2/3/17

Επιβεβαίωση Καμμένου για τα εξοπλιστικά και άγριος καβγάς με Θεοχαρόπουλο

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Συζήτηση σε υψηλούς τόνους με φόντο τα σενάρια που διακινούνται για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, φράσεις του τύπου «κάτσε κάτω ρε», αλλά και επιβεβαίωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αγορά και αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών, περιελάμβανε η… εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τα εξοπλιστικά, ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη να γίνει αναβάθμιση των ελληνικών F-16, αλλά και να αγοραστούν F-35. Όπως είπε, έχει ήδη διαβιβαστεί στις ΗΠΑ σχετικό αίτημα, και αναμένεται η απάντηση τόσο για το κόστος όσο και για τη διαθεσιμότητα.
«Κάθε ενέργεια πριν δρομολογηθεί θα έχει την έγκριση της Βουλής», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος στον απόηχο των ενστάσεων που έχουν καταγραφεί και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης.
Ο καβγάς πάντως φούντωσε όταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποκάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «απρόβλεπτο», και τον κάλεσε να σοβαρευτεί και να μην προβαίνει σε εν θερμώ δηλώσεις για τις τουρκικές προκλήσεις. Ο Πάνος Καμμένος σήκωσε το γάντι και του απάντησε ότι εκπροσωπεί μια παράταξη που λήστεψε την Ελλάδα. «Τολμάει και το ΠΑΣΟΚ και μιλάει για εξοπλιστικά. Όλοι οι έμποροι όπλων που σήμερα είναι με “βραχιολάκια” είναι δικοί σας», είπε.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αντέδρασε έντονα φωνάζοντας όρθιος, με τον Πάνο Καμμένο να του λέει «κάτσε κάτω ρε!», και συνεχίζοντας: «Ποια Δημοκρατική Αριστερά; Είστε οι απόγονοι του Σημίτη, του Πάγκαλου, του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου. Άντε μπράβο».

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, με τον υπουργό να επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση αυτή «δεν πιστεύει ότι τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας, όπως η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό τον Πάγκαλο, αλλά ότι τις σημαίες τις υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις».
«Στα Ίμια πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης, και να είχαμε και σήμερα την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά εσείς δεν το κάνατε και ρίξατε λάδι στην φωτιά και στην προκλητικότητα των Τούρκων», αντέτεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.