15/10/16

Θυσία στον βωμό του λαϊκισμού η διάκριση μετόχων και εταιρίας;

Σχέδια για κατάργηση της προστασίας στην περιουσία των μετόχων εταιριών «περιορισμένης ευθύνης» όπως οι ΑΕ εκκολάπτονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μέρος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης! Και δεν είναι, δυστυχώς, η πρώτη φορά…
Μοιάζει δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά κάποιοι λαμπροί εγκέφαλοι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθούν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την κατάργηση της προστασίας στην προσωπική περιουσία των μετόχων υπερχρεωμένων εταιριών.
Όπως οι ίδιοι λένε, επικαλούμενοι το σύνθημα «δεν γίνεται να υπάρχουν υπερχρεωμένες εταιρίες με πλούσιους ιδιοκτήτες», θα ήθελαν την κατάργηση της προστασίας στην περιουσία των μετόχων με ειδική ρύθμιση, αλλά δεν ξέρουν αν κάτι τέτοιο θα γινόταν αποδεκτό από τους… θεσμούς!
Η υπόθεση θυμίζει άλλη διάταξη, που καθιστούσε υπεύθυνους τους μετόχους με ποσοστό άνω του 10% σε Ανώνυμες Εταιρίες, για χρέη προς Ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία πρόλαβε και έγινε νόμος(!) πριν ανακληθεί τελικά από την κυβέρνηση ως ανεφάρμοστη και αντισυνταγματική, ακριβώς διότι καταργεί την έννοια της «περιορισμένης ευθύνης» σε Ανώνυμες Εταιρίες, ΕΠΕ κ.λπ.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.