9/3/17

Οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου δεν θα κοπάσουν εύκολα


Η τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Binali Yildirim με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, καθώς και η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Mevlut Cavusoglu και Sigmar Gabriel την Τετάρτη είχε ως στόχο την εκτόνωση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στις τουρκογερμανικές σχέσεις μετά τις αλλεπάλληλες ακυρώσεις από τις γερμανικές αρχές προεκλογικών εκδηλώσεων Τούρκων πολιτικών σχετικά με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στη γείτονα. Αν κρίνουμε πάντως από τις χωριστές συνεντεύξεις Τύπου των κυρίων Cavusoglu και Gabriel, μετά τη συνάντησή τους, η απόσταση δεν δείχνει να έχει γεφυρωθεί. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματία κάλεσε την Γερμανία να αποφασίσει αν θεωρεί τη χώρα του φιλική ή όχι και της συνέστησε να μην μεροληπτεί ως προς την δημοψηφισματική διαδικασία του Απριλίου. Κατηγόρησε επίσης τον Τύπο, τον πολιτικό κόσμο και τις αρχές της Γερμανίας ότι ρέπουν προς μιαν "επικίνδυνη” αντιτουρκική και ισλαμοφοβική στάση. Ο Sigmar Gabriel, πάλι, τόνισε ότι και οι δύο πλευρές έχουν τις κόκκινες γραμμές τους και αυτές στη γερμανική περίπτωση αφορούν τον παραλληλισμό της σημερινής Γερμανίας με τη ναζιστική – όπως έπραξε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan.
Για τη συνέχεια Capital


2 σχόλια:

  1. Θα κοπάσουν γρήγορα . Πιο fake καυγάς δεν υπάρχει. Η σχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε " κόρακας κοράκου μάτι" .
    Έχουν τους πιο στενούς οικονομικούς , πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ δύο λαών , είναι παγκόσμιο φαινόμενο φιλίας κρατών.
    Τους συνδέει η ικανότητα εξολόθρευσης άλλων λαών και πολιτισμών. Είναι επίσης δύο λαοί που έχουν τους πιο πειθύνιους υπηκοους ever.
    Δεν τους φοβάμε ....απλά η χοντρή κάνει στον ταγίπ καμάτζο για να κερδάει τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πού κι ως πού πολιτισμικούς δεσμούς; Οι Γερμανοί έχουν διαπρέψει σε όλους τούς τομείς τού πνεύματος. Οι Τούρκοι;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.