20/11/16

Ο Ράμα επαναφέρει θέμα «Τσαμουριάς»: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί»

Ενώ είπε ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας
Ο Ράμα επαναφέρει θέμα «Τσαμουριάς»: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί»
«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους  συνομιλητές που έκαναν πως δεν  καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν» είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της αλβανικής διασποράς στα Τίρανα

«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της αλβανικής διασποράς στα Τίρανα.

«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η  στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα. Από την άλλη όμως, είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα. Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε  ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές. Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα. Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε  σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους  συνομιλητές που έκαναν πως δεν  καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν» δήλωσε ο Ράμα μετά από ερώτηση Αλβανού υπηκόου που ζει και εργάζεται επί 25 χρόνια στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.protothema.gr/politics/article/629930/o-rama-epanaferei-thema-tsamourias-den-ehoume-kamia-prothesi-na-parameinoume-siopiloi/

12 σχόλια:

  1. Διακοπή διπλωματικών σχέσεων,ελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου και απέλαση όλων των Αλβανών στην Ελλάδα είναι η μόνη εθνική λύση.Δυστυχώς η άρχουσα τάξη ελέω της διεθνούς της εξαρτήσεως δρα αντεθνικώς χρόνια τώρα.Δεν πρόκειται για ένα κράτος που θέλει ειρήνη και καλές σχέσεις.Δεν μιλάμε για ένα ευρωπαικό κράτος αλλά για ένα παράσιτο της Βαλκανικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαστε τα μαυρα προβατα της ΕΕ να γινουμε καταμαυρα;

      Διαγραφή
    2. @ Όλα για όλα

      "Δυστυχώς η άρχουσα τάξη ελέω της διεθνούς της εξαρτήσεως δρα αντεθνικώς χρόνια τώρα"

      Λησμονείς ότι στην Αλβανία δραστηριοποιούνται πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τού κατασκευαστικού κλάδου. Πιστεύω, διότι δεν μπορώ ασφαλώς να το αποδείξω, ότι αυτές είναι που πιέζουν τις κυβερνήσεις να διατηρούν καλές σχέσεις με την γείτονα, για να μην χαλάσουν οι δουλειές.
      Διαφορετικά, θα ήταν εύκολο για την Ελλάδα να επαναφέρει στην τάξη αυτόν τον κατσαπλιά.

      Διαγραφή
  2. Είναι αυτό που λέμε στα μέρη μας: <>!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σύμφωνο της Κέρκυρας που το είχε υπογράψει η Αλβανική κυβέρνηση θα το παρουσιάσουμε καμιά ώρα ή το κρατάμε εθνικό μυστικό κειμήλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδατε ποσο λαθος ειναι το αυτομαστιγωμα? Λεμε οτι οι πολιτικοι μας ειναι τσογλανια, προδοτες ή ασχετοι.
    Δειτε τι βλακα εχουν οι αλβανοι , εναν ηλιθιο που πιστευει οτι σε τετοιους καιρους πρεπει να δημιουργει προβληματα εκ του ουκ ανευ.
    Οι εξυπνοι εχουν λυσεις για καθε προβλημα , ο ραμα εχει προβλημα για καθε λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι διχασμοί ανάμεσα σε όλους τους λαούς της Βαλκανικής είναι τεχνιτοί, φτιαγμένοι από ξένους δυνάστες και ξένες μονοθεϊστικές θρησκείες. Το μέλλον των Βαλκανίων είναι η ένωση. Αν μείνουμε διχασμένοι, θα εξακολουθήσουμε να αποτελούμε τον σκουπιδοντενεκέ της Ευρώπης. Τα Βαλκάνια διαθέτουν απίστευτους προϊστοικούς θησαυρούς οι οποίοι τα θέτουν στην κορυφή του παγκόσμιου πολιτισμού. Νέες Ανθρωπολογικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των σημερινών Βαλκανίων έχουμε κοινούς προγόνους. Τα Βαλκάνια έχουν κοινή ιστορία των ανθρώπων τους πάνω από μισό εκατομμύριο χρόνια. Οι τελευταίοι αιώνες των διχασμών θα αποτελέσουν πικρή παρένθεση και ενθύμιση του πόσα χάσαμε με τις απολίτιστες φαγωμάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ".. Το μέλλον των Βαλκανίων είναι η ένωση.."
      Νομίζω αυτό θα ήταν το παρελθόν αν δεν είχαμε σφαχεί μεταξύ μας και δεν είχε αποτύχει η επανάσταση του '21 και δεν είχαν έρθει η φίλοι μας να μας κοτσάρουν τους Βασιλιάδες τους. Υποθέτω βάλαν' την ουρίτσα τους και οι φίλοι για να σφαχτούμε μεταξύ μας, δεν ήταν ηλίθιοι να κάτσουν να κοιτάνε να σχηματίζεται Βαλκανική ομοσπονδία.. Αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Το θέμα είναι τι κάναμε εμείς.

      Τώρα το βλέπω λιγάκι δύσκολο. Πολύ πολύ μακρινό όνειρο. Τόσο μακρινό που δεν νομίζω να ζούμε για να το δούμε.

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς που υπήρχαν και υπάρχουν και κάποιοι δημοσιογράφοι, που λένε τα πράγματα με τ' όνομά των:

    Ο αλβανικός ανθελληνισμός

    Ανθέλληνες οι Αλβανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.