18/11/16

Χίος: Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας - Μολότοφ, φωτιές και ξυλοδαρμοί

Χίος 
Σοβαρά επεισόδια, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου. Μολότοφ έπεσαν μέσα στον καταυλισμό, υπήρξαν ξυλοδαρμοί, ενώ κάηκε άλλο ένα μέρος του κέντρου φιλοξενίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν, περίπου στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, έπεσαν δυο μολότοφ μέσα στον καταυλισμό.  Από τις αστυνομικές αρχές πιθανολογείται πως οι μολότοφ έπεσαν από τα τείχη του κάστρου που βρίσκονται δίπλα στον καταυλισμό. Αποτέλεσμα της ρίψης των μολότοφ ήταν να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές.

Λίγη ώρα μετά, η είδηση της ρίψης των μολότοφ προκάλεσε τη διαμαρτυρία ομάδας περίπου 30 αλληλέγγυων πολιτών που έπαιρναν μέρος εκείνη την ώρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο και οι οποίοι συνέχισαν να πορεύονται προς τον καταυλισμό.

Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο όμως σε αυτόν, τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Ακολούθησε η αποχώρηση των αλληλέγγυων περί τις 10.30 το βράδυ, ενώ, σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, κατά την παραμονή τους εκεί υπήρξαν φραστικοί διαπληκτισμοί με άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και οι οποίοι είχαν στο μεταξύ συγκεντρωθεί.

Περίπου στις 11 το βράδυ, έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό, που και πάλι πιθανολογείται ότι έγιναν από τα τείχη του κάστρου. Αποτέλεσμα περίπου 150 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία στο κοντινό κτήριο της ιχθυόσκαλας.

Γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείου της Χίου όπου και παρέμειναν έως τις 2 τα ξημερώματα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένας πρόσφυγας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της πόλης, κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

6 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι περνάμε στην τελευταία φάση του τουρκικού σχεδίου κατάληψης μεγάλης Νήσου για αλλαγή και επαναδιαπραγμάτευση όλου τους status της περιοχής: Αφού αποτέφρωσε τα προηγούμενα χρόνια συστηματικά δασικές εκτάσεις σε χώρους άμυνας, αφού έσκασε τα νησιά στους λαθραίους και πέτυχε με τη φαιδρή κυβέρνησή μας όρους μή απομάκρυνσης αυτών, αφού έμπασε νόμιμα κρατικούς της λειτουργούς-πράκτορες καταγραφής (όχι των λάθρο μόνο) στα νησιά του Αν. Αιγαίου, τώρα κλιμακώνει τη ρητορική για αυτά και κάνει πρόβα κατάληψης με "εσωτερική αναταραχή' που θα κρατά απασχολημένες ελληνικές δυνάμεις και τον πληθυσμό αποσπασμένο από την άμυνα του τόπου του.
    Ας έχουν 400 τα μάτια τους οι αρμόδιοι κι οι κάτοικοι σε αυτά τα μέρη από εδώ κι εμπρός (κι ας ξανασκεφτούν τι ψήφισαν και τι θα ψηφίζουν...).
    Σημειολογικά, ακόμα κι αν δεχτούμε επίθεση από Τουρκία κι αυτοί οι "κακόμοιροι" αποσταθεροποιούν το νησί εκ των έσω, ο Μουζάλας ακόμα θα λέει ιδεολοητπικά ότι μας απαγορεύεται να τους μετακινήσουμε;
    Αλήθεια, ακόμη και τώρα τίποτα δεν έχει χαθεί, είναι ώρα να ξυπνήσουν κάτοικοι νησιών, υπηρεσίες και λοιπές πατριωτικές δυνάμεις σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία,δεν θα χρειασθούν απο τους Τούρκους ούτε όπλα ούτε αεροπλάνα και στρατός...Ο εχθρός θα είναι ήδη στα νησιά.Καλοταϊσμένος. Πανέτοιμος,περιμένοντας το σήμα...Αυτό το γνωρίζουν και οι γάτες,είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει κοτζάμ-Κυβέρνηση ?

