8/1/17

“Τουρκία - Ποιος θα πει την τελευταία λέξη στην Κύπρο;”

Οι απόψεις που επικρατούν στην Τουρκία, σχετικά με το ζήτημα του Κυπριακού ενόψει και της Διάσκεψης της Γενεύης. 
Ημερίδα με θέμα το Κυπριακό διοργάνωσε η  Ένωση των Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας από κοινού με το Κέντρο Εθνικής Αντίληψης χθες στο ξενοδοχείο ‘Μαρμαρά’ στην πλατεία Ταξίμ.
Στο πάνελ συμμετείχαν αρκετές προσωπικότητες, όπως ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο πρόεδρος της Ένωσης των Δικηγορικών Συλλόγων, Μετίν Φεϋζίογλου, ο πρώην πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Χιουσαμετίν Τζιντορούκ, ο πολύ γνωστός καθηγητής ιστορίας Ιλμπέρ Αλταϋλί και ο πρώην πρέσβης Σουκρού Ελεκντάγ.

Οι θέσεις που ακούστηκαν ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες, αντικατοπτρίζοντας όλες τις κυρίαρχες απόψεις που επικρατούν στην Τουρκία σχετικά με το Κυπριακό, ενόψει μάλιστα της διάσκεψης της Γενεύης.
Ο στρατηγός Μπασμπούγ ανέφερε ότι το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα για την Τουρκία. «Η ασφάλεια των Τ/κ και φυσικά το μέλλον τους είναι δικό μας ζήτημα, δική μας υπόθεση».
Ο πρόεδρος της Ένωσης των Δικηγορικών Συλλόγων, Μετίν Φεϋζίογλου, υποστήριξε ότι αν και δεν είναι πλήρως ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις, «η Κύπρος δεν είναι για την Τουρκία μικρή πατρίδα, αλλά μητέρα-πατρίδα».
  ANT1 Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.