24/3/17

Ο συνειδησιακός εκχυδαϊσμός του Έλληνα - Η απάντηση του Παντελή Λαζαρίδη στη χυδαιότητα

Όταν μιλάς για τους "φιλελέδες", πρώτα να πλένεις καλά το στόμα σου με νερό και σαπούνι. Εμείς οι "φιλελέδες", που δουλεύουμε σαν τα σκυλιά, απασχολούμε προσωπικό και παράγουμε τον πλούτο για να ζείτε και εσείς οι κρατικοδίαιτοι.
Ξέρεις τι σημαίνει να περνάς Χριστούγεννα χωρίς φράγκο, γιατί έπρεπε να πληρώσεις τα δώρα του προσωπικού; Να πρέπει να καλύψεις επιταγή και να ρίχνεις τα μούτρα σου για δανεικά, προκειμένου να είσαι συνεπής; Να αναγκάζεσαι να πληρώνεις εξοντωτικά πρόστιμα επειδή καθυστέρησες την πληρωμή του Δημοσίου λίγες μέρες; Έχεις αναρωτηθεί τι θα κάνατε εσείς οι κρατικοδίαιτοι, εάν εξαφανιστούμε από την οικονομική ζωή της χώρας εμείς και μεταφέρουμε τις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό; 
Θα ψοφήσετε στην πείνα να είσαι σίγουρη.

Και για πες μου, γιατί να επενδύσει μία εταιρεία και να απασχολήσει προσωπικό, όταν δεν μπορεί να το απολύσει σε περίπτωση αναδουλειάς; Γιατί θα πρέπει να το πληρώνει και τότε;
Επενδύσεις = μείωση της ανεργίας = δυνατότητα ελεύθερων απολύσεων
Γελοίοι είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν στα λεφτόδεντρα. Εάν είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς, δικό σου πρόβλημα.


Σχόλιο του Παντελή Λαζαρίδη στην ανάρτηση:

Δραστηριοποιείται στη Ρουμανία...Ακούστε τι έχει να πει

10 σχόλια:

  1. Κυρ-Παντελή,
    Ο Κοινωνικός Αυτοματισμός, κατάσταση όπου η μία κοινωνική ομάδα θεωρεί μια άλλη ως υπεύθυνη για την μιζέρια της, είναι σοβαρή ψυχική ασθένεια αφού ο ασθενής μπορεί να στραφεί και να απειλήσει βίαια ακόμα και την ζωή του ΔΗΘΕΝ υπαιτίου. Γι αυτό, ψυχίατρος και χάπια είναι απαραίτητα (1-0)

    Ακόμα και εάν ο δημόσιος υπάλληλος τα ξύνει όλη μέρα, το απόγευμα που θα τελειώσει την δουλειά του ή ακόμα και εάν το πρωί την κάνει κοπάνα (περιγράφω την χειρότερη περίπτωση Δ.Υ. που ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ), αυτός ή η γυναίκα ή το παιδί του, θα έλθουν στο μαγαζί σου να ψωνίσουν έτσι που να έχεις κι εσύ να πας κάτι στο σπίτι να φάτε το μεσημέρι, αλλά και οι υπάλληλοί σου να πληρωθούν (2-0)

    Εαν είσαι πραγματικός νεοφιλελές που δεν θέλεις να υπάρχουν κανόνες στην οικονομία και πουλάς πχ παπούτσια προς 20 ευρώ το ζευγάρι, τότε γιατι και εγώ να μην παραγγείλω μέσω ιντερνετ τα ίδια παπούτσια απευθείας από την Κίνα με κόστος 10 ευρώ; (3-0)
    Και είμαστε ακόμα στο 45λεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιτσάρα
      άσε τους χαρακτηρισμούς γιατί οδηγούν σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες.
      Τα "αν δεν είσαι φιλελές" είναι απαράδεκτο και δεν θέλω τέτοιες πρακτικές στο χώρο αυτόν.
      Σεβασμός λοιπόν στους άλλους και να αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς.

      Διαγραφή
    2. 1. Ο κοινωνικός αυτοματισμός αφορά την κυρία "bibila" και εσένα. Εσείς είστε αυτοί που χαρακτηρίζετε συλλήβδην "φιλελέδες" αυτούς που παράγουν και δημιουργούν. Άνθρωποι που εμφορούνται από τις δικές σας απόψεις καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες στο όνομα της "επανάστασης", μπαίνουν σε εργοτάξια και βιαιοπραγούν σε επαγγλεματίες που δεν θέλουν να απεργήσουν κλπ. (3-1)
      2. Μου προσάπτεις πράγματα που ποτέ δεν ισχυρίστηκα. Διαστρεβλώνεις σκόπιμα και λασπολογείς. Ποτέ δεν είπα ότι όλοι οι ΔΥ τα "ξύνουν". Έχω βρεί στο δημόσιο εξαιρετικούς υπαλλήλους, που δυστυχώς είναι τα κορόιδα γιατί δεν επιβραβεύεται η στάση τους.
      Όσο για το σκεπτικό σου περί επωφελούς κατανάλωσης αυτών που τα "ξύνουν" είναι ότι πιο βλακώδες έχω ακούσει. Για να καταναλώσει ο "ξύστης" δανειζόμαστε εδώ και δεκαετίες. Πληρώνουμε δυσβάτακτους φόρους για τα χρέη, υποθηκεύτηκε το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον των επόμενων γενιών και εσύ ακόμη επιμένεις! (3-2)
      3. Ειλικρινά ποσώς με ενδιαφέρει που θα παραγγείλεις τα παπούτσια σου. Άλλωστε εσείς οι αριστεροί νεοταξίτες, δεν πιστεύετε σε έθνη και πατρίδες. (3-3)
      4. Η κατάρρευση της Σοβ. Ένωσης,του παραπετάσματος, της Κούβας πρόσφατα, η πείνα και η δυστυχία στο πρότυπο σας την Βενεζουέλα, απέδειξε ότι είστε οι πολιτικά χρεοκοπημένοι της ιστορίας. (3-4)
      5. Κρείττον του λαλείν, το σιγάν (3-5)

