29/1/17

Νεκρός ο πράκτορας της KGB που συνδεόταν με τον φάκελο Τραμπ

Πρώην ανώτατο στέλεχος της KGB που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδεόταν με τον πρώην πράκτορα της MI6, ο οποίος συνέταξε την αναφορά με το ερωτικό σκάνδαλο του Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του στη Μόσχα, κάτω από περίεργες συνθήκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο Ολεγκ Εροβίνκιν, ο οποίος εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας –αρχικά στην KGB και έπειτα στη διάδοχό της FSB- βρέθηκε νεκρός στις 26 Δεκεμβρίου.

Ο Εροβίνκιν, ήταν στενός συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ιγκόρ Σεχίν, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής της Rosneft, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της χώρας και το όνομά του εμφανίζεται πολλές φορές στον λεγόμενο φάκελο Τραμπ.

Ο βρετανός πρώην πράκτορας της MI6, Κρίστοφερ Στιλ, που παρέδωσε το φάκελο Τραμπ στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής στις 19 Ιουλίου του 2016, υποστήριζε ότι είχε μία πηγή κοντά στον Σεχίν, που του αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση υποστηρικτών του Τραμπ και της Μόσχας.

Ο θάνατος του Εροβίνκιν, ενισχύει την καχυποψία ότι συνδεόταν με τον φάκελο Τραμπ, τον οποίο πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαψεύσει ως εντελώς κατασκευασμένο.

Πάντως, ο κρατικός ειδησεογραφικός σταθμός της Ρωσίας, RIA Novosti, ανέφερε ότι το πτώμα του Εροβίνκιν βρέθηκε μέσα στη μαύρη Lexus του, προσθέτοντας ότι γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Μερικές μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο θάνατος του πρώην πράκτορα προήλθε από καρδιακή ανακοπή, όμως διάφοροι αναλυτές που ασχολούνται με τα ρωσικά πράγματα ισχυρίζονται ότι ο θάνατος του παραμένει μυστηριώδης και πως το πιθανότερο είναι να έχει σχέση με τη σύνδεσή του με τον βρετανό πράκτορα στον οποίο έδινε πληροφορίες.

to pontiki

Νεκρός ο Ρώσος που έδωσε τον φάκελο του Ντόναλντ Τραμπ στην MI6!

Νεκρός ο Ρώσος που έδωσε τον φάκελο του Ντόναλντ Τραμπ στην MI6!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πρώην διοικητής της KGB, που βοήθησε την MI6 να φτιάξει τον “βρώμικο φάκελο” του Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε νεκρός στο αμάξι, ενώ πολλοί θεωρούν πως το Κρεμλίνο συγκαλύπτει τη δολοφονία του.

Ο Όλεγκ Εροβίνκιν, βρέθηκε νεκρός την ημέρα των Χριστουγέννων, στα πίσω καθίσματα της Lexus του. Οι έρευνες στη Ρωσία δεν έχουν ακόμα καταλήξει στα αίτια του θανάτου του.
Ο θάνατός του, αρχικά αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή, όμως ένας ειδικός στις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, ισχυρίζεται πως δολοφονήθηκε για τον ρόλο του στη σύνταξη αυτού του φακέλου. Ο νεκρός ήταν άνθρωπος του φιλικού περιβάλλοντος του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ιγκόρ Σέτσιν, ο οποίος κατονομάζεται στο σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρει η Telegraph. Ο Εροβίνκιν, θεωρείται πως ήταν συνδετικός κρίκος μεταξύ του Σέτσιν και του ηγέτη του Κρεμλίνου, Βλάντιμιρ Πούτιν.
Ο φάκελος του Βρετανού πράκτορα Στιλ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν σχεδόν ένα μήνα, ανέφερε πως η πληροφόρηση προερχόταν από μια πηγή κοντά στον Σέτσιν. Ισχυρίζεται ακόμα πως η πηγή του αποκάλυψε σχέσεις μεταξύ υποστηρικτών του νέου αμερικανού προέδρου και της Μόσχας. Μετά το θάνατο του Εροβίνκιν, το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti ισχυρίστηκε πως το πτώμα του βρέθηκε στη μαύρη του Lexus αλλά και πως μια τεράστια έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή. Το άψυχο σώμα του πρώην επικεφαλής της KGB στάλθηκε στο νεκροτομείο, χωρίς όμως να προκύψει αιτία θανάτου και η έρευνα συνεχίζεται.
Τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για δολοφονία στα πλαίσια ενός βρώμικου παιχνιδιού, όμως αργότερα έγινε γνωστό πως πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ο Κρίστο Γκρότσεφ, ειδικός σε θέματα απειλών ασφαλείας σχετιζόμενων με τη Ρωσία, έγραψε σε ένα blog, πως πιστεύει πως ο Εροβίνκιν ήταν η πηγή του κ. Στιλ. Έγραψε πως δεν έχει καμία αμφβολία, πως ο φάκελος ήταν στο γραφείο του Πούτιν, την ώρα που θεωρείται πως πέθανε το θύμα. “Όποια και αν είναι η αλήθεια” έγραψε, “Θα είχε ένα κίνητρο να ψάξει και να βρει την πηγή. Θα έπρεπε να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Εροβίνκιν ήταν τουλάχιστον πρόσωπο ενδιαφέροντος”.

