15/11/16

Κρατικοί υπάλληλοι της Αλβανίας πιάστηκαν στην Κακαβιά με προπαγανδιστικό υλικό

  • Στη Κακαβιά εντοπίστηκαν οι δύο κρατικοί υπάλληλοι της Αλβανίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάκος)
Δύο οδηγούς του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, καθώς μετέφεραν στη χώρα μας προπαγανδιστικό υλικό, όπως μετέδωσε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα epiruspost.gr. Στην κατοχή των δύο κρατικών υπαλλήλων Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι βρέθηκαν βιβλία, φυλλάδια και χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας», τα περισσότερα στην αλβανική γλώσσα.

Το υλικό κατασχέθηκε ως προπαγανδιστικό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ελεγχθεί στο σύνολό του από τις ελληνικές υπηρεσίες.
Οι δύο οδηγοί του ΥΠΕΞ οδηγήθηκαν στα Γιάννινα και ήδη απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα, από τον οποίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρέδιδαν το έντυπο υλικό που μετέφεραν στην πρεσβεία τους στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές.
Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δίνουν εκτενή δημοσιότητα στο θέμα αυτό και υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη όξυνση στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

4 σχόλια:

  1. έ....μετά από αυτό, τί νά πείς;
    Ένα μπράβο στό σύστημα πού δούλεψε όπως πρέπει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αλβανοί στη χώρα μας που τους καταστήσαμε πραγματικά μεγάλη μειονότητα (πλειονότητα δηλαδή), έχουν αποδείξει οτι δεν γίνονται ευκολοι δέκτες τέτοιας άθλιας προπαγάνδας, όπως για μεγάλη αλβανία κτλ.

    Το απέδειξαν όλο αυτό επι τουρκοκρατίας στην οποία στάθηκαν εχθρικά απέναντι στον οθωμανό δυνάστη και συνάμα στο πλευρό όλων των άλλων υπόδουλων λαών.

    Το απέδειξαν αργότερα στους Βαλκανικούς πολέμους όπου έδωσαν και αυτοί το αίμα τους για την απελευθέρωση απο τους οθωμανούς. Το απέδειξαν και αργότερα με τους τσάμηδες που πάντοτε υπήρξαν φιλικοί προς τους έλληνες "αδελφούς τους".

    Το απέδειξαν και σύγχρονα, στο Κοσυφοπέδιο, όπου ενώ το εδικαιούντο για δικό τους, αυτοί ποτέ δεν σκέφτηκαν να κλέψουν έδαφος σέρβικο. Το αποδεικνύουν ακόμα και στα σημερινά Σκόπια.

    Συνεπώς οι αλβανοί είναι τόσο φιλότιμος και μετρίων τόνων λαός που ουδέποτε στραφηκε εναντίον άλλων γειτόνων, και όποτε φιλοξενήθηκε το σεβάστηκε τόσο πολύ αυτό που έμεινε για πάντα ως ευεργετούμενος ευγνώμων απέναντι σε ευεργέτες.

    Από την εποχή του μεσαίωνα με τον δεσποτη κυρ- Θωμά, μέχρι την Τριπολιτσά και τον Κολοκοτρώνη εμείς οι Έλληνες θα έπρεπε να γνωρίζαμε καλά αυτό, ότι δηλαδή ο αλβανός μένει για πάντα ένας πιστός φίλος.

    Συνεπώς η αθλια προπαγάνδα κάποιων ακραίων κύκλων αλβανικών δεν έχει μέσα στην Ελλάδα κοινό για να ευδοκιμήσει.

    Και πλέον εδώ γελάμε που μας ενοχλεί το αλβανικό προπαγανδιστικό υλικό, και όχι, οι εντός της χώρας μας, πολυπληθείς ευήκοι αποδέκτες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανές ότι κάνεις χιούμορ, αλλά είναι βέβαιο ότι οι Αλβανοί εργάζονται συστηματικά και κάποτε θα έχουν αποτελέσματα, διότι το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος φαίνεται να αδυνατεί να τούς σταματήσει.

      Διαγραφή
  3. Μπερδεύεις τους βορειοηπειρώτες χριστιανούς με τους αλβανούς μουσουλμάνους !! Ρώτα και το πρωθυπουργό τους. Το 1770 κατέβηκαν στο Μωριά με την άδεια του σουλτάνου και κατέσφαξαν τους ντόπιους. Και για να μάθεις το Κόσοβο είναι σερβικό έδαφος, το λίκνο του πολιτισμού τους όπου έχουν τα περισσότερα πολιτιστικά τους στοιχεία μοναστήρια, εκκλησίες, κλπ. Πρώτη φορά που έφτιαξαν αλβανικό θύλακα στο Κοσυφοπέδιο είναι με τη βοήθεια των συμμάχων, τους Ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.