4/1/17

Δείτε το χωρίς προκαταλήψεις - Η Κύπρος δανείστηκε με μηδενικό επιτόκιο από τις αγορές


Βαρουφάκης για Κύπρο από depy6
Όταν η Κύπρος έμπαινε στα Μνημόνια, ο Γιάνης με ένα νι την συμβούλευε να φύγει από την Ευρωζώνη. Σήμερα η Κύπρος δανείστηκε με μηδενικό επιτόκιο, έχοντας βγει εδώ και έναν χρόνο από το Μνημόνιο, ενώ ο Γιάνης με ένα νι, αφού πειραματίστηκε στην πλάτη του ελληνικού λαού, αφού "διαπραγματεύτηκε", αφού επέβαλε κάπιταλ κοντρόλς, περιφέρει το τεράστιο εγώ του ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για την στρεβλή βάση του οικοδομήματος του ευρώ. Καλά σαράντα.
Kostis Lympouridis
Με επιτόκιο 0,02% δανείστηκε η Κύπρος το ποσό των 100 εκατ. ευρώ από τις αγορές, για διάστημα 13 εβδομάδων, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της κυπριακής οικονομίας, μακριά από τα μνημόνια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κατά τη δημοπρασία Γραμματίων του Δημοσίου που έλαβε χώρα στις 3 Ιανουαρίου 2017, οι προσφορές που κατατέθηκαν διαμορφώθηκαν στα 400 εκατ. ευρώ, 4 φορές πάνω από το ποσό των 100 εκατ. ευρώ που ζητούσε το κυπριακό δημόσιο, ενώ η μέση σταθμική απόδοση έκλεισε στο 0,02%.
Οι αποδεκτές τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 99,9780 εώς 100,0050 οι οποίες αντιστοιχούν σε αποδόσεις -0,02% εώς 0,09%.
Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα της δημοπρασίας:
Ανακοινωθέν ποσό: 100 εκατ. ευρώ
Διάρκεια: 13 εβδομάδες
Ημερομηνία δημοπρασίας: 3 Ιανουαρίου 2017
Ημερομηνία έκδοσης: 9 Ιανουαρίου 2017
Ημερομηνία λήξης: 7 Απριλίου 2017
Συνολικές προσφορές που λήφθηκαν: 400 εκατ. ευρώ
  • Ανταγωνιστικές προσφορές: 215,5 εκατ. ευρώ
  • Μη ανταγωνιστικές προσφορές: 184,5 εκατ. ευρώ
Συνολική ονομαστική αξία αποδεκτών προσφορών: 100 εκατ. ευρώ
Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να διευκρινίσουμε δύο πράγματα πριν στήσουμε τον ελληνικό λαό στον τοίχο για την υποτιθέμενη απροθυμία του να συνεργαστεί με το μνημόνιο(προσωπικά βλέπω δυστυχώς πλήρη συνεργασία) ενώ άλλοι λαοί που συνεργάστηκαν τώρα βγήκαν και... σώθηκαν !
    Πρώτον,τα μέτρα που ζητήθηκαν από άλλους λαούς (Πορτογαλία,Ισπανία,Ιρλανδία,Κύπρος ακόμα και Ιταλία) ήταν χάδια μπροστά στη λαίλαπα που επεβλήθη στο ελληνικό λαό.Οικονομικά,νομικά ακόμα και πολιτειακά !
    Δεύτερον,η επιτυχία του προγράμματος στις άλλες χώρες είναι μόνον θεωρητική.Η κρίση του νομίσματος και της παραγωγής στις άλλες χώρες καίτοι ίσως η κρίση δανεισμού έχει για την ώρα και για το άμεσο μέλλον (αλήθεια πόσο άμεσο?) εκλείψει η κρίση μαίνεται με την ίδια ή και περισσότερη μανία.Η ανάπτυξη στις χώρες αυτές είναι πολύ κάτω της φυσικής τους αναπτύξεως και της αναπτύξης που θα είχαν αν δεν έμπαιναν στο κοινό νόμισμα και συνέχιζαν την κατά μόνας πορεία τους.Η δε ανεργία τους δεν είναι ανεργία οικονομιών που οδεύουν φυσιολογικά στο δρόμο της ιστορίας τους έστω εντός των καπιταλιστικών πλαισίων.Το γεγονός ότι η Ιταλία μία χώρα που έβγαζε βιομηχανικά είδη τεχνολογικής αιχμής έχει να δει ανάπτυξη τόσα χρόνια είναι από μόνο του άκρως ενδιαφέρον.Εκεί δεν έχουν ούτε Βαρουφάκη,ούτε Ζωή,ούτε "λαικιστές" ή τουλάχιστον δεν είχαν τόσα χρόνια πριν το 2010 που δεν είχαν και ανάπτυξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πέρασε από το νου ότι όλα αυτά γίνονται για κάποιο λόγο?
    Αν όχι απάντησε μέσα αυτές τις ερωτήσεις;
    1. Γιατί η Κύπρος είναι το μοναδικό κράτος που έχει στρατό κατοχής χωρίς αντιστασιακές απελευθερωτικές ομάδες?
    2. Γιατί η ουκρανία δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια?
    3. Μηπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς σαν Έλληνας και όχι σαν νεοφιλελές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.