23/10/16

Stratfor: Τρίμηνο-φωτιά για Συρία και Μέση Ανατολή

Μαχών συνέχεια στη Συρία σε στρατιωτικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Οι αμερικανορωσικές σχέσεις και οι κινήσεις της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ. Οι εκλογές στο Ιράν και οι προσπάθειες για «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Τα συμφέροντα των δυνάμεων που πολεμούν στη Συρία και των ξένων υποστηρικτών τους θα διαφοροποιηθούν ακόμα περισσότερο κατά το δ' τρίμηνο, σύμφωνα με το Stratfor.
Παρά το ότι η Ουάσινγκτον υπαναχωρεί στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σε στρατηγικό επίπεδο, ωστόσο οι ΗΠΑ χρειάζεται να διατηρήσουν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με τη Ρωσία και στενή στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου να αποφύγουν μεγάλα «ατυχήματα» στο πεδίο μάχης της Συρίας που θα μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν την Αμερική από τις επιχειρήσεις της κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η Ρωσία, ωστόσο, θα εργαστεί ώστε να δείξει στις ΗΠΑ το κόστος της υποβάθμισης των συνομιλιών με τη Μόσχα, κλιμακώνοντας τη στρατιωτική στήριξή της προς τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και προσπαθώντας να παρέμβει στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Η Άγκυρα, καθώς θα κινείται βαθύτερα στη βόρεια Συρία για να μπλοκάρει την εδαφική επέκταση των Κούρδων μαχητών, θα εργαστεί στενότερα με τη Μόσχα αυτό το τρίμηνο, ελπίζοντας να αποφύγει συγκρούσεις με τις δυνάμεις που στηρίζονται από τη Ρωσία.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. ...θα μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν την Αμερική από τις επιχειρήσεις της κατά του Ισλαμικού Κράτους....

    Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον διαθέτουν χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γενικωτερο ενδιαφερον στην υποθεση ειναι οτι το ISIS εχει στην κυριαρχια ενα τεραστιο κομματι του Ιρακ http://www.aljazeera.com/news/2016/10/analysis-turkey-achieve-iraq-161013032856045.html
    Κιολο αυτο το κομματι αποτελει πεδιον λαμπρον για την τουρκια και το Ιραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.