11/11/16

Δείτε την έκπληξη που περίμενε τον Έπαρχο και Επίτροπο του Δήμου Ντερίκ, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν

Ο Muhammed Fatih Safitürk 
Μετά την αλλαγή πολιτικής του Ερντογάν, η οποία οδήγησε στην σύλληψη και απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους αρκετούς δημάρχους πόλεων του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, τοποθετήθηκαν στους δήμους Επίτροποι, οι οποίοι παίζουν τον ρόλο του διορισμένου από την κυβέρνηση δημάρχου.
Ένας τέτοιος ήταν ο Muhammed Fatih Safitürk, ο οποίος εκτός από Επίτροπος του Δήμου Ντέρικ, που ανήκει στο Νομό Μαρντίν, ταυτοχρόνως εκτελούσε και καθήκοντα Επάρχου, της ομώνυμης επαρχίας. Χθες, επιστρέφοντας από την Άγκυρα, όπου επί διήμερο, στο Υπουργείο Εσωτερικών, συμμετείχε σε συσκέψεις διορισμένων Επιτρόπων και σε άλλους δήμους του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, ο Muhammed Fatih Safitürk, ήλθε αντιμέτωπος με μια έκπληξη!
Η έκπληξη ήταν μια.. βόμβα, που είχαν τοποθετήσει κάτω από το γραφείο του οι Κούρδοι της πόλης, από την οποία το τουρκικό κράτος αφαίρεσε το δικαίωμα να αυτοδιοικείται, διορίζοντάς τον Επίτροπο στο Δήμο.
Όμως η έκπληξη δεν ήταν ευχάριστη, γιατί η βόμβα έσκασε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο κύριος αυτός, που ανέλαβε το βαρύ έργο, να επιβάλει την συνέχιση της υποδούλωσης ενός λαού, καταπώς θέλει ο Ερντογάν και οι υπ' αυτόν.
Τελικά η ζωή μας επιφυλάσσει τις εκπλήξεις που εμείς οι ίδιοι προσδιορίζουμε με τις πράξεις μας.


4 σχόλια:

  1. Muhammed Fatih Safitürk ..... SAFI TURK ...SAFI ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΘΕΤΟ..... ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά.
      όλα στην τουρκία είναι νόθα.
      Είναι μια χώρα που δεν έχει τίποτα δικό της.
      Το μπλέ τζαμί, που έφτιαξαν οι τούρκοι για να συναγωνιστούν την Αγιά Σοφιά το έφταιξε κάποιος Ισμαήλ που ήταν εξισλαμισμένος χριστιανός.
      Ακόμα και η σημαία τους έχει πάνω της δικό μας σύμβολο. Η ημισέληνος (που δεν είναι ημισέληνος αλλά έτσι μάθαμε να τη λέμε) και το άστρο υπάρχει σε αρχαία νομίσματα του Βυζαντίου (της αρχαίας αποικίας των Μεγαρέων και μετά ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη.
      Η ημισέληνος και το άστρο μπήκε σε νομίσματα γιατί όταν οι Μακεδόνες επιτέθηκαν στην αποικία και ενώ δεν μπορούσαν να την καταλάβουν οργάνωσαν καταδρομική επιχείρηση μια βραδιά με απόλυτο σκοτάδι λόγω της συννεφιάς. Όμως για κάποια στιγμή ο ουρανός καθάρισε και η ημισέληνος και τα αστέρια φανέρωσαν στους αμυνόμενους τις ενέργειες των επιτιθεμένων και έτσι σώθηκαν.

      Διαγραφή
  2. Ας έρθει ο επόμενος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι περί το θέμα, αλλά συνολικά ενδιαφέρον (νομίζω) . Αναρωτιέμαι για την νευροψυχική , πνευματικο-διανοητική κατάσταση τού ατόμου που χαρακτήρισε "αστείο" το άρθρο αυτό που ουσιαστικά μεταφέρει πληροφορία ενός βίαιου θανάτου. Τι είδους άτομο μπορεί να θεωρεί κάτι τέτοιο "αστείο"; Έχω προσέξει και σε άλλα (ενδιαφέροντα και κάποτε εξαιρετικά αξιόλογα) άρθρα τού Σάββα Καλ. να μπαίνει τέτοιος χαρακτηρισμός, αλλά το αποδίδω σε μικρόψυχη ανοησία, κάποιου κομπλεξικού.
    Όμως εδώ;
    Τι είδους άτομο μπορεί να θεωρεί "αστείο" την πληροφόρηση για μια εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου; Αστείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.