6/11/16

Έπεσε το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ νότια της Μοσούλης

Οι ιρακινές δυνάμεις στην πόλη Χαμάν ελ Αλίλ που ανακαταλήφθηκε μετά από μέρες σφοδρών μαχών με τους τζιχαντιστές του ΙΚ (φωτ.: EPA / STR)
Οι δυνάμεις του στρατού του Ιράκ και συγκεκριμένα η Ανώτερη Διοίκηση της επιχείρησης διέσπασε την πρώτη γραμμή άμυνας του Ισλαμικού Κράτους και κατέλαβε τη σημαντική συνοικία Χαμάν ελ Αλίλ, που βρίσκεται στα νότια του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Μοσούλης.

Μάλιστα, οι επιτελείς του στρατού του Ιράκ χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη συνοικία, που απέχει μόλις 30 χλμ. από τη Μοσούλη, ως το «τελευταίο προπύργιο» του ΙΚ στην περιοχή νότια της πόλης.
Η ιρακινή τηλεόραση μετέδωσε ότι οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη προελαύνοντας από τρεις κατευθύνσεις, υποστηριζόμενες από την πολεμική αεροπορία του Ιράκ. Σε ανακοίνωση της Ανώτερης Διοίκησης που συντονίζει τις επιχειρήσεις στην περιφέρεια της Νινεβί, αναφέρεται: «Οι δυνάμεις μας διέσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας των τρομοκρατών και προελαύνουν με ταχύτητα προς το εσωτερικό της Χαμάν Ελ Αλίλ από όλες τις κατευθύνσεις».
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης «από τις 17 Οκτωβρίου που άρχισε η επιχείρηση (σ.σ. ανακατάληψης της Μοσούλης), μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, έχουν εκκαθαριστεί από τους τρομοκράτες του ΙΚ 165 περιοχές που βρίσκονται γύρω από τη Μοσούλη».

http://www.pontos-news.gr/article/156366/epese-teleytaio-propyrgio-toy-ik-notia-tis-mosoylis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.