6/9/16

«Iσχυρές πρωτοβουλίες» για την ευρωπαϊκή άμυνα ζητεί το Παρίσι

REUTERS/PHILIPPE WOJAZER
Ο γάλλος υπουργός Αμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν(φωτ. αρχείου). 
Την ανάληψη «ισχυρών πρωτοβουλιών» σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα έως τον Δεκέμβριο, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
«Υπάρχει από τώρα ως τον Δεκέμβριο ένα παράθυρο ευκαιρίας για (να αναληφθούν) ισχυρές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες», τόνισε ο Λε Ντριάν σε μια ετήσια συνάντηση πολιτικών, στρατιωτικών και ειδικών, το Θερινό Πανεπιστήμιο Άμυνας, που φέτος οργανώθηκε στο γαλλικό Πολυτεχνείο, κοντά στο Παρίσι. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ξανά οι ίδιες συνθήκες για πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν. 
Η Σύνοδος Κορυφής στη Μπρατισλάβα τη 16η Σεπτεμβρίου μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την Ε.Ε., ειδικά στο πεδίο της άμυνας, τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών για την αποχώρηση της χώρας τους από την Ένωση.
Δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σημαντική απόφαση για την άμυνα στην Μπρατισλάβα, αλλά «πρέπει να δοθεί μια δυναμική» και να παρουσιαστούν «σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, είπε ο Λε Ντριάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στη Γαλλία και τη Γερμανία θα διεξαχθούν εκλογικές αναμετρήσεις το 2017, γεγονός που ενδέχεται να καθυστερήσει κάθε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία.
Το Παρίσι επιθυμεί να διατίθενται περισσότερα ευρωπαϊκά κεφάλαια στο πεδίο της άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ ζητεί επίσης να ενισχυθούν οι δυνατότητες σχεδιασμού και εκτέλεσης κοινών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.