9/11/16

FT : Επτά πολιτικές Τραμπ που θα φέρουν τα πάνω κάτω

Πολιτικές του Ομπάμα θα αντιστραφούν, εμπορικές επαναδιαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν, η συμφωνία του Παρισιού θα «ακυρωθεί», οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν και ο Ρώσος πρόεδρος θα γίνει ξαφνικά σύμμαχος. Αυτές ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τραμπ.
Μια προεδρία Τραμπ θα μπορούσε να «βουλιάξει» κάποια από τα επιτεύγματα του Μπαράκ Ομπάμα, περιλαμβανομένου του προγράμματος ιατρικής φροντίδας Obamacare, της πολιτικής για την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά.
Οι ελπίδες των Δημοκρατικών για αναδιαμόρφωση του Ανώτατου Δικαστηρίου για μια ολόκληρη γενιά θα διαλύονταν, ένα εμφανώς πιο συντηρητικό δικαστήριο είναι τώρα πιθανό. Η εξωτερική πολιτική θα μπορούσε επίσης να υποστεί μια δραματική μεταστροφή.
Πολλοί αναλυτές εφιστούν την προσοχή στο ότι υπάρχει μεγάλη διαφοράμεταξύ των προεκλογικών υποσχέσεων και της επίσημης πολιτικής -οι επαναδιαπραγματεύσεις επάνω στο εμπόριο κάποιες φορές αποδεικνύονται λιγότερο ουσιώδεις απ' ό,τι λέγεται. Δεσμεύσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως η μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, κάποιες φορές αφήνονται στην άκρη.
Ωστόσο, ακολουθούν επτά τρόποι με τους οποίους η ζωή θα μπορούσε να αλλάξει υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Δινουμε πολυ βαση στην αμερικη...
    Πρεπει ομως να μην ξεχναμε οτι οπως και στην ελλαδα η οποια φιλοδοξει να ειναι ενα κακεκτυπο της αμερικης και πηθικιζει την πολιτικη της, ετσι και στην αμερικη που ειναι το προτυπο,η πολιτικη ειναι πιο βρωμικη και κακοηθης, αρα και ο λογος των πολιτικων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.