8/1/17

Ν. Αναστασιάδης: Δεν χρειαζόμαστε εγγυητές και στρατεύματα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
«Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε στρατεύματα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στη Γενεύη, όπου θα διεξαχθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή πλευρά προσέρχεται στον διάλογο «με δεδομένη τη βούληση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού, με βάση αρχές και αξίες που θα επιτρέψουν να χτίσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ένα κράτος που να σέβεται τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «να επικρατήσει η καλή βούληση από τουρκικής πλευράς» και σημείωσε ότι  είναι «η πρώτη φορά, από την εισβολή και έπειτα, που συνομιλητής της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι η Τουρκία».
Το απόγευμα αναμένεται στη Γενεύη και ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, με τους δύο ηγέτες να συναντώνται απόψε, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων.  
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Θα ήταν εξωφρενικό να "λύσει" η μαντάμ Νούλαντ το Κυπριακό σύμφωνα με το σχέδιο Ανάν v.2, μόλις 10 ημέρες πρίν πάρει παπούτσι από το State Department ώς αποτυχούσα.

    Πιθανόν, έστω και τελευταίος να το κατάλαβε και ο Αναστασιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.