2/3/17

Τι έχουν να διαπραγματευτούν Putin και Erdogan

Η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 9 και 10 Μαρτίου υπό την προεδρία των Vladimir Putin και Tayyip Erdogan διακρίνεται από ένα παράδοξο: ο κύριος "συνομιλητής” των δύο χωρών είναι στην πραγματικότητα μια μη συμμετέχουσα τρίτη δύναμη.
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν το κρύβει όταν δηλώνει λ.χ., όπως έπραξε κατά την αναχώρησή του την Τρίτη για το Πακιστάν ότι, "αν οι σύμμαχοι είναι ειλικρινείς”, η Τουρκία θα συμπεριληφθεί στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκκα, οιονεί πρωτεύουσας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική Συρία.
Ο Tayyip Erdogan τόνισε ότι η Ράκκα θα πρέπει να επιστραφεί στους "πραγματικούς της ιδιοκτήτες”, όπως άλλωστε και η Μάνμπιτζ, στρατηγικής σημασίας πόλη στα δυτικά του Ευφράτη, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους αντάρτες του PYD και τους συμμάχους τους. "Είπαμε στους Αμερικανούς φίλους ότι το PYD πρέπει να μετακινηθούν ανατολικά του Ευφράτη” πρόσθεσε ο Erdogan, ο οποίος επίσης εξήρε την "σημασία της αλληλεγγύης της Ρωσίας”.

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.