2/3/17

Συλλογή υπογραφών για την αποπομπή Τούρκου ακαδημαϊκού, αρνητή της Γενοκτονίας στις ΗΠΑ

Ο πανεπιστημιακός Μεχμέτ Ερντέμ Γιαγιά είναι αρνητής της Γενοκτονίας των Αρμενίων και κάνει εκστρατεία κατά της αναγνώρισής της στις ΗΠΑ (φωτ.: )
Την αποπομπή του πανεπιστημιακού Μεχμέτ Ερντέμ Γιαγιά από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Μίσιγκαν επιδιώκουν Αρμένιοι και Έλληνες της Αμερικής μια και επιδίδεται σε συστηματική προπαγάνδα και αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και κατ’επέκταση των γενοκτονιών Ελλήνων και Ασσυρίων, αφού «η Τουρκία ποτέ δεν διέπραξε τέτοιο έγκλημα».
Ο Μεχμέτ Ερντέμ Γιαγιά είναι αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TACAM, δηλαδή της Αμερικανοτουρκικής Πολιτιστικής Ένωσης του Μίσιγκαν.
Μάλιστα έχει κάνει ότι μπορεί για να ανατρέψει την απόφαση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του εγκλήματος της Γενοκτονίας, συμπεριλαμβανομένων των γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, στα δημόσια σχολεία του Μίσιγκαν.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. Αν οι σημερινοί Τούρκοι δεν ηταν απόγονοι των σφαγέων που έκαναν κατ΄επανάληψη γενοκτονίες στους λαούς που πατρογονικά ζούσαν στα ίδια με αυτούς εδάφη, θα είχαν μεγάλη γελοιότητα τα σημερινά τους επιχειρήματα με τα οποία παρουσιάζουν τα χιλιοκολασμένα αμαρτήματα των προγόνων τους ως να ήταν αυτά κάτι συνηθισμένο και δικαιολογημένο. Να σημειωθεί δε, πως τότε δεν υπήρχε η ορολογία "γενοκτονία" η οποία σαν ορολογία επικράτησε ώστε να χαρακτηρίζει παρόμοια ειδεχθή μαζικά εγκλήματα μετά το 1947. Αλλά κρύβοντας τέτοια εγκλήματα σαν αυτά που έκαναν συστηματικά οι τούρκοι στο παρελθόν, δεν διορθώνεται απολύτως τίποτε, αντιθέτως τους δίνεται έτσι μία "καλή ευκαιρία" και το παράδειγμα να τα επαναλάβουν.

    Για τον Τούρκο λοιπόν ακαδημαϊκό που προσπαθεί να κουκουλώσει τα τόσο ειδεχθή και μαζικά από το παρελθόν εγκλήματα, παραθέτω ένα κείμενο (και το λινκ) το οποίο δεν είναι δυνατόν να ισχυριστούν ότι είναι προπαγανδιστικό υλικό διότι απλούστατα προέρχεται ακριβώς από την χρονική και γεωγραφική στιγμή που έγινε το γεγονός και -ασφαλώς τότε- από μία πηγή που δεν είχε συμφέροντα υπερ του ενός ή του άλλου. Ας δούμε λοιπόν τι διαβάζουμε από την Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κονγκρέσσου, και από την εφημερίδα New York Daily Tribune της 25ης Ιουλίου του 1909 (από τότε που ζουσαμε δήθεν "αρμονικά" με τους τούρκους αφέντες).

    NEW-YORK DAILY TRIBUNE, SUNDAY JULY 25 1909.

    CHRISTIANS -BURNED LIKE VERMIN" AT THE RECENT MASSACRE OF ARMENIANS AT ADANA. [...The time the Armenian quarter was rushed, and. as the had had their arms taken away there was no resistance. Troops of men with kerosene tins smashed in the doors of the houses poured the oil over everything, and set it alight. Most of the people killed in this affair were burned alive. No escape was allowed from the blazing buildings, for soldiers stood by and shot every one who attempted to get out. Many threw them selves from balconies and upper windows, and those who were not killed by the fall were shot or bayonetted. Never was burning out so thoroughly done, and the thousands of blackened kerosene tins show that almost every house was separately fired. From the high roof American Mission they watched the fires die down wherever a street intervened, only to spring up again on the other side on the high, telltale flames of the kerosene. They burned Christians like vermin. They burned a hospital full of sick and wounded. They cought people and threw them on to the flames, even the chlidren....] - From out special artist correspondent 's account of the second massacre of Armenians at Adana in Asia Minor....


    Με λίγα λόγια, οι τούρκοι του στρατού των νεοτούρκων έβαλαν με δοχεία κηροζίνης συστηματική φωτιά στα Άδανα και έκαψαν μία ολοκληρη συνοικία στην οποία ζούσαν Αρμένιοι και άλλοι χριστιανοί. Όσοι δε, από τα θύματα, γυναίκες - παιδιά και άντρες (ηλικιωμένοι και νέοι και μωρά) μπόρεσαν πέφτοντας από τα παράθυρα ή τα μπαλκόνια να διασωθούν και έπεφταν στο δρόμο, αυτούς οι τουρκοι επι τόπου τους πυροβολούσαν ή τους έσφαζαν με τις ξιφολόγχες.

    Εδώ παρατίθεται ο συνδεσμος, για να μαθαίνει ο τούρκος ακαδημαϊκός και απόγονος αυτων των εγκληματιών τα ειδεχθή ανομήματα τους, από τη βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κονγκρέσσου ο σχετικός σύνδεσμος του φύλλου της αμερικάνικης εφημερίδας της 25ης Ιουλίου 1909.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.