18/3/17

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι η χώρα και η κοινωνία βουλιάζει και διαλύεται- Διαβάστε ένα σχόλιο για την περίπτωση "Κιμούλη"

του Σταύρου Καλεντερίδη
Δυο λόγια για την παραίτηση του προέδρου του κέντρου πολιτισμού Σ. Νιάρχος:
• Ντροπή και πολιτικός ξεπεσμός να διορίζονται ακόμα και σήμερα διευθυντές και πρόεδροι με κομματικά και όχι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ κριτήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς τολμάει να κοροϊδεύει τους πολίτες και να διατείνεται πως δεν κάνει τα ίδια. Και προσβολή και ύβρις.
• Αναλογιστείτε πόσα τέτοια παραπολιτικά και διεφθαρμένα παιχνίδια γίνονται και πώς πραγματικά λειτουργούν οι διάφοροι φορείς που ακουμπάει το "λερωμένο" χέρι του κράτους. Μπορεί να είδαμε μια μόνο παρασκηνιακή εικόνα εν προκειμένω, αλλά μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως έτσι ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα και αλλού - το εκάστοτε σάπιο κυβερνών κόμμα δηλαδή, "ελέγχει" και καταστρέφει τους φορείς στη χώρα. Δεν υπάρχουν ούτε ΔΣ, ούτε αξιοκρατία, ούτε ελευθερία απόψεων. Υπάρχουν μόνο τα τσιράκια του κόμματος και ο εκλεκτοί του κομματικού αφεντικού.

• Συνεπάγεται πως έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την πλειοψηφία των δεινών τα οποία αναγκαζόμαστε να υποστούμε σε κάθε επαφή μας με το δημόσιο στην Ελλάδα. Τα κόμματα και εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμειγνύονται, το διαφθείρουν και εν τέλει το καθιστούν ανενεργό.
• Είναι εθνική ανάγκη η απομάκρυνση μια και καλή των κομμάτων από τη δημόσια διοίκηση της χώρας. Ούτε πράσινα, ούτε γαλάζια παιδιά ούτε Συριζαίοι ούτε κανείς. Είναι ξεκάθαρα ανίκανοι όλοι τους καθώς έχουν μάθει μόνο την ψηφοθηρία και τη θεσμική καταστροφή. Δεν γνωρίζουν ούτε από δημιουργία ούτε από προσφορά. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε..
• Επιτέλους αξιοκρατία. Ούτε ηθοποιοί, ούτε τραγουδιστές, ούτε μοντέλα. Υπάρχουν αξιόλογοι νέοι με διεθνώς αξιοζήλευτα πτυχία στη πολιτιστική διπλωματία, ικανοί να διαχειριστούν τον όμορφο αυτό χώρο. Άλλο πράγμα η παράσταση στο σανίδι και η όμορφη ερμηνεία, και άλλο η αξιοποίηση ενός πολιτιστικού κεφαλαίου - με τρόπο επιχειρηματικό και με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
• Μιας και τα κόμματα και τα στελέχη τους (υπουργοί, Γ.Γ. κτλ) είναι άσχετοι σχετικά και το γνωρίζουν τουλάχιστον οι ίδιοι, μπορούν αποδεχόμενοι την ασχετοσύνη τους να ζητήσουν από το Ίδρυμα Νιάρχος να επιλέξει το ΔΣ και τον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού. Είμαστε όλοι σίγουροι πως θα το έκαναν καλύτερα και τα φαινόμενα των πολιτικών παιχνιδιών από τα κοράκια της κυβέρνησης δεν θα υπήρχαν..
Αν δεν φοβάστε τα κόμματα, κοινοποιήστε ελεύθερα...
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.
Χρειάζεται μια δημοκρατική πολιτική επανάσταση.
Μάθε πώς: todelta
Γίνε υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας  ΕΔΩ


3 σχόλια:

 1. Και μονον ότι καποιοι εστω και ελαχιστοτατοι φευγουν παρατώντας τις καρεκλες τους αηδιασμένοι γιατι αλλιως φανταζόντουσαν την αριστερα τους και το καταγγελλουν,δειχνει το ηθος,τους σκοπους,την πρακτικη και τον τελικο στοχο αυτης της λαίλαπας που δυστυχως ηθικο αυτουργο εχει την δεξια παραταξη που την παρεα του 3,5% την εκανε εξουσια για ΠΑΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Σταύρο,
  Πολύ ωραία το έγραψες και θα αποτολμήσω νατο εκφράσω ως "επαναστατικό σύνθημα":
  Έξω τα κόμματα από τη δημόσια διοίκηση.
  Ένα καλό που έγινε και πρέπει να αξιοποιηθεί είναι ο ΑΣΕΠ.
  Από εκεί, μπορούν να επιλέγονται Διοικήσεις με σαφείς και λεπτομερώς περιγεγρσμμένσ κριτήρια και διαδικασίες.
  Όλα τα υπόλοιπα είναι ρουσφετολογική ευνοιοκρατία.
  Βέβαια, η σωστή επιλογή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Διότι η ανάληψη ευθύνης (ανύπαρκτη έννοια πλην της λεγόμενης " πολιτικής ευθύνης" για το μεταπολιτευτικό μόρφωμα) και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που αυτοί κι αν δεν έχουν αλωθεί από τα κόμματα.
  Σε ότι αφορά το επίπεδο των διαλόγων-αντεγκλήσεων;
  Είναι πολύ μικροί για να εκπροσωπούν το Ελληνικό δημόσιο τον Ελληνικό λαό και εν τέλει την πατρίδα μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου Σταύρο ... εξωβελισμός χρειάζεται όλων των κομμάτων από την δημόσια διοίκηση .... επελαύνουν και την λεηλατούν ακόμη και με την αλλαγή υουργού του ιδίου κόμματος που κυβερνά ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.