29/11/16

Άρχισαν οι μάχες μεταξύ Σύρων και Τούρκων, στην Αλ Μπαμπ - Βαρύς προβληματισμός στην Άγκυρα

Μια σοβαρή εξέλιξη εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά της Αλ Μπαμπ και συγκεκριμένα στο χωριό Azraq, το οποίο μέχρι τότε κατείχαν οι Τούρκοι και οι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους ένοπλοι του Ε.Σ.Σ.
Σύμφωνα με το Almasdar News, ο επίσημος στρατός της Συρίας και οι νεοεμφανιζόμενες μονάδες των "Δυνάμεων Εθνικής Αντίστασης της Συρίας", ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι, απελευθέρωσαν από τον τουρκικό στρατό και τον Ε.Σ.Σ. που το κατείχε, το χωριό Azraq.

Επειδή πρόκειται στην ουσία για την πρώτη σύγκρουση μεταξύ του στρατού της Συρίας και των Τούρκων στρατιωτών που βρίσκονται στην περιοχή, υποστηρίζοντας τον Ε.Σ.Σ, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συνεχιστεί η προέλαση του στρατού της Συρίας προς την Αλ Μπαμπ, ειδικά μέσω περιοχών που ελέγχει ο τουρκικός στρατός.
Επίσης, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει ο τουρκικός στρατός, στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Αλ Μπαμπ από το στρατό της Συρίας, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε αλεπάλληλες φορές ότι η Τουρκία θα καταλάβει την Αλ Μμπαμ "με κάθε τίμημα".
Μένει να δούμε αν το εννοούσε.

Πολεμικός χάρτης της μάχης-πολιορκίας γύρω από την Αλ Μπαμπ. Με κόκκινο χρώμα οι οι κυβερνητικοί, με κίτρινο οι Κούρδοι των SDF, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με πράσινο οι Τούρκοι και με πορτοκαλί η κατά τα φαινόμενα συνεργασία Κούρδων και κυβερνητικών.( από http://www.tribune.gr/world/news/article/305215/o-stratos-tis-sirias-epitethike-stous-tourkous-ke-stous-misthoforous-tous-chartis.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.