9/3/17

Πρέσβης Γαλλίας στην Ιαπωνία: Αρνούμαι να υπηρετήσω υπό τη Λεπέν

O πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ιαπωνία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να «υπηρετήσει» την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, εάν η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου νικήσει στις προεδρικές εκλογές, υπογράφοντας και σχετικό άρθρο.
«Εάν τα στοιχεία που συνθέτουν τη γαλλική τραγωδία οδηγήσουν στην εκλογή της, θα απέχω από κάθε διπλωματική υπηρεσία» έγραψε ο πρεσβευτής Τιερί Ντανά στο άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Monde.
«Δεν είναι ο ρόλος ενός πρεσβευτή» να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Στεφάν Λε Φόλ. Εντούτοις, σημείωσε, οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν «δικαίωμα να αποσυρθούν».
Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό υπενθύμισε από την πλευρά του στους διπλωμάτες το «καθήκον της εχεμύθειας και την αρχή της ουδετερότητας».
«Σε ένα περιβάλλον όπου καταγράφεται άνοδος του λαϊκισμού, απαιτείται να παραμένουμε ψύχραιμοι εκτός αν αναλαμβάνουμε το ρίσκο να συμβάλουμε στην τροφοδότηση της δημαγωγίας εναντίον των δημοσίων λειτουργών. Με την ιδιότητα του πολίτη, ο καθένας θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, βάσει των πεποιθήσεών του κι ασκώντας το δικαίωμα ψήφου, στην επιλογή μια απαραίτητης επιλογής για την χώρα μας», υπογραμμίζει ο κ. Ερό.
Απευθυνόμενος στην Μαρίν Λεπέν, ο Τιερί Ντανά επιμένει:
«Η Γαλλία είναι αγέρωχη και εσείς θέλετε να την μετατρέψετε σε ένα οχυρό. Η Γαλλία είναι γενναιόδωρη και εσείς θέλετε να την μετατρέψετε σε ένα εσωστρεφές μαγαζί. Η Γαλλία είναι δημιουργική και το όραμά σας είναι μπαγιάτικο».
«Δεν θα μπορούσα να υπερασπιστώ τις θέσεις σας πιστά, καθώς αντίκεινται σε όλες τις αξίες που προάσπιζε η Γαλλία την εποχή του διεθνούς μεγαλείου της».
«Ένα πολύ ωραίο κείμενο από τον ομόλογό μου στο Τόκιο» ήταν το μήνυμα που έγραψε στο Twitter ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουάσιγκτον Ζεράρ Αρόντ.
Ο Τιερί Ντανά, 60 ετών, είναι πρεσβευτής στο Τόκιο από το 2014 κι είναι ειδικός σε θέματα της Ασίας. Διατέλεσε πρόξενος στο Χονγκ Κονγκ, σύμβουλος του προέδρου Ζακ Σιράκ στις ασιατικές και στρατηγικές σχέσεις το διάστημα 1998- 2002 και διευθυντής της Ασίας και της Ωκεανίας στο υπουργείο Εξωτερικών από το 2002 έως το 2005.

Πηγή: http://politis.com.cy/article/presvis-gallias-stin-iaponia-arnoume-na-ipiretiso-ipo-ti-lepen?&utm_source=nl&utm_medium=nl&utm_campaign=nl

3 σχόλια:

  1. Δὲν θὰ πάει χαμένος. Οἱ ῥουφιάνοι θὰ βροῦν κάπου νὰ γείρουν τὸ κορμὶ τους...،Τὸ banking system δὲν τοὺς ἀφήνει ἀστέγους...Τὸν ἐνοχλεῖ τὸν ῥουφιάνο ὁ λαϊκισμός, τοῦ εἶπαν νὰ πεῖ, στὰ πλαίσια ἑνὸς καθοδηγουμένου πολιτικὰ ὀρθοῦ κειμένου, δὲν τὸν ἐνοχλεῖ ἡ παγκόσμια τραπεζικὴ χούντα, τὸν γελοῖο, ποὺ ἀκόμη τολμάει νὰ τσεπώνει τὰ ὑπέρογκα ποσὰ ποὺ τοῦ ἐπιδοτεῖ τὸ φραγκικὸ προτεκτορᾶτο τῶν Βρυξελλῶν!
    Γελοῖο ὑποκείμενο...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την είδαμε τη Γαλλία πως κατάφεραν και την κατάντησαν άθλιοι τύποι σαν τον Τιερί Ντανά.

    Όπου η Γαλλία απο ηγέτιδα δύναμη που ήταν στις αρχές του 19ου αι. έγινε σήμερα η ορντινάτσα της κάθε χειρότερης πολυεθνικότητας και η λινάτσα που σκουπίζει τα λερωμένα πόδια της η σημερινή αυταρχική γειτονική γερμανία.

    Άλλωστε ο "τυπάκος" την ανάγκη φιλοτιμία ποιώντας προκαταβάλει από τώρα στα αφεντικά του την ούτως ή άλλως ουσιαστική απομάκρυνση του αν τυχόν βγει η Μ. Λεπέν, γεγονός που μάλλον θα συμβεί.

    Άλλωστε το ίδιο έργο το είδαμε με τον Τράμπ πολλές φόρες να συμβαίνει, να βγαίνουν οι τυχάρπαστοι να κάνουν εκ προοιμίου λυσώδη και αισχρότατη προπαγάνδα, πράγμα που είναι ηλίου φαεινότερο ότι έγινε για να μη χάσουν οι μεγαλοτοκογλύφοι το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που τους ωφελούσε μονο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν το ΥπΕξ και το ΔΣ τής Γαλλίας λειτουργούν σωστά -και πιστεύω ότι λειτουργούν-, θα ζητήσουν την παραίτησή του. Η δήλωση είναι εντελώς ανάρμοστη για δημόσιο υπάλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.