newsit

1 σχόλιο:

  1. Οι μεγάλες δυνάμεις και δη υπερδυνάμεις διέθεταν τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες. Μπορούσαν να αφουγκραστούν ανεξάρτητα από τα προσωπεία που εμφάνιζαν το ρόλο που έπαιζαν. Πολλά τα πρόσωπα που μπορούσαν να ξεγελάσουν είτε με τα πολλά χρήματα που διέθεταν είτε με άρτια εκπαιδευμένους πράκτορες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.Τα μικρά κράτη δεν είχαν την πολυτέλεια να αντιπαρατεθούν στις ύπουλες αυτές επιθέσεις. Πολλά τα παραδείγματα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το δίδυμο Καντάφι Άσαντ. Και οι δύο σπουδαγμένους στην δύση. Ο ένας σε περιβάλλον ορθοδόξ ρουμ με δυτικές σοσιαλιστικές επιρροές και με ήπιες αλεβίτικες ισλαμικές καταβολές. Ο άλλος έβγαλε την σχολή Ευελπίδων προερχόμενος από φυλή βεδουίνων γι'αυτό έμεινε και σε σκηνή. Τα παιδιά του σπούδασαν σε σχολεία της Ευρώπης και μάλιστα ο ένας του γιος ήταν και ποδοσφαιριστής στην γειτονική Ιταλία. Μεγάλες πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες και όχι Ρωσικές είχαν εγκατασταθεί στην χώρα του. Ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στην χώρα του. Οι μετριοπαθείς αυτοί ισλαμικοί σε εισαγωγικά ηγέτες δέχτηκαν την λυσσασμένη επίθεση της πολιτισμένης Δύσης. Οι πρώτοι πρώτοι που βομβάρδισαν τον Καντάφι ήταν οι Ιταλοί. Αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς όπως λέει και το ρητό. Ο Καντάφι αποδείχτηκε αφελής που εμπιστεύτηκε τους δυτικούς φίλους του. Αν είχε σοβαρές μυστικές υπηρεσίες δεν θα έπεφτε στην λούμπα. Ο Άσαντ ήταν πιο προνοητικός δεν ξέρω πόσο καλές μυστικές υπηρεσίες είχε. Κάποιος όμως θα του άνοιξε τα μάτια. Σύναψε συμμαχία με τους Ρώσους και τους έδωσε την βάση της Αττάλειας. Αποτέλεσμα ο ένας σαν το σκυλί στ'αμπέλι και ο άλλος έσωσε ότι έσωσε και κυρίως την φυσική του επιβίωση. Συμπέρασμα να μην μας εκπλήσσουν οι δολοφονίες πρακτόρων και από τις δύο μεριές. Ο νατοϊκός αξιωματούχος Chandelon βρέθηκε πυροβολημένος στο Βέλγιο. Ο θάνατος αποδόθηκε σε αυτοκτονία από την Βελγική αστυνομία. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι πρόκειται για δολοφονία. Επομένως και για τους μεν και για τους δε έχουν γνώση οι φύλακες.Και πιο λαϊκά όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά. Τα περί ανθρωπισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι για τους αφελείς. Η ζωή μου ο θάνατος σου ή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κάποιο από αυτά ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.