10/11/16

Francis Fukuyama: Ο Trump και η αμερικανική πολιτική παρακμή

Μετά τις εκλογές του 2016
Ο Τραμπ έχει εντοπίσει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα στην αμερικανική πολιτική: Την αύξηση της ανισότητας, η οποία έχει χτυπήσει την παλιά εργατική τάξη πολύ σκληρά, και τον εγκλωβισμό του πολιτικού συστήματος από τα λόμπι. Δυστυχώς, δεν έχει ένα σχέδιο για να λύσει κανένα από τα δύο προβλήματα.
Ο FRANCIS FUKUYAMA είναι βασικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Stanford και διευθυντής «Mosbacher» στο Κέντρο για την Δημοκρατία, την Ανάπτυξη και το Κράτος Δικαίου στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Η εντυπωσιακή νίκη του Donald Trump επί της Χίλαρι Κλίντον στις 8 Νοεμβρίου αποδεικνύει ότι η αμερικανική δημοκρατία εξακολουθεί να λειτουργεί υπό μια σημαντική έννοια. Ο Trump κατάφερε άψογα να κινητοποιήσει μια παραμελημένη και υποεκπροσωπούμενη μερίδα του εκλογικού σώματος, την λευκή εργατική τάξη, και προώθησε την ατζέντα της στην κορυφή των προτεραιοτήτων της χώρας.
Θα πρέπει τώρα να φέρει αποτέλεσμα, όμως, και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Έχει εντοπίσει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα στην αμερικανική πολιτική: Την αύξηση της ανισότητας, η οποία έχει χτυπήσει την παλιά εργατική τάξη πολύ σκληρά, και τον εγκλωβισμό του πολιτικού συστήματος από καλά οργανωμένες ομάδες συμφερόντων [τα λόμπι]. Δυστυχώς, ο ίδιος δεν έχει ένα σχέδιο για να λύσει κανένα από τα δύο προβλήματα.

Για τη συνέχεια FA

2 σχόλια:

  1. Αυτος ο Φουκογιαμα δεν ειναι με το .."τελος της ιστοριας" ?..γιατι βλεπω πως η ιστορια συνεχιζεται ..και οι ανοησιες του ..δεν εχουν τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθοριστική η συμβολή σου Δηλητρη( ? ) στο ξεσκέπασμα του απατεώνα Fukuyama

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.