24/11/16

Σε πενταμερή επιμένει η Τουρκία - Σε 1-2 μέρες ξεκαθαρίζει η διαδικασία

«Έχει χαθεί μια πολύ αξιόλογη ευκαιρία»
Άγκυρα: Είναι ωφέλιμο να οριστεί ημερομηνία για την πενταμερή που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων και στο μεταξύ να υπάρξει συνέχιση των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεϊν Μουφτούογλου, προσθέτοντας ότι η αποφασιστικότητα της Τουρκίας για να βρεθεί μια λύση βιώσιμη στο Κυπριακό συνεχίζεται.
Σε γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Χουσεϊν Μουφτούογλου υποστηρίζει ότι δυστυχώς παρά τις προσπάθειες καλών προθέσεων της τ/κ πλευράς στις εντατικές διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Πιστεύουμε ότι σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας έχει χαθεί μια πολύ αξιόλογη ευκαιρία», αναφέρει και προσθέτει η τ/κ πλευρά θα κάνει μια πολύ λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης.


Σε 1-2 μέρες ξεκαθαρίζει η διαδικασία στο Κυπριακό 
 
Στο μεταξύ, πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, ότι σε μια-δυο μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θέλει συνέχιση της διαδικασίας. 
 
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει η διαδικασία καθώς οι πλευρές χρειάζονται πρώτα μία-δύο μέρες για να κάνουν τις αξιολογήσεις τους. 
 
Μας ανέφεραν ακόμη ότι σημαντικός είναι εδώ και ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών τα οποία επίσης κάνουν τις αξιολογήσεις τους. Οι ίδιες πηγές λένε ότι  η θέση της Άγκυρας είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις αυτό το διάστημα και να υπάρξει το συντομότερο δυνατό ορισμός ημερομηνίας για πενταμερή. 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.