      Διαγραφή
    3. Πώς τα κατάφερες να μην πέσεις μέσα ούτε σε ένα, αποτελεί μυστήριο.
      Ποιά είναι η κυρία "bibila";
      Οταν ο ...ξύστης ερχόταν να παραγγείλει κουφώματα για το σπίτι που έφτιαχνε, τον έδιωχνες επειδή είχες προβλέψει ότι κάποτε δεν θα μπορούσε να ξεχρεώσει το στεγαστικό δάνειο; Ή με το που έβλεπες τα δεκαχίλιαρα δραχμές (ή τα ευρώ αργότερα) έκανες κωλοτούμπες;;;
      Οπως κάναμε όλοι μας;

      Διαγραφή
    4. Αν ηθελες να μην χασεις το δικιο σου θα επρεπε να του απαντησεις με στοιχεια δηλ. με τι ποσοστο συμβαλλει η ιδιωτικη πρωτοβουλια στο ΑΕΠ,στους φορους από τους οποιους πληρωνεται και συντηρηται το δημοσιο, κλπ.
      Επισης να αναφέρεις με τι ορους παιρνει το δανειο για να αποκτησει το σπιτι που αναφέρεις,ενω ο ιδιώτης αν χασει την δουλεια του χανει και το σπιτι του.
      Τωρα αν το ζευγαρι τα παπούτσια στα πουλαει 20 αντι 10 που μπορεις να τα αγορασεις,καποια υπηρεσια του δημοσιου δεν κανει καλα την δουλεια της.
      Ειδικα το δημοσιο στην χωρα μας εχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
      Χρονια Πολλα.

      Διαγραφή
    5. Καθόλου δεν μειώνει την αξία του δημόσιου τομέα το γεγονός ότι έναντι του ιδιωτικού, συμβάλλει με μικρότερο ποσοστό στο ΑΕΠ.
      Δεν υπάρχει ισχυρή οικονομικά και πολιτικά χώρα στον κόσμο που να μην έχει (ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΤΗΡΕΊ) ισχυρό δημόσιο τομέα.
      Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κατοικία -όπως και στην εργασία- το έχουν όλοι οι πολίτες του ευνομούμενου κράτους το οποίο οφείλει να το εγγυάται και να τους το εξασφαλίζει.
      ΑΥΤΗ την Ελλάδα θέλουμε! Εάν σήμερα κουτσαίνει, δεν θα της κόψουμε το πόδι αλλά θα της το θεραπεύσουμε!!!
      Εάν δεν υπάρξει κράτος να βάλλει κανόνες, να χρηματοδοτήσει και να προστατεύσει την εγχώρια παραγωγή, όλοι όσοι μπορούμε θα φέρνουμε τα πάντα από το εξωτερικό και οι Ελληνες παραγωγοί θα βαράνε μύγες.

      Διαγραφή
  2. Ο ίδιος είναι που πιστεύει ότι τον αφορά ο όρος και γι΄αυτό απαντά: // ...Όταν μιλάς για τους "φιλελέδες", πρώτα να πλένεις καλά το στόμα σου με νερό και σαπούνι. Εμείς οι "φιλελέδες", που δουλεύουμε σαν τα σκυλιά, απασχολούμε προσωπικό και παράγουμε τον πλούτο για να ζείτε και εσείς οι κρατικοδίαιτοι...//...
    Εσύ ΣΚ ως υπάλληλος του δημοσίου θα έπρεπε να θιχθείς κανονικά και όχι εγώ που ως απόδημος ουδεμια σχέση έχω με δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α γεια σου Παντελή μου. Και επειδή εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι πληρώσαμε και πληρώνουμε για τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τις υποδομές, όλα αυτά ανήκουν σε εμάς. Δεν ανήκουν σε κανένα Κούλη και σε κανέναν Άδωνη και σε καμία Πιπιλή για να τα "μεταρυθμίσουν" κατά το δοκούν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η χυδαιότητα προέρχεται από όποιον εκφράζεται χυδαία. Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει να είναι υψηλό και χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Σε σχόλιο του Στούπα που μιλά για το τσίρκο που μας κυβερνά, έγραψα τα εξής: Ας πει κάποιος στους γελοίους φιλελέδες (εννοώντας τον Στούπα και ορμώμενη από τον απρεπή χαρακτηρισμό του) ότι ανταγωνιστικότητα στην οικονομία δεν σημαίνει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και απελευθέρωση των απολύσεων' Επέλεξα να εκφραστώ χαρακτηρίζοντας γελοίοι φιλελέδες, σε αντιπαραβολή με το τσίρκο, επειδή δεν είναι σοβαρό επίπεδο επιχειρηματολογίας να εκφράζεται κάποιος έτσι. Στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίδης ήρθε και σχολίασε με την ανωτέρω ανάρτηση. Η χυδαιότητα επιστρέφεται, δεν με αφορά, δεν με εκφράζει, δεν θα σχολιάσω με τέτοιον τρόπο παρά μόνο όταν προηγείται απρεπής χαρακτηρισμός από κάποιον που αδυνατεί με επιχειρήματα να κάνει έναν κόσμιο διάλογο. Στην ουσία όποιος εκφράζεται άσχημα, δεν έχει επιχειρήματα. Πολιτικός σχολιασμός δεν συνεπάγεται και ξεκατίνιασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.