2/3/17

Στ. Λυγερός: Τα αδιέξοδα Μνημόνια και η Τουρκική Προκλητικότητα

Τα μνημόνια είναι μία αδιέξοδη πολιτική αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η στρατηγική αντίληψη , πρέπει επιτέλους να συζητηθεί από όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανοιχτά και χωρίς ταμπού.  Αυτό είπε στον 9.84 ο αρθρογράφος και αναλυτής Σταύρος Λυγερός. Πρόσθεσε όμως , ότι όσο σε αυτή τη στρατηγική δεν υπάρχει συζήτηση, η αποδοχή λύσεων εντός μνημονίου που προκρίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση , καθιστά υποχρεωτικό έστω για λόγους ψυχολογίας , η όποια διαπραγμάτευση να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν.
Αναφερόμενος στη ποιοτικά αναβαθμισμένη Τουρκική προκλητικότητα, επεσήμανε ότι ο Ερντογάν, γυρεύει μία εύκολη και ανέξοδη συμβολική νίκη, γεγονός που καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει και να οριοθετήσει τι εννοεί «κόκκινες γραμμές» και να δείξει ότι  θα πράξει οτιδήποτε αποτρεπτικό σε περίπτωση που η άλλη πλευρά υπερβεί αυτές τις «κόκκινες γραμμές». Σημείωσε δε με έμφαση, ότι η περίπτωση των 2 Τούρκων κομάντο, είναι  και ποιοτικά διαφορετική από την υπόθεση των 8 και η Ελλάδα οφείλει με πολιτικούς όρους περισσότερο να προσεγγίσει την περίπτωση τους.


1 σχόλιο:

  1. Έλα όμως που στην αρχή της κρίσης τόσοι μα τόσοι πολλοί επώνυμοι, πολιτικό προσωπικό, "διαμορφωτές γνώμης" κ ά. πίστευαν - και κάποιοι ακόμα το πιστεύουν - πως τα μνημόνια ήταν "ευλογία" και θα "έσωζαν" την χώρα...! Πως τάχα μιλάγαμε για "μεταρρυθμίσεις" αναγκαίες για το γενικό καλό και μπλά μπλά μπλά...τη στιγμή που οι θυσίες των Ελλήνων πήγαιναν και εξακολουθούν να πηγαίνουν στο απύθμενο βαρέλι του ψευδώνυμου και κατασκευασθέντος "χρέους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.