15/10/16

Εφοδοι σε σπίτια «τζιχαντιστών» σε Βέλγιο-Γαλλία μετά την σύλληψη Σύρου στα Χανιά

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Ποιος είναι ο 51χρονος διακινητής μελών του ISIS
Εφόδους σε επτά τουλάχιστον σπίτια στην Γαλλία και στο Βέλγιο για τον εντοπισμό τζιχαντιστών, σηματοδότησε ο εντοπισμός 51χρονου Σύρου που διαμένει στον Αποκόρωνα Χανίων, ως κεντρικό διακινητή μεταναστών από την Μέση Ανατολή κι ανάμεσα σε αυτούς πολλοί μέλη του ISIS.
Ο 51χρονος διαμένει στην Ελλάδα τα τελευταία περίπου 15 χρόνια και φέρεται ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και καταστήματος με τυρόπιτες! Εχει νυμφευθεί αλλοδαπή κι έχει δύο παιδιά ενώ φαίνεται να διαμένει σε πολυτελή κατοικία και να έχει σημαντική οικονομική άνεση. Το 2012 φέρεται να είχε ανανεώσει για δέκα χρόνια την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα.
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και υπήρχε η κατηγορία για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και στην τέλεση τρομοκρατικών πράξεων». Τα στοιχεία είχαν προκύψει από τον αρμόδιο ανακριτή για τις δικαστικές συνδρομές κ. Παναγιώτη Καρακωνσταντή σε συνεργασία με ομολόγους του στο Βέλγιο και στην Γαλλία.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν δημιουργήσει δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ο 51χρονος ήταν βασικός διακινητής μεταναστών από την Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Μετανάστες που έφθαναν στην Κω, στην Μυτιλήνη και άλλα νησιά φέρεται να έρχονταν σε επαφή μαζί του στην Κρήτη -πολλοί φέρεται να ταξίδευαν στο νησί- για να προμηθευθούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Κι ύστερα, μέσω Αθηνών, να αναχωρήσουν για χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω του κυκλώματος αυτού διακινήθηκαν μέλη του ISIS, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις ελληνικές αρχές.

Στην κατοικία του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι κ. α.) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Όλα αυτά αναμένεται να εξετασθούν για τον τυχόν εντοπισμό κι άλλων μελών του κυκλώματος. 
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.