26/3/17

Συρία: Η μάχη της Ράκκα «τις επόμενες ημέρες». Το Παρίσι δεν θέλει η πόλη να επιστρέφεται στο συριακό κράτος

ledrian_hollande 
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian, δήλωσε την Παρασκευή ότι η μάχη για τη κατάληψη της Ράκκα, προπύργιο της τρομοκρατικής Ουαχάμπι πολιτοφυλακής του Ντάες (Ισλαμικό Κράτος - ΙΚ) στη Συρία, θα ξεκινήσει «εντός των προσεχών ημερών» .
«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η Ράκκα έχει περικυκλωθεί  και ότι η μάχη για τη Ράκκα  θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ Le Drian στο κανάλι ειδήσεων διάρκειας CNews. 

Η Ράκκα είναι με την ιρακινή πόλη Μοσούλη - όπου οι ιρακινές δυνάμεις διεξάγουν μια επίθεση ανακατάληψης από τα μέσα Οκτωβρίου - ένα από τα δύο προπύργια της ομάδας του Ισλαμικού Κράτους. 

«Θα είναι μια πολύ σκληρή μάχη, αλλά απαραίτητη, διότι μόλις τα δύο προπύργια θα έχουν ανακαταληφθεί από τις ιρακινές δυνάμεις από τη μία πλευρά και τις αραβο-κουρδικές δυνάμεις από την άλλη, τότε το Νταές θα έχει πραγματικές δυσκολίες για να υπάρχει», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

Ο επικεφαλής του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, βρίσκεται «σήμερα σε δυσκολία», «πρέπει να συνεχιστεί η πίεση», προσθεσε ο Jean-Yves Le Drian επικαλούμενος μια συνάντηση «τις επόμενες ημέρες» στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις.

Όσον αφορά τη Μοσούλη, ο Jean-Yves Le Drian προέβλεψε την πλήρη ανακατάληψη της πόλης «μέσα στις επόμενες εβδομάδες.» 

«Το Νταές θα χάσει», τόνισε.
 «Η συνδυασμένη δράση των ιρακινών δυνάμεων και του Συνασπισμού στον οποίο ανήκει η Γαλλία  θα οδηγήσει σταδιακά στην ανακατάληψη της Μοσούλης», δήλωσε.

Σύμφωνα με το AFP, η Γαλλία εμπλέκεται με 1.500 στρατιωτικούς - πιλότους, οπλίτες, σύμβουλους των ιρακινών δυνάμεων - έναντι του ΙΚ. 

Την Πέμπτη, ο Γάλλος υπουργός είχε ανακοινώσει πριν από τη συνάντηση του Συνασπισμού δήθεν «κατά του Νταές» ότι η χώρα του δεν θέλει τη Ράκκα να επιστρέφεται στο συριακό στρατό, από τη στιγμή που θα απελευθερωθεί από το Νταές. 
 
«Είναι επιτακτικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες να ανακοινώσουν σαφώς τη θέση τους  στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Συρία στη Γενεύη.
 [...]
Το Παρίσι δεν θέλει την πόλη της Ράκκα, αφού θα απελευθερωθεί από το Νταές, να επιστρέφεται στον συριακό στρατό, «ανέφερε η γαλλόφωνη ιρανική τηλεόραση Press TV.

μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά


2 σχόλια:

  1. Οι αφελείς Γάλλοι ακόμη πιστεύουν ότι θα τους εγκαταστήσουν στην Συρία ώς τοποτηρητές, λόγω προυπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γάλλοι μετά τον Louis XIV πάσχουν απο illusion de grandeur... Επειδή τους βγήκε (εν μέρει) λόγω της προσωπικότητος του De Gaule και της τότε υπάρξεως "αντιπάλου δέους" (ΕΣΣΔ) φαντασιώνονται ακόμη οτι είναι Μεγάλη Δύναμη.
      Μεγάλη Δύναμη Χωροφυλακής στην Δυτική Αφρική και στην ζώνη του Σαχέλ. Μέχρι εκεί ! Παίγνιο επιπέδου Συρίας και Μ. Ανατολής γενικώς δεν τους παίρνει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.