9/3/17

Το δόγμα του σοκ από τον Αλέξη…

Πάγια άποψη αυτής της στήλης είναι πως η κρίση της χρεοκοπίας της μεταπολίτευσης θα τελειώσει με ολοσχερή κατάρρευση της οικονομίας και του κράτους. Την ολοκλήρωση αυτής της καταστροφής που για 40 χρόνια δρομολόγησαν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ με το κρατικοδίαιτο μοντέλο της ευημερίας με δανεικά, θα την πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί και το βασικό εκφραστή της μεταπολιτευτικής ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς. Οι άλλοι ήταν απλοί μεταπράτες...
Από το 2010 ακόμη, όταν έγινε εμφανές πως η χώρα αδυνατεί να μεταρρυθμιστεί, η εκτίμηση ήταν πως η Ελλάδα θα είναι το τελευταίο σοβιετικού τύπου (τηρουμένων κάποιων αναλογιών) καθεστώς στην Ευρώπη που θα καταρρεύσει με τρόπο ανάλογο αυτού που κατέρρευσαν τα άλλα βαλκανικά όμοια... Η Ελλάδα μας δυστυχώς θα περάσει το σοκ που πέρασαν χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία πριν αποβάλει αμετάκλητα τις αριστερές αυταπάτες στις οποίες συνέδραμαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα δανεικά. Η πρόσκληση της ανάμειξης της Παγκόσμιας Τράπεζας στην ελληνική χρεοκοπία αποτελεί ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση με τεράστια  συμβολική σημασία, τόσο για τη χρεοκοπία της χώρας όσο και την ηθική χρεοκοπία της αριστεράς. Η κυβέρνηση μαζί με τους θεσμούς προσδοκούν από την Παγκόσμια Τράπεζα δάνειο 3 δισ. ευρώ με το οποίο φιλοδοξούν να δημιουργήσουν περί τις 300.000 θέσεις εργασίας σε τρία-τέσσερα χρόνια.
Για τη συνέχεια Capital

5 σχόλια:

  1. Αλλη μια τέτοια ανάλυση και βουρ για το Aokigahara το βουνο της Ιαπωνιας για αυτοκτονία. Στουπα το τερματισες σε λίγο θα εχεις χορηγούς γραφεία τελετών....μπάστα Στουπα κι αράξαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Στουπας και το capital εχουν καταντησει μνημονιακοτεροι των ΔΝΤ και ΕΕ. Μια και το παιζουν οικονομολογοι, να μας εξηγησουν βασει οικονομικης θεωριας, πως οταν μια χωρα παιρνει μετρα 2-3 δις καθε χρονο, θα βγει στην αναπτυξη. Αυτο, δεν εχουν να το εξηγησουν και δε τους ενδιαφερει, αφου κανουν φτηνη προπαγανδα λαο κουτσομπολιο και οχι οικπνομικη αναλυση. Μαλλον, καποιο μαυρο ταμειο τους χρηματοδοτει τα τελευταια 8 χρονια
    Αλλωστε, ο ακρονεοφιλελλευθερος φασιστικος καπιταλισμος δε στηριζεται απο καμια οικονομιλη θεωρια, αλλα μονο απο τη μαυρη προπαγανδα των ΜΜΕ-presstitutes.Γι αυτο δε τους διαβαζουμε, δε τους παιρνουμε στα σοβαρα και διασκεδαζουμε αφανταστα μαζι τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. presstitutes (urbandictionary.com):

      όρος portmanteau (press +‎ prostitutes / πόρνες του τύπου) που επινοήθηκε από τον Gerald Celente και συχνά χρησιμοποιείται από ανεξάρτητους δημοσιογράφους και συγγραφείς στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης (π.χ. Paul Craig Roberts), για να χαρακτηρίσει δημοσιογράφους, «τηλεμαϊντανούς» (*) ή διάφορες... «λογοδιάρροιες» (**) στα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που μας δίνουν προκατειλημμένες και προκαθορισμένες απόψεις υπέρ της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρήσεων, παραμελώντας έτσι το θεμελιώδες καθήκον τους για αμερόληπτη μετάδοση των ειδήσεων.

      (*) άτομο που εμφανίζεται πολύ συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενίοτε χωρίς να έχει σχέση με το θέμα που συζητείται (ειρωνικός νεολογισμός)

      (**) https://www.youtube.com/watch?v=O52jAYa4Pm8

      Διαγραφή
    2. > πως οταν μια χωρα παιρνει μετρα 2-3 δις καθε χρονο, θα βγει στην αναπτυξη<

      Και πώς μα μην τα παίρνει, όταν δεν έχει μία, διότι ποτέ δεν άλλαξε κάτι, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη; Κι όμως υπάρχουν ψηφοφόροι, που ψήφισαν έναν καραγκιόζη, που έλεγε ότι θα παίζει λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλι, δείγμα κι αυτό τής ωριμότητας και σοβαρότητας τού Έλληνα ψηφοφόρου.

      Λένε ότι ο Τσώρτσιλ είπε "Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο". Σημασία δεν έχει αν το είπε. Σημασία έχει ότι είναι αλήθεια!

      >ακρονεοφιλελλευθερος φασιστικος καπιταλισμος<

      Μήπως εννοείς καπιταλιστικός μεσοπαλαιοφιλελεύθερος φασισμός; Ό,τι να ναι.

      Διαγραφή
  3. Και όσο δεν προσαρμόζεις το κράτος στους φόρους αλλά προσπαθείς να προσαρμόσεις τους φόρους στο κράτος θα παίρνεις κάθε χρόνο μέτρα μέχρι να μείνουν ταπί όλοι Στέφανε.
    Οταν εκλέγεις το 2016 μαρξιστές δεν φταίν αυτοί που εφαρμόζουν ότι πιστεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.