16/3/17

Αφού δεν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα, ας το κάνει η Σκωτία - Εκδίκηση για την προδοσία της Κύπρου η ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας

Στην αντεπίθεση η Σκωτία: Η Αγγλία δεν θέλει δημοψήφισμα γιατί φοβάται - Απάντηση μετά τις δηλώσεις Μέι

Το να εμποδιστεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα είναι κίνηση αντιδημοκρατική από την Αγγλία, τόνισε η Σκωτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρζον, δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρεμπόδισης της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα είναι αντιδημοκρατική και θα αποδεικνύει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας φοβάται την ετυμηγορία του λαού της Σκωτίας.

Η Στέρτζον απάντησε έτσι στις δηλώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που δήλωσε προ ολίγου σε συνέντευξή της στο BBC ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε απαντώντας στο σχέδιο της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης και στόχο την παραμονή της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν προτείνει #scotref τώρα...αλλά όταν θα έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι του Brexit και πριν να είναι πολύ αργά για την επιλογή εναλλακτικού δρόμου», έγραψε στο Twitter η πρωθυπουργός της Σκωτίας

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία από τις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανάμεσά τους και η Σκωτία, χρειάζεται η άδεια του Λονδίνου.

Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. λετε οι σκωτσεζοι ναναι κιαυτοι ελληνες και δη ελληνοκυπριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Καλεντερίδη,
    Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι σε περίπτωση ανεξαρτησίας της Σκωτίας απο το Ηνωμένο Βασίλειο η Σκωτία δεν πρόκειται να εισέρθει αυτομάτως στην Ε.Ε αλλά θα πρέπει να υποβάλει αίτηση και να γίνει δεκτή ως νέο κράτος (με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ένταξης οι οποίες διαρκούν μήνες αν όχι χρόνια).Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς ότι οι δηλώσεις της πρωθυπουργού της Σκωτίας δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό από το να εξασφαλίσουν, στο μέτρο του δυνατού, την μεγαλύτερη συμμετοχή της Σκωτίας στις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε (προσπαθώντας έτσι να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Σκωτίας).
    Εντελώς άστοχο και εκτός κλίματος το άρθρο το οποίο, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν έχει θέσηστο συνήθως καλά πληροφορημένο και με έγκυρες και έγκαιρες αναλύσεις ιστολόγιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απρόσκλητος Επισκέπτης
      θα περίμενα να μείνεις στον τίτλο.
      Αν μπορέσω, θα πάω στη Σκωτία να υποστηρίξω το ΝΑΙ, για να πληρώσουμε με το ίδιο τίμημα τους Άγγλους, για όσα έκαναν στην Κύπρο.
      Τα άλλα που λες, ειλικρινά για μένα είναι λεπτομέρειες.

      Διαγραφή
    2. κ. Καλεντερίδη,
      Προσπαθώ όταν ενημερώνομαι να αντιμετωπίζω κάθε κείμενο το οποίο διαβάζω κριτικά και σε όλη του την έκταση.Για μένα το ''να μείνω μόνο στον τίτλο'' ταιριάζει σε μια μορφή ενημέρωσης η οποία με αφήνει παγερά αδιάφορο και την οποία προσπερνάω με βήμα ταχύ.
      Όσον αφορά στην Κύπρο, αν και ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα, οτι έκαναν οι Άγγλοι δεν διέφερε καθόλου απο οτι έκαναν σε όλες τους τις αποικίες.Συνεπώς ήταν κάτι εύκολα προβλέψιμο αρα και αντιμετωπίσιμο -εφόσον υπήρχε η διάθεση, η δυνατότητα αλλά και η ικανότητα- απο την ελληνική πλευρά.Το να κατηγορεί κάποιος τους Αγγλους για το ξεπούλημα της Κύπρου και την απώλεια της Κύπρου,κατα την άποψη μου, είναι άτοπο.Με λίγα λόγια στις διεθνείς σχέσεις ο καθείς κοιτάει να εξασφαλίσει το συμφέρον του και το συμφέρον της Αγγλίας ήταν μια διαιρεμένη Κύπρος αδύναμη και άβουλη η οποία θα εξαρτάτο απο την ελεημοσύνη της Μ. Βρετανίας (και όχι μόνο).
      Σε κάθε περίπτωση σας Ευχαρίστω για τον χρόνο που διαθέσατε για να απαντήσετε σε όσα έγραψα.

      Διαγραφή
  3. Στην Ελλάδα μάθαμε μια Γερμανική, Γαλλική και Ρωσική έκδοση της ιστορίας μας για τα τελευταία 600 χρόνια, η οποία είναι γεμάτη απάτες. Και οι Άγγλοι έχουν παραβιάσει την ιστορία μας, αλλά μόνο αυτούς κατηγορούμε. Ας μην είμαστε όμως σίγουροι ότι αυτοί είναι η κύρια πηγή των δεινών μας. Οι πρώτες αποφάσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων πάρθηκαν από Γερμανούς πριν από 100 χρόνια. Οι πρώτοι που φώναζαν πάλι ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ως λαός ήταν Αυστριακοί πριν 200 χρόνια. Γερμανοί επίσης ξεκίνησαν την πρώτη μεγάλη προπαγάνδα πριν 100 χρόνια ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν άνδρες. Οι Άγγλοι σε πολλές περιπτώσεις απλά ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές που τους τις δίδαξαν οι Γερμανοί, τουλάχιστον όχι πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Greeks who want to break the German chains are trolls, but the Scots heroes. Wow! I should just write wow and leave it there. Spartans would understand me.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.