      Διαγραφή
  2. Όταν κάποιοι είναι αποφασισμένοι για όλα απέναντι σε μια κυβέρνηση που ενεργεί προδοτικά κι έναν λαό που θεωρεί ότι επειδή δικαιούται την ελευθερία θα την έχει κιόλας, αμαχητί, τότε είναι ολοφάνερο ότι θα νικήσουν οι πρώτοι...
    Και οι φύλακες κοιμούνται...
    Σε κακό ο όνειρο θα ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και θα είναι πολύ αργά για αντιδράσεις τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όνομα του Θεού ή των θεών τους, οι Χιώτες και η Ελλάδα όλη είναι νακωμένοι. Μόνοι τους οι Χιώτες θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα αν καταλάβαιναν. Αν χαθεί η Χίος χάθηκε το Αιγαίο και κατα συνέπεια χάθηκε όλη η χώρα. Οι τοπικές αρχές όλου του νομού Χίου πρέπει να καλέσουν τους απανταχού Χιώτες σε επιστράτευση, και πρώτa από όλα τους εφοπλιστές που δεν έχουν ενημέρωση. Το νησί θα χαθεί χωρίς επιστράτευση όλων των Χιακών δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν κοιταξτε το χαρτη του Μπρεζινσκυ για το τοξο ασταθειας στην Ευρασια, θα δειτε οτι διχοτομει το Αιγαιο. Αυτη ειναι η θεσις των συμμαχων μας και καλα θα καναμε να μην αντισταθουμε διοτι δεν θα μεινει τιποτα απο τη χωρα. Βαλτε τους Αμερικανους να βγαλουν το πετρελαιο προς οφελος τους και τελος! Το παιχνιδι χαθηκε απο το γεγονος οτι δεν επετραπη στη χωρα μεταπολεμικως να αναπτυχθει. Ο παρασιτισμος εγινε ενδημικη νοσος. Αφου την υπερχρεωσαν και τωρα λογω λιτοτητος δεν μπορει να εξοπλιστει και εχει και επι πλεον το προβλημα να εχουν φυγει πολλοι εν δυναμερι επιστρατοι στο εξωτερικο (χλωμο το βλεπω να επιστρεψουν σε μια επιστρατευση). Η καταληξη λοιπον θα ειναι τραγικοτερη απο το 1922 αν δεν προσεξουμε να εχουμε τις λιγοτερες απωλειες (γιατι θα συρρικνωθει και de jure ο εθνικος κορμος-ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χάρτης καταστροφής της Τουρκίας και της Ελλάδας, και η συκγρότηση μικρότερων κρατιδίων στην περιοχή, ορισμένα εκ των οποίων θα είναι μεικτά (μεγάλη Θράκη, νησιά με κομάτι μικράς Ασίας, Πόντος κτλ), θα είναι δήθεν η αρχή μιας ομοσπονδίας ευτυχισμένων κρατών, στα οποία όμως θα κυριαρχεί το Ισλάμ. Ο Μπρεζίνσκι με αυτό τον τρόπο θα πάρει στο λαιμό του τις ΗΠΑ σε βάθος χρόνου, και η ΕΕ θα γονατίσει.
    Όσοι Κιτσικιστές και άλλοι ελαφροαναλυτές βλέπουν Βυζάντια και ευτυχισμένες Οθωμανικές ομοσπονδίες έχουν μάθει λάθος μαθήματα από την ιστορία. Η περιοχή θα είναι μέσα στο αίμα για δεκαετίες, δεν θα δεί ειρήνη η Τουρκία και η Μέση Ανατολή στον αιώνα τον άπαντα. Καλύτερα να μην είχε αρχίσει το παραμύθι της ανακατάταξης της Μέσης Ανατολής, οι ΗΠΑ θα χάσουν όπως πάνε και τα σώβρακα και αυτό δεν συμφέρει κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.