2/11/16

Διχογνωμίες στους Τσάμηδες

Προτού κοπάσει ο θόρυβος από τα γεγονότα με τις επικείμενες κατεδαφίσεις κατοικιών ομογενών στη Χειμάρρα και τον πόλεμο των ανακοινώσεων Αθήνας και Τιράνων, ο οποίος ακολούθησε την απόφαση των αλβανικών αρχών, καθώς και τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, μια νέα «τορπίλη», αυτή τη φορά από τους Τσάμηδες, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις όποιες προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιχειρηθούν.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών, που από ελληνικής πλευράς εξελήφθησαν ως προκλήσεις (θορυβώδεις συγκεντρώσεις κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, ανθελληνική ρητορική με αφορμή δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου κ. Χαν, κ.ά.), οργανωμένοι Τσάμηδες στην Ευρώπη ανακήρυξαν την «ανεξάρτητη Τσαμουριά» και ανακοίνωσαν τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης με έδρα το Κόσοβο!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Τιράνων, αλλά και κάποιων του Κοσόβου, η απόφαση ελήφθη από τον «Δημοκρατικό Σύλλογο Τσαμερία», που εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας και φέρεται να πρωτοστατεί στην προβολή του «τσάμικου ζητήματος» ανά την Ευρώπη με καταθέσεις φακέλων σε διεθνή φόρα και προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια.


Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.