε ανοίγει κανονικά.

   Κριστιανέ ο ΑΚΗΣ δεν ξέρω ποιος είναι, ο ΑΚΙΣ είμαι σχολιαστής. Μην επιτίθεσαι χωρίς λόγο. Να συμβάλλουμε θέλουμε στην αξιοπιστία του ιστολογίου.

   Διαγραφή
  3. Περίεργος ο σχολιαστής ο ΑΚΙΣ, παντογνώστης, υπερόπτης, πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το >Διαψεύστηκε η είδηση. Ανοίξτε το διαδίκτυο και ψάξτε. Μην πατάτε μπανανόφλουδες που υπάρχουν< σαν να λέει ότι είμαστε άσχετοι; Προδιαθέτει αρνητικά τον αναγνώστη να μη πω ότι προσβάλει.

   Συνεπώς έχω κάθε λόγο, ως διαχειριστής, να του επιτεθώ.
   Βέβαια από τις πληροφορίες που δίνει, δεν βγαίνει καμία διάψευση, μόνο τζιχαντιστική λάσπη.

   Διαγραφή
 3. https://twitter.com/Saeed__Saeed01/status/780787045782458369

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. https://twitter.com/Saeed__Saeed01/status/780787045782458369

   Πηγή: Jabhat Fateh al-Sham (JFS), αλ-Κάιντα δηλαδή!

   "ΑΚΗΣ", μην πατάς συνέχεια μπανανόφλουδες, θα σε χάσουμε.

   Εν πάση περιπτώσει, ένας πολιτικοποιημένος Γερμανός χριστιανός: έναντι ντζιχαντιστών

   Εσύ «ΑΚΗΣ», που κατατίθεσαι;

   Διαγραφή
  2. Μη γίνεσαι θύμα των psy ops των τζιχαντιστών συνεργατών των Τούρκων. Όλο το Ίντερνετ βοά για την ψεύτικη συνέντευξη. Παρέθεσα links. Μελέτησε τα και κρίνε. Την προσωπική επίθεση δεν καταλαβαίνω. Σου χάλασα το αφήγημα;

   Διαγραφή
  3. Δεν είμαι χαρτονόμισμα για να κατατίθεμαι. Εσύ που κατατίθεσαι Κριστιανέ;

   Διαγραφή
  4. >Εσύ «ΑΚΗΣ», που κατατίθεσαι;< κατατάσσεσαι προφανώς, lapsus linguae, εξυπνάκια.

   Εγώ αγαπητέ εξυπνάκια , είμαι συνδιαχειριστής εδώ και 6 συνεχή χρόνια σε αυτό το ιστολόγιο και συνεπώς το που κατατάσσομαι είναι γνωστό σε όλους, πάντως όχι στη πλευρά των τζιχαντιστών. Για αυτό σε ρώτησα αλλά υπεκφύγεις.

   >Όλο το Ίντερνετ βοά για την ψεύτικη συνέντευξη. Παρέθεσα links. Μελέτησε τα και κρίνε.<
   Τους συνδέσμους που έδωσες, όπως σου είπα ήδη, είναι από τζιζαντιστικές ιστοσελίδες, τις μελέτησα και σου έδωσα τη κρίση μου, αλλά εσύ;;;

   > Μη γίνεσαι θύμα των psy ops των τζιχαντιστών συνεργατών των Τούρκων.<
   Αυτό που κολλάει; Μου φαίνεται ότι παραληρείς.

   Διαγραφή
 4. O Jürgen Todenhöfer, που είδαμε ποιος είναι, κλήθηκε και έδωσε συνέντευξη
  άκρως ενδιαφερουσα στο Ρ.Τ. Περιέγραψε τις συνθήκες τις συνάντησής του
  με τον Αμπού..είπε πολλά για την ψυχολογία αυτών των τζιχαντιστών και σχολίασε πως όλα όσα του είπε ο συνομιλητής του ήταν γνωστάαπό το 2012,
  από δηλώσεις και έγγραφα του Πενταγώνου.
  Τον Jürgen Todenhöfer λοιόν τον είδαμε και τον ακούσαμε. Τον ΄Ακι ξα-έρει κανείς ποιος είναι και τι πουλάει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.