10/9/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΘΕΝΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
147308913921766
Καταγγέλλουμε με έντονο τρόπο την απέλαση από την Ελλάδα του καθηγητή Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί-προέδρου του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε από το δελτίο τύπου της ΕΟΤΔΘ της 5/9/2016, ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί-πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων μαζί με τον αντιπρόεδρο Αχμέτ Κιρεβλιασί στα πλαίσια μιας επίσκεψης εργασίας είχαν εισέλθει μέσω Ρόδου στην Ελλάδα στις 27/8/2016.
Ο Καϊμακτσί ο οποίος έφυγε στα 5 του χρόνια από τα χώματα όπου γεννήθηκε, επισκέφτηκε συγγενείς του και την Τρίτη 30 Αυγούστου επισκέφτηκε την Κω.

 Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ελληνική αστυνομία, με τον ισχυρισμό πως από τις 18/7/2016 υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στην χώρα, στον συνέλαβε και τον πέταξε στο κρατητήριο.  Ο πρόεδρος Καϊμακτσί ανέφερε πως θέλει να δει το έγγραφο απαγόρευσης εισόδου και ότι όταν εισήλθε στην χώρα αυτό δεν του επιδόθηκε. Αλλά η αστυνομία δεν μπορούσε να του το δείξει διότι όπως είπαν δεν το είχαν στα χέρια τους.

Του είπαν πως θα μπορούσε να αποφυλακιστεί εάν υπέγραφε ένα έγγραφο που ανέφερε πως δεν θα προσέφευγε δικαστικά για αυτό το περιστατικό ούτε στα εθνικά ούτε στα διεθνή δικαστήρια. Ο Καϊμακτσί αφού έμεινε μια νύχτα στο κρατητήριο, υπέγραψε το παράνομο αυτό έγγραφο και στις 31 Αυγούστου, αφέθηκε ελεύθερος για να απελαθεί. Με αστυνομική συνοδεία τον ανέβασαν στο φέριμποτ για να επιστρέψει στην Τουρκία. Δεν του επετράπη ούτε να περάσει από το ξενοδοχείο του στην Ρόδο να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα.
Δηλώνουμε σε όλη την κοινή γνώμη ότι το γεγονός πως αυτά συνέβησαν στον καθηγητή Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί (ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου στον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων από τότε που ιδρύθηκε το 1996) σε μια χώρα της Ε.Ε. είναι κάτι το λυπηρό, απάνθρωπο και απαράδεκτο.
Καλούμε όλους τους αρμοδίους να δράσουν ώστε να λυθεί και να αποκατασταθεί αυτή η κατάσταση
ΚΟΜΜΑ DEB

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4679
5/9/2016

Σχ : Εμείς να ευχηθούμε ολόψυχα να ακολουθήσουν κι άλλες απελάσεις ανθρώπων που προφανώς λειτουργούνε ως έμμισθοι πράκτορες της Τουρκίας. Για να αντιληφθούν κάποιοι πως υπάρχει κόστος για τα μαύρα χρηματα που παίρνουν. 

http://tourkikanea.gr/2016/09/deb-275/#more-64907

2 σχόλια:

  1. Nα υποθεσουμε πως ειναι μια καλη αρχη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Nα υποθεσουμε πως ειναι μια καλη αρχη??"
    ποιο; το να προβάλλονται οι καταγγελίες του DEB στον Ινφογνομωνα ;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.