28/1/17

Άγκυρα: Να παραιτηθεί η Ελλάδα από την απόφαση για τους «8»

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για τους «8» από τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ (φωτ.: EPA / Marijan Murat)
Η Ελλάδα να παραιτηθεί από την απόφαση της Δικαιοσύνης και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μπόζνταγ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σημειώνοντας ότι η απόφαση προκαλεί μεγάλη ζημιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Η απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών, από την Ελλάδα, είναι μια άδικη και πολιτική απόφαση.
»Το ότι η απόφαση ελήφθη από την Δικαιοσύνη δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Την άδικη και λανθασμένη, απόφαση αυτή που έλαβαν οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας δεν μπορεί να εξηγήσει κανένα νομικό έρεισμα. Η απόφαση αυτή της Ελλάδας, προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημαντική απώλεια, που θα αποκατασταθεί δύσκολα και χρονοβόρα. Καλώ για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να παραιτηθεί από αυτή την απόφασή της και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Και προκλήσεις στο Αιγαίο
Την ίδια ώρα η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Την Παρασκευή προχώρησε σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου με δύο τουρκικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και ήταν οπλισμένα, προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

2 σχόλια:

  1. Ας το καταλαβει καλα η Αγκυρα : η πολιτικη αποφαση αυτης της της χωρας ειναι οτι δεν θα γινει δορυφορος της "Μπουγιουκ" Τουρκιας...Επισης ειναι και αποφαση της ελιτ αλλα κυριως του λαου της (Πληρης αποδοχη απο ολο το πολιτικο φασμα της αποφασης του ΑΠ ) Απο την αλλη η αποφαση παρθηκε απο την ανεξαρτητη δικαιοσυνη εξαιτιας των μετεπειτα του πραξικοπηματος ενεργειων του Σουλτανου. Δεν μπορει ολοι οι ανθρωποι που διωκονται να ελαβαν μερος στο πραξικοπημα διοτι θα ειχε επιτυχει!!!!Αρα εχουμε διωξεις φρονηματος , που σημαινει δικτατορια......
    Το οτι η Αγκυρα εκανε σημαια της την εκδοση 4 υπαξιωματικων και 4 μεσαιων αξιωματικων(ασημαντης συμμετοχης στο πραξικοπημα), αλλα και η μετεπειτα πικα της και επιμονη της, δυκνειει αναμφισβητητα οτι κατα βαση εκανε μια επιχειρηση ψυχολογικου τυπου να μας εθισει στην συμμορφωση μας με την βουληση της...
    Για αυτο ειναι μια τρικουβερτη φαπα η αποφαση.....Γιατι φωναζει οτι η ελλαδα θα αντισταθει....Και απο οτι φαινετραι οταν αντιστεκεσαι στους Οθωμανους τους εχεις εξω απο την Αλ Μπαμπ να κλαψουριζουν........
    Υ.Γ Ιστορικο μαθημα προς ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ Το πηρατε κυριε αναστασιαδη το μηνυμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια τα λεγεις μεν,Νομικε, αλλα η πραγματικοτης φανταζει πιο περιπλοκη...
    Λες παντως ναχουμε συμμαχησει με τον ΙΣΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.