3/3/17

Δαμασκός: Γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Παλμύρας χάρις στη Ρωσία

Η απελευθέρωση της αρχαίας πόλης της Παλμύρας κατέστη δυνατή χάρη στη  βοήθεια της Ρωσίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Συρίας στις συνομιλίες της Γενεύης Μπασάρ αλ-Τζααφάρι.

"Οι Σύροι γιορτάσουν την ανακατάληψη της Παλμύρας χάρη στη Ρωσία και οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την επιχείρηση εκκαθάρισης των ναρκοπεδίων", δήλωσε την Πέμπτη ο Μπασάρ αλ-Τζααφάρι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Δαμασκού στις διαπραγματεύσεις για τη συριακή κρίση στη Γενεύη.

«Οι Ρώσοι σύμμαχοί μας πολεμούν στο πλευρό μας κατά των τρομοκρατικών ομάδων του Νταές. Οι κάτοικοι της Παλμύρας θα επιστρέψουν στα σπίτια μόλις καθαριστεί από τις νάρκες και εκρηκτικά. Σας καλώ να πάτε στην Παλμύρα και να μοιράσετε αυτή τη χαρά μαζί μας», δήλωσε ο κ αλ-Τζααφάρι ενώπιον των δημοσιογράφων μετά από μια συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία ανακατάληψης της Παλμύρας που κατεχόταν από το Νταές για δεύτερη φορά από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016. Οι τρομοκράτες είχαν προηγουμένως τον έλεγχο της πόλης της Παλμύρας, η οποία φιλοξενεί τα διάσημα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, από το Μάιο του 2015 έως το τέλος του Μάρτιου 2016.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.