9/1/17

Κυπριακό: Στη Γενεύη παίζεται και η τύχη της Ελλάδας

Διαβάζω στους τίτλους όλων των ελληνικών ΜΜΕ το "τραγικό μήνυμα" ότι στη Γενεύη παίζεται η τύχη της Κύπρου και εξανίσταμαι… Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι τίτλοι αυτοί, και τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το Κυπριακό στην Ελλάδα, το γνωρίζουν επιδερμικά και απασχολούνται με το θέμα όταν ανακοινωθούν διασκέψεις όπως της Γενεύης ή όταν υπάρχουν κρίσεις, όπως οι δολοφονίες του Ισαάκ και του Σολωμού.
Δεν αναμένω ότι θα έχουν διαβάσει τα χιλιάδες έγγραφα που συγκροτούν τον "Φάκελο Κυπριακό" ούτε τα δεκάδες ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ούτε εγώ, που θεωρούμαι λόγω καταγωγής και μόνο ως ειδικός στα του Κυπριακού το έχω κάνει.
Μιλούσα τις προάλλες με ανώτερο πολιτικό στέλεχος, που έχει καθημερινά στην ατζέντα του το Κυπριακό, και συμφωνήσαμε ότι λόγω ηλικίας, ούτε ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει τις κατάλληλες γνώσεις, χωρίς αυτό να υπονοείται ως κατηγορία. Όσοι γεννήθηκαν το 1974 και μετά, δεν έζησαν τα δραματικά γεγονότα της Κύπρου διότι απλά δεν είχαν …γεννηθεί. Αλλά και όσοι ήταν δέκα ετών και κάτω ελάχιστα θυμούνται. Άρα, το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού, δεν έχει θύμισες από την κυπριακή τραγωδία, την εισβολή και την κατοχή.

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης (euripidesb173@gamail.com)

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑΝΣΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΎΣΗ;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!! ΠΑΕΙ, ΤΗΝ ΕΘΑΨΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    "Σύμφωνα τώρα με το Μέγαρο Μαξίμου, οι Τσίπρας και Ερντογάν, κατά την επικοινωνία τους, στάθηκαν στη σημασία που έχει η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια είναι δυνατόν. Ο άνθρωπος είναι ένας ερασιτέχνης πολιτικός, ιδιαίτερα στα θέματα τής εξωτερικής πολιτικής. Μέχρι προχθές, έκανε πολιτική με μπαχαλάκηδες και καταληψίες λυκείων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.