3/10/16

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού φέρνει φοροκαταιγίδα επιπλέον 2,5 δισ.

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και μόνο καλά μαντάτα δεν φέρνει για τους φορολογούμενους.
Αντίθετα έρχεται ένα τσουνάμι επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ άμεσων και έμμεσων φόρων για την επόμενη χρονιά. Μάλιστα σαν να μην έφταναν τα βάρη από τους φόρους, 1,4 δισ. ευρω επιβαρύνσεων αναμένεται να προέλθει από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, απόρροια της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου.
Η άμεση φορολογία -Χτύπημα σε μισθωτούς και συνταξιούχους 
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα δεχθούν πλήγμα από τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 9.545 ευρώ σε αφορολόγητο που κυμαίνεται από τα 8.636 έως και τα 9.090 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις επί των μισθών και των συντάξεων θα ξεκινούν πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ τον μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ τον μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Υπενθυμίζεται πως η νέα φορολογική κλίμακα και το μειωμένο αφορολόγητο ισχύουν από τον περασμένο Ιούνιου, εξ ου και οι αυξημένες κρατήσεις, Το 2017 θα γίνει η εκκαθάριση. 
Για τη συνέχεια iefimerida

1 σχόλιο:

  1. τωρα που θαρθουν οι τουρκοι,θα ξαναγυρισουν οι επιχειρησεις...τι χολοσκαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.